Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανανέωση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων


nrvk

Recommended Posts

Παιδιά καλημέρα. Έχει λήξει η περιβαλλοντική ενός πελάτη μου που έχει υπόγειο PArking μαζί με αντλία καυσίμων και πλυντήριο - λιπαντήριο. Τι πρέπει να κάνω για να την ανανεώσω? Γίνεται από την αρχή ή συνδιάζω την παλιά, αν τη βρει, με κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

Συνηθως αν εχει περασει καιρος πας για αδειοδοτηση απο την αρχη. Ειχαν αναφερει καποιοι εδω μεσα πριν λιγο καιρο οτι τους ετυχε ετσι, μου εχει τυχει και μενα, για αλλης κατηγοριας δραστηριοτητα βεβαια. Εχει καιρο που εληξαν οι οροι ή προσφατα? Εχεις ψαξει αν υπαρχουν ππδ για αυτη τη δραστηριοτητα??

Και βασικα οτι και να λεμε εμεις εδω το πιο σωστο ειναι περνα απο την υπηρεσια να το συζητησεις με την παλια μπε ή τηλεφωνησε για να διερευνησεις τι γινεται με την περιπτωση σου. Για μικρες δραστηριοτητες και οταν δεν εχουν επελθει αλλαγες σε σχεση με τα οσα αναφερονται στην μπε καμια φορα την γλιτωνεις με μια ανανεωση ορων.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

1) Με πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος η ισχύς των περιβαλλοντικών όρων παρατείνεται στα 10 έτη από 5 που ισχύει σήμερα.

2) Εάν δεν έχουν παρέλθει περισσότεροι από 24 μήνες (2 χρόνια) από την ημερομηνία λήξης ισχύος των όρων τότε χρειάζεται απλή ανανέωση αυτών. Εάν έχει παρέλθει το εικοσιτετράμηνο τότε χρειάζεται εκ νέου έγκριση από την αρχή.

 

Λογικά πάντως δεν θα χρειαστεί να κάνεις ανανέωση όρων λόγω του 1, αλλά θα πρέπει να προσκομίσεις στην αρμόδια υπηρεσία αδειών λειτουργίας έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος που να αναφέρει την παράταση για άλλα 5 έτη (σύνολο 10 από την ημερομηνία έγκρισης των όρων).

Edited by cna
Link to comment
Share on other sites

Όχι φίλε αλλά από αύριο θα κοιτάξω να την βρω. Το λέω γιατί πάνω που πήγα να κάνω από την αρχή την διαδικασία για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων (για επιχείρηση που είχαν λήξει από το 2010 οι όροι) με ενημέρωσε η υπηρεσία ότι η διάρκεια ισχύος έχει παραταθεί μέχρι το 2015 με εγκύκλιο του Υπουργείου.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη για την διπλή δημοσίευση αλλά παρήλθε ο χρόνος για επεξεργασία της προηγούμενης δημοσίευσης. Τελικά πρόκειται για απάντηση του ΥΠΕΚΑ σε ερώτηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αφορά έργα της Β' κατηγορίας. Το πλήρες κείμενο θα το βρείτε εδώ:

http://www.michanikos.gr/files/file/833-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CE%B239-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82/

Edited by cna
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Βλέποντας την απάντηση του ΥΠΕΚΑ έχω απλά να πω ότι στη διεύθυνση περιβάλλοντος στην Νομαρχία Αθηνών μου ζήτησαν ανανέωση περιβαλλοντικής κανονικά, με όλη τη χαρτούρα που αυτό συνεπάγεται.

Link to comment
Share on other sites

Τότε μπορείς να κατεβάσεις την απόφαση που ανέβασα και να τους την πας για να κάνεις την δουλειά σου. Σε συνεργείο μοτοποδηλάτων, στο οποίο η ΕΠΟ είχε λήξει από το 2010, η ανανέωση των όρων έγινε με μια απλή τεχνική έκθεση, το δελτίο απογραφής παραγωγού αποβλήτων (για το έτος 2012) και 2 υπεύθυνες δηλώσεις (1 του ιδιοκτήτη και 1 του μηχανικού) ότι δεν άλλαξαν οι χρήσεις γης στην περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.