Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΒΡΑΧΟΥ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΦΕΡΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ Ω.Σ.


 

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι, λόγω ιδιομορφίας του ορίου του οικοπέδου (που δεν είναι επί της παρούσης να το αναλύσω διότι θα χρειαστούν απαραίτητα φωτό και επιπλέον στατική ανάλυση)

αναγκάζομαι για γεωτεχνικούς-γεωλογικούς λόγους να μην πειράξω καθόλου το βράχο αυτό. Η ερώτηση μου έχει διπλή φύση. α)κατα γοκ και νοκ αν η χτιστή πέτρα είναι τουλάχιστον 50 cm είτε πλήρωσης είτε φέρουσα είναι , δε μετράει στη δόμηση. Αν χρησιμοποιήσω μέρος του βράχου ως τοίχο πλήρωσης (πέτρα) θα εξαιρεθεί αυτό το κομμάτι? Δλδ χρησιμοποιώ φυσικά υλικά του οικοπέδου ως μέρος του τοίχου μου, λογικό μου φαίνεται να μη με κολλήσει κανείς. Αλλά επειδή πλεον η πολεοδομία θα ελέγξει μόνο πληρότητα μπορεί να έχω θέματα με τον ελεγκτή δόμησης αργότερα. β)κατασκευαστικά το έχω δει να συμβαίνει μόνο σε κυκλαδονήσια. Αν έχω υψηλή υγρασία τι μπορώ να κάνω ωστε να μη μου βγάλει υγρασία στο εσωτερικό . Να σημειωθέι οτι έχω 2 επιλογές - ο βράχος να είναι εντός του πέτρινου τοίχου εντελώς - ο βράχος να είναι εμφανής στην εσωτερική παρειά και μάλιστα αρχιτεκτονικά αυτό αποτελεί και κέρδος. Σκοπός είναι να χτίσω πετρα γύρω από το βράχο (από πάνω θα υπάρχει δοκάρι για να γεφυρωσει τα φορτία). Αν έχει κάποιος φωτο η link απο κατασκευαστικές λεπτομέρειες από αντίστοιχη περίπτωση θα ειμαι ευγνώμων. Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.