Μετάβαση στο περιεχόμενο

N4014 με υπαγωγή για έκδοση αδείας - αλλαγή μηχανικού


kast

Recommended Posts

Έχω κάνει δήλωση ένταξης Ν4014/2011 για τακτοποίηση με υπαγωγή για έκδοση αδείας στον Άγιο Στέφανο (επέκταση κατοικίας 7m2 στο ισόγειο με υπόλοιπο συντελεστή δόμησης, κατασκευή σοφίτας 40m2 με Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, κατασκευή προστεγασμάτων στους εξώστες σε δυο όψεις, αλλαγή θέσεων Η/Χ, εσωτερικές αλλαγές διαρρύθμισης, αλλαγές στις όψεις, κατασκευή BBQ, μείωση διαστάσεων πισίνας). Το παράβολο και ο μηχανικός έχουν πληρωθεί κανονικά (Μάρτιος 2013).

Είναι δυνατή η έκδοση οικοδομικής άδειας και η οριστική νομιμοποίηση με διαφορετικό μηχανικό από αυτόν που έκανε την αρχική δήλωση; Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω αν οφείλονται ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ (αρχική άδεια οικοδομής 2008). Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

νομιζω κατα 99% να μπορει και αλλος μηχανικος να βγαλει την αδεια εφ΄οσον δεν εχει ξεκινησει ο πρωτος στην πολεοδομια. εχει μεινει μονο στο συστημα και στο παραβολο. οσο για το ικα. ο νομος λεει οτι δεν επιβαρυνεσαι με τιποτα αλλο εκτος απο το παραβολο. οι πολεοδομιες , λογικα ολες , δεν ζητανε τιποτα απο ικα γιατι υπαρχει εγκυκλιος του υπουργειου. αλλα το ικα εχει βγαλει εγκυκλιο οτι ζηταει αναδρομικες εισφορες σε κατασκευες που δεν εχουν περασει την 10ετια απο το ετος κατασκευης τους μεχρι σημερα. εσυ θα βγαλεις κανονικα αδεια. αλλα εαν αλλαξει μετα κατι σε συννενοηση υπουργειου και ικα τοτε μπορει και να πληρωσεις . αυτο μου φαινεται πολυ δυσκολο και νομιζω πως δεν εχεις προβλημα με το ικα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.

Αν προχωρήσω στο μέλλον στην έκδοση οικοδομικής άδειας για οριστική νομιμοποίηση με διαφορετικό μηχανικό από αυτόν που έκανε την αρχική δήλωση, προφανώς απαιτείται να έχω τη δήλωση ένταξης Ν4014/2011 για τακτοποίηση με υπαγωγή για έκδοση αδείας, όπου φαίνεται εξοφλημένο το παράβολο. Απαιτείται κάποιο άλλο έγγραφο από τον αρχικό μηχανικό; Αναφορικά με τη νέα άδεια, απαιτούνται να γίνουν όλες οι μελέτες πάλι από την αρχή; Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.