Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό εκτός σχεδίου SOS


Recommended Posts

Η σύσταση καθέτου σε εκτός έχει απαγορευτεί από το 1992 (εξαιρούνται πολύ ειδικές περιπτώσεις). Δες εδώ :

 

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=18762

 

Συστάσεις όμως που έχουν προηγηθεί του '92 ισχύουν. Αν πρόκειται περί συστάσεως (αυτό προκύπτει από τα συμβόλαια αν έχεις αμφιβολίες , οι κάθετες επί οικοπέδων έχουν καμμιά φορά περίεργη περιγραφή) προφανώς και δεν μπορούν να πωληθούν ως ανεξάρτητα γεωτεμάχια.

 

Αρα ως ενιαίο , οικοδομείται κατά ότι ο αναλογεί στον καθένα αλλά προσοχή στο ότι αν από όρους δόμησης περιοχής --> ενιαίο κτήριο , τότε θα πρέπει η πρώτη οικοδομή να , μπει σε σημείο που να μπορεί να οικοδομήσει κι ο άλλος αργότερα "κολλητά".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η συνένωση επιτρέπεται, αλλά αν το κάνεις αυτό σήμερα μετά δλδ της 31-12-2003, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ και η ύπαρξη του κοινόχρηστου δρόμου μήκους 25 μέτρων. Οπότε πρέπει να τα αγοράσει σαν 2 ξεχωριστά τεμάχια (με 2 συμβόλαια δλδ) και επειδή "Τα 2 τεμάχια είναι συνεχόμενη έκταση γης που αποτελεί αυτοτελές και ενιαίο ακίνητο του ιδίου ιδιοκτήτη, όπως ορίζει ο ΓΟΚ 85", μπορεί να δομηθεί σαν ενιαίο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.