Μετάβαση στο περιεχόμενο

MechanicSilk

Members
  • Περιεχόμενα

    70
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by MechanicSilk

  1. Είμαι ελ, επαγγελματίας αλλά λόγω ότι έχω μόνο δυο εργοδότες κλπ μέχρι πρότινος πήγαινα ως μισθωτός. (Μπλοκάκια) Λογω καδ που είχα δηλώσει φέτος (φορολογικό ετοσ 2017) πήγα ως ελ. επαγγελματίας και τώρα ενημερώθηκα διότι άλλαξα λογιστή για άλλους λόγους. Τώρα λοιπόν προσπαθώ να αφαιρέσω τους ΚΑΔ που μου δημιουργούν πρόβλημα.
  2. Καλησπέρα, επειδή ειχα γιδια λογιστές (2) οι οποίοι το 2018 με άφησαν να φορολογηθώ ως ελ επαγγελματίας λόγω καδ (ναι δεν έχουν ιδέα ) το οποίο εγω τώρα έμαθα διότι ο φόρος που κλήθηκα να πληρώσω ήταν μικρός, εξαιτίας άλλων φορολογικών παραγόντων, τώρα θέλω να κάνω διακοπή καδ, γνωρίζει κανεις αν οι ΚΑΔ του τεχνικού ασφαλείας και του μην μηχανικού περνάνε από το σύστημα; Αν έχω ΚΑΔ 71.12 δεν τα καλύπτει όλα;
  3. Ξεθάβω αυτό το θέμα. Σε σύμπλεγμα μεζονετών ο κατασκευαστής - εργολάβος αντί στα υπόγεια (1,40 κάτω από πραγματική στάθμη εδαφουσ) να βάλει αντλίες κλπ έσκαψε διαγωνίως τον δρόμο μπροστά από τις κατοικίες και πέρασε σωλήνες ομβρίων η κεντρική των οποίων κατέληγει στην άκρη μιας κατηφόρας με σχαριτσα ώστε να έχουν ελεύθερη απορροή. Έκανε έργα λοιπόν ο Δήμος εν έτη 2018 εσπασε κάπου αυτό το θαμμένο στον δρόμο δίκτυο και έγινε στις μεζονέτες της ποπης. ΟΛΟ το δίκτυο ομβρίων καταλήγει στο θαμμένο δίκτυο, υδρορροές, μπαλκόνια, σχάρες πάρκινγκ κλπ. Στις περισσότερες κατοικίες το πρόβλημα λύθηκε με διαχωρισμό δικτύων, αντλίες κλπ εκτός από μια. Η κατοικία είναι η πιο απομακρυσμένη από την κατηφόρα και στο δίκτυο της πρώτου βγει στο κεντρικό πάνε και 3 σχάρες που μαζεύουν τα βρόχινα και όμβρια από ακάλυπτους και βοηθητικούς χώρους 200 τ.μ. Αποτέλεσμα ακόμα πλημμυρίζει το υπόγειο. Οι σωλήνες ομβρίων από τους κοινοχσηστουσ είναι τσιμένταρισμενοι και πλακώστρομενοι χωρίς φρεάτιο και δεν φαίνονται που-πως πάνε. Εννοειται ότι αφού όλοι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες αφού έλυσαν το πρόβλημα τους σφυρίζουν αδιάφορα για να επιμεριστούν το κόστος σκαψίματος αντλιών κλπ. Καμια ιδέα; Μηχανικος είμαι πόσταρα σε λάθος τοπικ
  4. Εν έτη 2018 έχει αλλάξει κάτι η να το περιμένω σε κανα εξάμηνο; ( έχουν ήδη περάσει 6 μήνες). Πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμερη ΚΑΘΕ μήνα ώσπου να το πάρω;
  5. Καλησπέρα, είναι να φτιάξω νέα ΥΔΕ για μια κατοικία. Πήγα μέτρησα όλα καλά, στα ηλεκτρολογικά, γιατί στα αρχιτεκτονικά άλλα ντι άλλων. Το σπίτι έχει άδεια του 2004, ενώ είναι υπόγειο στα αρχιτεκτονικά δεν υπάρχει το δείχνει μπαζωμένο. Στην παλιά ΥΔΕ είναι καταχωρημένο ως ισόγειο. Οι χώροι δεν έχουν καμία σχέση με το αρχιτεκτονικό του ισογείου, ούτε καν το περίγραμμα του κτιρίου δεν είναι όπως στην κάτοψη της αδείας. Εγώ θα κάνω την κάτοψη που είδα στην πραγματικότητα λογικά ? Ο άνθρωπος θα έχει πρόβλημα με την ΔΕΗ?
  6. Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα. Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί και πως λύθηκε. Από φορματ και εγώ (κόλλησα τον spora ransomware δείτε εδώ τι είναι https://www.pcrisk.com/removal-guides/10824-spora-ransomware - δεν ξεκλειδώνουν τα αρχεία προς το παρόν, το κόλλησα έτσι https://www.bleepingcomputer.com/news/security/fake-chrome-font-pack-update-alerts-infecting-visitors-with-spora-ransomware/, πάλι καλά κρατάω back up). Από το πρωί στις 8 έως τώρα ασχολούμουν με αυτό το θέμα. Πριν λίγο ξαναεγκατέστησα το πρόγραμμα για 51432η φορά και ως δια μαγείας αποφάσισε να δουλέψει. Ελπίζω να μην το ματιάσω. Έκανα τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, εγκατάσταση, κωδικούς, δοκιμή, απεγκατάσταση, επανεκκίνηση με το cc cleaner έφτιαχνα τυχόν προβλήματα στο registry και ξανά τα ίδια. Κουνούσα και το hasp (Γ.Τ.Π.).
  7. Καλησπέρα, ψάχνω να βρώ έναν απλό χρονοδιακόπτη για απλό μονό διακόπτη φωτός. Στην αγορά βρίσκω μόνο για πρίζα. Βρήκα αυτόν αλλά είναι στο εξωτερικό οπότε θα καθυστερήσει https://yourhome.honeywell.com/en/products/light-switch-timers. Εδώ Ελλάδα υπάρχει κάποια εταιρεία που να παράγει κάτι παρόμοιο?
  8. Το πρόγραμμα έχει εκτός του ανώτατου ποσού των 25.000 όριο, έχει και ποσοστά ανάλογα τις δαπάνες. Από το τελικό ποσό που ζητάς ως επιδότησης τα παρακάτω ποσοστά είναι τα ανώτατα που μπορείς να επιδοτηθείς ανα κατηγορία δαπάνης (δεν μπορείς δηλαδή να πάρεις 20.000 ευρώ για εξοπλισμό): Λειτουργικά 60%, Αμοιβές τρίτων 20%, Δαπάνες προβολής κλπ 10%, αναλώσιμα 15%, ασφαλιστικές εισφορές 30%, αγορά εξοπλισμού 40%, 12.000 ευρώ νέα θέση και 20% χρηματοδοτική μίσθωση/αποσβέσεις παγίων.
  9. Αν ψαξεις στο google έχει κάποιες φόρμες, οι οποίες δεν πολυβοηθάνε όμως, ψάξε για pdf αρχεία με κατατεθειμένες προτάσεις ή άλλα άρχεια που μπορούν να σε βοηθήσουν π.χ. https://dasta.auth.gr/uploaded_files/634998261655976675.pdf Θέλει λίγο διάβασμα αλλά είναι αρκετά καλό.
  10. Εγώ μίλησα με τον λογιστή μου και μου το έδωσε ως νούμερο. Δεν νομίζω να είναι κάτι σπουδαίο να σου το πει.
  11. Μιας και απομένουν 2 μέρες μέχρι το κλεισιμο των αιτήσεων και μόλις έχοντας τελειώσει την δικιά μου, αν έχει κάποιος υφιστάμενη επιχείρηση και χρειάζεται κάπου βοήθεια αν μπορώ ευχαρίστως. Όσον αφορά τα μόρια, ναι αν η επιχείριση όπως αναφέρθηκε τόσες φορες, δεν είναι μετά του 12 περίπου και το δηλοθέν εισόδημα δεν είναι μικρό δυστυχώς οι πιθανότητες να είσαστε στους δικαιούχους τείνουν στο μηδέν, λόγω μορίων. Επίσης, τα μισά από τα χρήματα που θα πάρετε θα πάνε με έμμεσους τρόπους πίσω στο κράτος μέσω φόρων οπότε αν δεν έχετε ένα ελάχιστο κεφάλαιο ή πλάτες γονέων να βοηθήσουν... Κατα κύριο λόγο τα χρήματα αυτά σκοπός είναι να πάνε σε αυτούς που θα άνοιγαν επιχείρηση χωρίς ΕΣΠΑ ή άνοιξαν ήδη εν μέσω κρίσης. Γενικά αν δεν σκοπεύατε να ανοίξετε επιχείρηση αλλά το κάνετε λόγω ΕΣΠΑ, θα απογοητευτείτε στο τέλος. Μιλήστε με τον λογιστή σας να πάρετε μια εικόνα το πως αυτό θα σας επηρεάσει εφοριακά μακροπρόθεσμα να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.
  12. Προσπαθώ να κάνω εγγραφή στο : https://www.ependyseis.gr/mis αλλά το πρόγραμμα αυτό δεν το έχει. Πάτησα το Α δράση ΕΣΠΑ δεν είναι. Βρήκε κάποιος πιο πρόγραμμα είναι?
  13. Τα λεφτά είναι βασικός μισθός για πτυχίο ΤΕ και να υποθέσω είσαι άνω των 25. Οι εποχές είναι δύσκολες δυστυχώς. Από εμπειρία θα σου πώ ότι δεν είναι μόνο τα λεφτά της βενζίνης. Ο σύζυγος μου έκανε 70 χλμ πήγαινε έλα στην δουλειά, ήθελε μέσω όρο τον μήνα 200 ευρώ βενζίνη - λίγο αν έχεις αργήσει το πατάς παραπάνω κλπ. Κάθε 2 χρόνια ανελλιπώς ήθελε λάστιχα, το - τα κρατάω κανα χρόνο παραπάνω - δεν υπήρχε. Κάποια στιγμή που κάναν έργα στον δρόμο στο 9 μηνό άλλαξε ξανά λάστιχα. Σέρβις κάθε 6 μήνες ανελλιπώς διότι τα χιλιόμετρα είχαν υπερβεί από πιο πριν απλά κάναμε ότι δεν τα βλέπαμε. Για εμένα αν είναι η δουλειά είναι της προκοπής, σκέψου εναλλακτικά καύσιμα. Το υγραέριο έχει ανέβει στην τιμή αλλά ακόμα συμφέρει.
  14. Αν κατάλαβα καλά ρωτάει αν πρέπει να βάλει 2 στήλες αποχέτευσης που να ενώνονται πιο κάτω από την κουζίνα .
  15. Τα χνούδια δεν θα μένουν, πρόβλημα με χνούδια έχουν κυρίως τα στεγνωτήρια. Από εμπειρία θα σου πω ότι 2 προβλήματα μπορείς να δεις. 1. μυρωδιά μούχλας στο πλυντήριο αν λιμνάζει νερό μέσα στην σωλήνα 2. αν το νερό είναι σκληρό, άλατα μαζί με υπολείμματα απορρυπαντικού κλπ κλπ να δημιουργούν "ασβεστώματα"¨να το πώ, τόσο σκληρά που ούτε σφυρί δεν τα έσπαγε. Πριν 1 χρόνο σε μια ανακαίνιση που βγάλαμε την σωλήνα αυτή η λευκή μάζα απορρυπαντικού αλάτων είχε γίνει ένα με την σωλήνα. Αυτά έγιναν πρόβλημα μετά από 10 ετία. Ατσαλίνα δεν τα καθάριζε, δεν ξέρω αν έφταιγε ότι έβαζε πολύ απορρυπαντικό, η ήταν η ποιότητα, ή αν έριχνε κάτι άλλο.
  16. Εφόσον το έργο αφορά μία άδεια, παίρνει ένα ΑΜΟΕ. Αν υπάρχει σύσταση την πας μαζί με τους ξεχωριστούς πίνακες ενσήμων. Και πάλι θα υπάρχει 1 ΑΜΟΕ αλλά ξεχωρίζουν τις καρτέλες. π.χ. αν είναι Α και Β κατοικία, φτιάχνονται 2 καρτέλες όπου χειρόγραφα οι υπάλληλοι σημείωνουν ποια κατοικία - αριθμός ενσήμων χρεώνεται σε ποιόν ιδιοκτήτη. Στην περίπτωση αυτή τα ένσημα καλό είναι κατατείθονται στο ΙΚΑ και όχι μέσω της εφαρμογής. Στην ΑΠΔ στον τίτλο έργου προσθέτεις ποια κατοικία αφορούν (Α ή Β) και στον εργοδότη σημειώνεις το όνομα του ιδιοκτήτη μόνο καθώς και το ΑΦΜ του.
  17. Ναι, πας στα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ της περιοχής σου και ζητάς να προπληρώσεις τις εισφορές. Εγώ πλήρωσα τις εισφορές του προηγούμενου εξαμήνου τον Μάιο. Είχα πάρει τηλέφωνο 1 μέρα πριν, πήγα περίμενα καμιά ώρα, μου έδωσαν ένα μηχανογραφημένο χαρτί, πήγα επιτόπου τράπεζα, γύρισα πίσω και μου έδωσαν ασφαλιστική ενημερώτητα και 1 ακόμα χαρτί εξόφλησης ασφαλιστικών εισφορών μέχρι και τον Ιούνιο.
  18. Καλημέρα, επι του θέματος δεν συνέβη τίποτα, η βάρκα είναι εκεί και κάθεται παρέα με την δήλωση διότι δεν είχα άλλο χρόνο να ασχοληθώ με αυτό έως και σήμερα. Η απάντηση σου είναι στο όριο της προσβολής. "Δουλίτσα... Ευκαιριακές..." Έχεις πάρει και 1 λαικ.. Από αύριο θα σε κρατάω ενήμερο κάθε βδομάδα για το τι έγινε που προς το παρόν το βλέπω για τίποτα. Μήπως εσύ θέλεις να κάνεις την δουλίτσα σου και δεν βρίσκεις την απάντηση?
  19. Υφιστάμενο σε σχέση με τον 71/88 Να σε ρωτήσω κάτι για να σου βγάλει 2 εξόδους 1,80 μήκος η κάθε μια πρέπει να έχεις πληθυσμό 301-600 άτομα, αν είσαι κοντά να πέσεις κάτω από τα 301 άτομα δοκίμασε να παίξεις λίγο με τα τετραγωνικά.
  20. Ναι, το δηλώνεις στο τέλος της μελέτης πυροπροστασίας εκεί που λέει αποκλίσεις. Από εκεί και πέρα εξαρτάται αν θα περάσει στην πυροσβεστική.
  21. Στο ΚΤΕΟ που ήμουνα εγώ αυτήν την στιγμή δουλεύει μηχανολόγος μηχανικός Τ.Ε., ως Τεχνικός Διευθυντής, 10ώρο, 6 ήμερο, για 2 γραμμές με έναν ακόμα ελεγκτή διότι και ο ιδιοκτήτης είναι δηλωμένος ελεγκτής για 600 ευρώ στο χέρι. Είναι δηλωμένοι για 5νθήμερο, οχτάωρο με βασικό μισθό στο ΙΚΑ, άρα ένσημα, δώρα κλπ πάνε με αυτά. Από την άλλη τι να πεις αν δεν ξέρεις αν κάποιοι έχουν τόσο ανάγκη?
  22. Να σου πω και εγώ την πικρή μου εμπειρία, πλήρωσα κοντά τα 2000 ευρώ για πιστοποιήσεις, εξετάσεις, διπλώματα για να πάω ως τεχνικός διευθυντής. Ανάλυση 700 σεμινάρια κόστος για ΙΧ & ΜΟΤΟ, 300 ευρώ για ξενοδοχείο διότι τα σεμινάρια γίνονται σε συγκεκριμένα κέντρα, εξετάσεις μόνο Αθήνα, 300 για δίπλωμα ΜΟΤΟ απεριορίστου κυβικών και επειδή βιαζομουνα και δεν έπρεπε να κοπώ επειδή άνοιγε το κτεο +250 σε λάδια και σαλάτες.Αν βάλεις το κόστος μεταφορικών, φωτογραφιών, φωτοτυπιών και λοιπών βλακειών που απαιτούνται πάμε στα 2.000 ευρώ. Πριν τα σεμινάρια είχαμε συμφωνήσει άλλα λεφτά, καθαρά 850 ευρώ (+φπα, + ασφάλιση, +την αναλογία δώρων κλπ αν πάω με μπλοκάκι και δεν τα δικαιούμαι) για εξαήμερο, οχτάωρο και επειδή πήγαινα με μπλοκάκι ανοιχτό το ωράριο να πεταχτώ να δω καμιά δουλειά έξω. Μετά τα σεμινάρια και τις πιστοποιήσεις μου τα γυρνάει, ότι είναι πολλά, επειδή είχα ήδη πληρώσει τα 2.000 είπα δεν πειράζει μιας και ήταν δίπλα από το σπίτι μου και συμφώνησα. Περάσαμε πιστοποίηση στο ΚΤΕΟ, έστησα όλα τα αρχεία κλπ ανοίξαμε και 1η μερά εργασίας μου φέρνει την σύμβαση 800 μεικτά. ΜΕΙΚΤΑ... Μ Ε Ι Κ Τ Α όπως λένε ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΣΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΦΠΑ γιατί με ήθελε με μπλοκάκι. Αρνήθηκα εννοείται, μου φέρνει άλλη σύμβαση 900 μεικτά, ξαναλέω όχι, μου φέρνει άλλη σύμβαση, είχαμε πέρα δώθε καμιά εβδομάδα δώσαμε τα χέρια για 900 στο χέρι + ΦΠΑ και πολύ ανοιχτό ωράριο εργασίας μετά από τον 1ο μήνα ώσπου να στρώσει η δουλειά. 1 μήνα μετά αποφάσισε ότι είναι καλή κίνηση να με απειλήσει ότι έχω υπογράψει σύμβαση που λέει χρέη τεχνικού διευθυντή για Χ λεφτά και αυτά περί ανοιχτού ωραρίου δεν θυμάται τίποτα, οπότε από το άνοιγμα μέχρι το κλείσιμο 365 μέρες εγώ πρέπει να είμαι εκεί. Ακόμα μετανιώνω που απλά του είπα που να βάλει την σύμβαση και δεν του την έβαλα. Γενικώς επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, και υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλού ειδικά στα ΚΤΕΟ μη επαγγελματίες και κακοί ανθρώποι, όταν μιλήσετε για λεφτά, θα τα ρωτήσεις αναλυτικά λες και μιλάς με 7χρονο, 1+1=2, 2+2=4, τέτοιο επίπεδο. Διότι τα λεφτά που θα ξοδέψεις είναι αρκετά.
  23. Καλησπέρα, αν γράφω σε λάθος τόπικ παρακαλώ μετακινείστε το. Έχω ένα διατηρητέο κτίριο στην Ύδρα, έχει εκδοθεί ΦΕΚ το 1990 που λέει ότι είναι διατηρητέο κλπ. Οι ενοικιαστές θέλουν να το κάνουν κατάστημα οπότε απαιτείται αλλαγή χρήσης. Από χαρτιά, σχέδια κλπ δεν είχαν τίποτα οπότε απευθύνθηκα στην αρμόδια πολεοδομία. Στην πολεοδομία που λέτε με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει αρχείο, τους ρώτησα αν η αρχαιολογία ή κάποια άλλη υπηρεσία έχει και μου απάντησαν όχι, μόνο αν έχει ο ιδιοκτήτης κάτι. Όπως σας είπα ο ιδιοκτήτης δεν έχει. Μπορώ να ψάξω κάπου αλλού για τον φάκελο? Αν δεν υπάρχει φάκελος, πρέπει να φτιαχτεί πλήρες φάκελος όπου θα πρέπει να πάει και στην αρχαιολογία κλπ ? Έχει κάνει κανείς κάποια παρόμοια διαδικασία να μου εξηγήσει για τι διαδικασία μιλάμε (εύκολη - δύσκολη, χρονοβόρα κλπ) διότι μιλάμε για τελείως διαφορετική αμοιβή αν πρέπει να φτιαχτεί φάκελος για το ακίνητο εξαρχής.
  24. Αυτό. Μετά τον έλεγχο από την Πυροσβεστική και την έκδοση του πιστοποιητικού, η ευθύνη για την τήρηση των προβλεπομένων πάει στον Τεχνικό Ασφαλείας αν υπάρχει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.