Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας απο Οικονομική επιτροπή


Recommended Posts

Στις πχ 2 του μήνα, αναρτήθηκε το πρακτικό δημοπρασίας για ένα Ψ έργο.

Γίνεται την επομένη, ένσταση απ'το μειοδότη.

 

Ελεγχεται η ένσταση, η ΤΥ γνωμοδοτεί για την ακύρωση του προσωρινού μειοδότη.

Η ΟΕ ΔΕΝ παίρνει απόφαση με κάποιους προφασιμούς.

 

Φθάνουμε σχεδόν ένα ημερολογιακό μήνα μετά, όπου αν δεν απατώμαι, αν δε παρθεί απόφαση σε συνεδριάση της, το θέμα εγκρίνεται σιωπηρά.

 

Ισχύει το παραπάνω; αν ναι, ποιές οι κινήσεις του 2ου μειοδότη;

Link to comment
Share on other sites

O ενισταμενος και οι αλλοι υποψηφιοι (τουλαχιστον οι 3 πρωτοι)ειναι υποχρεωμενοι να περιμενουν μεχρι να ληξει η ισχυς των προσφορων τους (&2 αρθρο 24 Ν3669/08).

Η ενσταση εξεταζεται στην ιδια συνεδριαση οπου αποφασιζεται ο μειοδοτης.Δηλαδη στην ιδια συνεδριαση θα εκδικασθει η ενσταση και θα βγει ο μειοδοτης .Δεν θα γυρισει η αποφαση πισω στην επιτροπη διαγωνισμου για συνεχιση του προκτικου με την αποφαση για την  ενσταση (οπως ισχυε παλαια)

Αν ο τελικος μειοδοτης παραιτηθει νωριτερα αποβαλλεται απο το εργο και τιμωρειται με εκπτωση (η Οικονομικη Επιτροπη εχει δικαιωμα να αποφασισει χωρις χρονικο περιορισμο με την εννοια βεβαια οτι μετα απο το χρονο ισχυος της προσφορας ο υποψηφιος μπορει να αποχωρησει ή αν η Οικονομικη Επιτροπη καθυστερει και αλλο να ζητησει απο τους υποψηφιους δηλωσεις αν δεχονται παραταση ισχυος της προσφορας ) Και λεω με εκπτωση διοτι μετα την αποφαση της οικονομικης επιτροπης εαν ο υποψηφιος δεν υπογραψει συμβαση τοτε κηρυσσεται εκπτωτος

 

Ο δευτερος πρεπει να περιμενει τι θα γινει με τον πρωτο αφου ετσι και αλλοιως η εγγυησεις του θα μεινουν μεχρι να υπογραφει η συμβαση ή να κηρυχθει εκπτωτος ο αναδοχος ή να ακυρωθει το εργο.

Εδω θα πρεπει να τονισθει οτι οι διαταξεις του Ν3669/08 ως προς τους χρονους ειναι ειδικες και υπερισχυουν αλλων γενικοτερων διαταξεων που αφορουν προθεσμιες απαντησης των διοικητικων αρχων.

 

 

 

:

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε οι προσφορές μας ισχύουν για 6 μήνες.

 

Αν δηλαδή η ΟΕ "θυμηθεί" να πάρει απόφαση στους 5 πχ μήνες; Είμαι υποχρεωμένος εγώ σαν 2ος μειοδότης που έχω καταθέσει ένασταση για την ακύρωση του 1ου να περιμένω 5 ολόκληρους μήνες; (τυχαίο το παράδειγμα).

 

Προφανώς, επειδή δεν απάντησες, αυτό περί σιωπηρής έγκρισης πανω στον μήνα, δεν ισχύει. Αρα εγώ σαν 2ος πρέπει να είμαι διαρκώς στην αναμονή του τι θα γίνει.

 

Δεν καταλαβαίνω όμως, πως, εφόσον υπάρχει γνωμοδότηση απ'την ΤΥ, η ΟΕ να κωλύεται στο να λάβει απόφαση...

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει σιωπηρη εγκριση.Ουτε ο Ν2690/99 στα αρθρα 24,25 μιλα για σιωπηρη εγκριση.

Τωρα το γιατι η ΟΕ κωλυεται καλυτερα να ρωτησεις την ιδια με εγγραφο σου.Αλλωστε εχεις αμεσο ενδιαφερον και οφειλουν να σου απαντησουν.

Εσυ ,αλλα και οι αλλοι δυο τουλαχιστον ,ειστε υποχρεωμενοι να περιμενετε 6 μηνες .Αν υποθεσουμε οτι και στους 10 μηνες παρει αποφαση να απορριψει το πρωτον και εσυ δεχθεις να παραταθει η ισχυς της προσφορας σου (θα στο ζητησουν υποχρεωτικα ) τοτε θα εισαι εσυ ο αναδοχος

Πριν λιγες μερες υπογραφηκε συμφωνητικο με τον τριτον (ο πρωτος απορριφθηκε σε ολα τα ενδικα μεσα ,ο δευτερος δεν θελησε να παρατεινει την ισχυ της προσφορας του ενω ο τριτος δεχθηκε ) μετα απο 18 μηνες απο τη δημοπρασια.

Βεβαια εννοειται οτι η αποφαση για ολα αυτα της ΟΕ πρεπει να ειναι πληρως αιτιολογημενη

Τελος απο το αρθρο 27 &4 Ν3669/08 προκυπτει οτι το μεγιστο ευλογο διαστημα για να συναφθει μια συμβαση ειναι 12 μηνες.Γιαυτο κανε υπομονη.

Και μια ερωτηση συναδελφε.

Η ΟΕ το εχει βαλει το θεμα στην ημερησια διαταξη  τηςμεχρι σημερα  ή οχι;Αν το εχει βαλει και εχει συζητηθει ή αναβληθει ψαξε τα πρακτικα της να δεις τους λογους.Αν οχι ρωτα γιατι αυτη η καθυστερηση.Παντως στη δικη μου Περιφερεια και 1 και 2 μηνες κανει η ΟΕ για να παρει παρομοια αποφαση.Δεν ειναι κατι πρωτογνωρο.

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ για τη συνέχεια του ενδιαφέροντος και τις συμβουλές αρχικά, συνάδελφε ΚF.

 

Στο 2ο σκέλος. Ναι η ΟΕ το είχε βάλει θέμα στην τότε ημερήσια διάταξη της. Ομως, καθώς διάβασαν την εισήγηση της ΤΥ η οποία εισηγείται να ακυρωθει ο προσωρινός μειοδότης και να αναδειχθεί ο 2ος μειοδότης ανάδοχος (δηλ. εγώ) ανέφεραν πως είναι βασισμένη σε μια λεπτομέρεια και θέλουν και μια 2η γνώμη για να αποφασίσουν για να είναι λέει, σίγουροι και να μη μπλέξουν με δικαστήρια κτλ.

 

Αυτό το έμαθα απο μέσα.

 

Ολα τα υπόλοιπα θέματα της ΟΕ συζητήθηκαν, παρθηκαν αποφάσεις, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στη Διάυγεια. Το θέμα ομως αυτό, όχι.

 

Εχω δικαίωμα στα πρακτικά της ΟΕ; τα ζητώ εγγράφως;

 

Πρωτόγνωρο δε μου φαίνεται το μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά το οτι ενώ υπάρχει εισήγηση της ΤΥ, διϋλίζουν τον κώνωπα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ακολουθούσαν την εισήγηση και τέλος. Γι'αυτο σκέφθηκά μήπως υπάρχει κάτι το ύποπτο...

Link to comment
Share on other sites

1) Εχουν δικαιωμα να ζητησουν γνωμη  απο τα ΘΕΣΜΙΚΑ οργανα της Αυτ/σης (π.χ το Νομικο Συμβουλο)

 

2) Τα πρακτικα που ζητας ειναι αυτα που αναρτωνται στη διαυγεια.Ετσι αν το θεμα μπηκε σε συζητηση και αναβληθηκε για οιονδηποτε λογο τοτε αυτο πρεπει να γραφεται στην αποφαση που αναρτηθηκε.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφε KF επανέρχομαι.

 

Συνεδρίασε η ΟΕ, όπου πήρε θετική απόφαση (υπερ εμού) ακυρώνοντας συνεπώς τον 1ο μειοδότη.

 

Μεταφέρθηκε η απόφαση της ΟΕ στην περιφέρεια για έλεγχο και εκεί έκανε προσφυγή ο 1ος μειοδότης (κατά της απόφασης της ΟΕ).

 

Η περιφέρεια απέρριψε την ένσταση του, κρίνοντας σωστή την απόφαση της ΟΕ.

 

Χαρακτηριστικά στο τέλος αναφέρει πως "η παρούσα απόφαση μπορεί να προσβληθεί από όποιον έχει έννομο συμφέρον ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/06 εντός ενός μηνός".

 

Ερωτώ εγώ: μπορώ να υπογράψω συμφωνητικό με το Δήμο ή πρέπει να περιμένουμε να περάσει ο μήνας αυτός μήπως και 1ος μειοδότης το συνεχίσει; (που δε βλέπω το νόημα μιας και ειναι άκυρος όπως και να έχει).

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με την παγια διαδικασια πρεπει η αποφαση του ΚτΕ που θα σου γνωστοποιει το γεγονος της κατοχυρωσης του εργου σε σενα (και συνηθως αυτη στελνεται μαζι με την προσκληση για υπογραφη συμφωνητικου) να σου κοινοποιηθει μετα τις ημερομηνιες ολων των δυνατων προσφυγων (διοικητικων και δικαστικων).Αν ομως ο ΚτΕ κανει το λαθος και σου κοινοποιησει την αποφαση και η ενσταση του αλλου γινει μετα δεκτη τοτε θα πρεπει το εργο να διαλυθει και εσυ να αποζημιωθεις.

Link to comment
Share on other sites

Το περίεργο είναι πως ρώτησα στη ΤΥ του Δήμου και δε γνωρίζουν τη διαδικασία. Δηλαδή εάν μπορούμε να υπογράψουμε συμφωνητικό "σήμερα" (όταν έρθει προφανώς η έγκριση της απόφασης ΟΕ) ή πρέπει να περιμένουμε τυχόν ενστάσεις.

Αυτό που με εκνευρίζει ειναι πως αυτός ο συνάδελφος ΕΔΕ, γνωρίζει πως έχει άδικο, κι ας ειναι λεπτομέρεια, και κωλυσιεργεί την σύμβαση μου.

 

Διότι αν κάνει ένσταση την 29η ημέρα απ'το μήνα που δικαιούται, κάνει η επιτροπή άλλο ένα μήνα, πάει το καλοκαίρι...

Link to comment
Share on other sites

Πιθανον οι συναδελφοι του Δημου να ειναι καπως απειροι σε αυτα τα θεματα.Ας ρωτησουν την τεχνικη υπηρεσια του ΥΠΕΣ.

Απο εκει και περα πρεπει να ξερεις (αν δεν το ξερεις ηδη) οτι η συμβαση θεωρειται οτι εχει συναφθει απο την μερα που σου εχουν γνωρισει  εγγραφως οτι σου εχει ανατεθει το εργο και οχι απο την ημερα υπογραφης της.Γιαυτο και οι οδηγιες ειναι να μην κοινοποιειται η αποφαση εγκρισης στον μειοδοτη πρωτα ,παρα στους αλλους για πιθανες ενστασεις και μετα το περας ολων των ενστασεων κ.λ.π να κοινοποιειται στον μειοδοτη.

Υπομονη!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.