Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατταγελία στο Ι.Κ.Α. σε άδεια με ένα Α.Μ.Ο.Ε. για 2 Κατοικίες


Recommended Posts

Καλημέρα,

Είναι μια άδεια, νομίμως βγαλμένη του 1994, για 2 ισόγειες κατοικίες σε οικόπεδο εξ' αδιαιρέτου, μεταξύ 2 αδελφών.

Το έργο δηλώθηκε κανονικά στο Ι.Κ.Α. αλλά όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις βγαίνει 1 ΑΜΟΕ διότι είναι κοινή η άδεια.

Τα 2 αδέλφια είναι ο Χ και ο Υ. Ο κάθε αδελφός έχτισε το σπίτι με δικούς του εργάτες σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. ο Χ το 1994 οπου φαίνεται στην καρτέλα οτι κολλήθηκαν και τα σχετικά ένσημα.

Γίνεται καταγγελία στο Ι.Κ.Α. στον αδελφό Ψ από εργαζόμενο το 2004 για μη κόλληση ενσήμων. Στην καταγγελία αναγράφεται μόνο το όνομα του αδελφού Ψ. Το 2005 στέλνει το ΙΚΑ επιστολή προς τον Ψ μόνο την οποία και παραλαμβάνει.

Τα χρόνια περνούν φτάνουμε στο 2013 και ο Ψ στο μεσοδιάστημα πέθανε.

Τώρα πριν κλείσει δεκαετία η υπόθεση στο ΙΚΑ και επειδή ο Ψ δεν είναι εν ζωή στέλνουν χαρτί στον αδελφό Χ όπου τον ενημερώνουν ότι εκκρεμεί καταγγελία στο ΙΚΑ.

 

Ο Χ εν το μεταξύ δεν έχει ιδέα όλα αυτά τα χρόνια ότι υπάρχει οποιαδήποτε καταγγελία.

Πήρα όλα τα αντίγραφα από το ΙΚΑ και μέχρι την επιστολή του 2013 φαίνεται ότι δεν έχει ενημερωθεί με οποιονδήποτε τρόπο από το ΙΚΑ για καταγγελία εις βάρος του. ¨Ολα αναγράφουν μόνο το όνομα του Ψ.

Πήγα στο ΙΚΑ και ρώτησα τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει ο πελάτης μου τώρα, 20 χρόνια σχεδόν εφόσον έχει τελειώσει το σπίτι του και έχει κολλήσει τα ένσημα που του αναλογούν (για την 1 κατοικία).

Ο εργολάβος εν το μεταξύ που έχτισε το σπίτι του Χ και θα μπορούσε να ενημερώσει το ΙΚΑ ότι ο εργαζόμενος που έκανε την καταγγελία ουδέποτε δούλεψε στην οικοδομή του Χ έχει πεθάνει και αυτός...

Στο ΙΚΑ τα πράγματα διίστανται ο ένας μου λέει σύνταξε μια επιστολή προς το ΙΚΑ για τον Χ που να αναφέρει όλα αυτά και δεν έχει θέμα επιβολής προστίμου κλπ, ο άλλος υπάλληλος μου είπε ότι δυστυχώς για το ΙΚΑ θεωρείται συνυπεύθυνος οπότε θα πληρώσει.

 

Έχει τύχει σε κάποιον κάτι ανάλογο?

 

Τι μπορώ να κάνει ο Χ τώρα εκτός του να συντάξει την επιστολή και να ελπίζει ότι δεν θα γίνει επιβολή προστίμου ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.