Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη Θέρμανσης με κλιματιστικά


TomA

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τι υπολογισμούς να συμπεριλάβω στο τεύχος υπολογισμού μιας μελέτης θέρμανσης με κλιματιστικά.

Πρόκειται για μια ισόγεια κατοικία με ένα σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο, δωμάτιο. Θα τοποθετηθεί από ένα κλιματιστικό σε κάθε χώρο με κάποιο COP & EER που γίνεται αποδεκτό και στη μελέτη ΚΕΝΑΚ (για να φτάσω στο Β+).

Μίλησα και με την εταιρία του λογισμικού που εκπονώ της Η-Μ μελέτες και ενώ το πρόγραμμα κάνει υπολογισμούς για τις διάφορες μορφές δυκτίων (μονοσωλήνιο, ενδοδαπέδια, κτλ.) για κλιματιστικά δεν έχουν βγάλει κάτι και μου είπαν "Υπολογισμοί στο χέρι"....

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειαζεται υπολογισμός σωληνώσεων γιατί τα split units θεωρούνται τοπικό σύστημα, Κανε μελετη θερμικών/ψυκτικών φορτίων, τευχος με τεχνική περιγραφή όπου θα αναφέρονται οι λεπτομέρειες εγκαταστασης και κατοψεις με τις θεσεις των εσωτερικων/εξωτερικών μονάδων, τους ψυκτικούς σωλήνες και τους σωλήνες συμπηκνωμάτων

Link to comment
Share on other sites

Ναι Θερμικές απώλειες - ψυκτικά φορτία εννοείτε.

Πάντως από την εταιρία λογισμικού μου είπαν ότι μέσα στο 13 θα βγάλουν ένα application για αυτή τη εγκατάσταση και από εκεί προβληματίστηκα για το τι είδους υπολογισμούς χρειάζονται.

Anyway, thanks!

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε, καλημερα! Το 4Μ σου δινει την δυνατότητα να υπολογισεις τις θερμικες απωλειες και τα ψυκτικα φορτια. Απο εκει θα μπορουσες να γλιτωσεις τους υπολογισμους με το χερι και αφου προκειται για τοπικες μοναδες δεν χρειαζεσαι τιποτα παραπανω απο την τεχνικη περιγραφη το τευχος υπολογισμων και τις κατοψεις των θεσεων που θα μπουν οι κλιματιστικες μοναδες! Μην κολλας μια χαρα θα τα πας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.