Μετάβαση στο περιεχόμενο

υποχρεωτική χρήση πετρελαίου κίνησης


Scrooge

Recommended Posts

Απ' όσο γνωρίζω, για την παραγωγή ατμού και ζεστού νερού χρήσης πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιείται πετρέλαιο κίνησης και όχι θέρμανσης.

Δεν γνωρίζω όμως την σχετική νομοθεσία από την οποία απορρέει αυτή η υποχρέωση.

Μήπως ξέρει κανείς ;

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα το εξής:

Σύμφωνα με την παρ. 2β του άρθ. 73 του Ν.2960/01, ως καύσιμα κινητήρων θεωρούνται τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται σε μηχανές ή συσκευές στις οποίες η χημική ενέργεια του καυσίμου μέσω της καύσης μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια και εν συνεχεία σε κινητική ενέργεια, ενώ ως καύσιμα θέρμανσης θεωρούνται τα προοριζόμενα να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τη λειτουργία κεντρικών συστημάτων θέρμανσης (καλοριφέρ) ή άλλων μέσων για τη θέρμανση ανθρώπων στους χώρους κατοικίας, διαμονής ή εργασίας τους.

Επομένως, το πετρέλαιο θέρμανσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρά μόνο για τη θέρμανση ανθρώπων στους χώρους κατοικίας, διαμονής ή εργασίας τους.

 

Άραγε υπάρχει τίποτα πιο πρόσφατο ;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι αυτή η υποχρέωση ίσχυε όχι για τεχνικούς αλλά για φορολογικούς λόγους, όταν υπήρχε διαφορετικός ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης & θέρμανσης. Το πετρέλαιο θέρμανσης ήταν διαθέσιμο μόνο την χειμερινή περίοδο, συνεπώς δεν θα μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί σε μη χειμερινή περίοδο, καύσιμο για να καλυφθούν οι ανάγκες ΖΝΧ. Οπότε υποχρεώνονταν να προμηθεύεται ο καταναλωτής πετρέλαιο κίνησης.

 

Τώρα που εξισώθηκαν, το λογικό θα είναι να έχει πάψει αυτός ο περιορισμός. Λυπάμαι, δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.