Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραβίαση πλαγίων ορίων απο τελειωμένη οικοδομή


Recommended Posts

Νεο κτήριο που κτίστηκε σε οικόπεδο με αρτιοτητα 4 στρ. με νόμιμη άδεια, δεν τοποθετήθηκε εκεί που έδειχνε η άδεια αλλα σε άλλη θέση. Κατόπιν αλλαγής του επιβλέποντος μηχανικού, για την ακρίβεια απόλυσης του, ο νέος μηχανικός μέτρησε και βρήκε, πέραν πολλών άλλων παρατυπιων, το κτίσμα να πατάει τα όρια των 15 μέτρων απο τα συνορα, στη μία πλευρά κατα 65 εκατοστά. Οπως μας λέει ο νέος μηχανικός αυτό είναι σοβαρό παράπτωμα και η άδεια δεν αναθεωρείται. Τι μπορεί να γίνει τώρα; Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ποια η χρονολογία αποπεράτωσης του Φέροντα Οργανισμού (μπετά) ???

Αν είναι εως 28/7/2011 μάλλον μπορεί να τακτοποιηθεί με τον Ν. 4014/11.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς, είναι όντως σοβαρό παράπτωμα....Ακολουθείστε τις οδηγίες του μηχανικού σας και ελπίστε να έχετε τύχη. Το μόνο θετικό είναι ότι είναι μικρή η "εισβολή" στο Δ...

Link to comment
Share on other sites

Ζητήστε από το μηχανικό σας να εξετάσει την περίπτωση να μπορείτε να υπαχθείτε στις μικροπαραβάσεις και εξαίρεση από κατεδάφιση.Αυτός θα το εξετάσει και θα σας πει περισσότερα.

Link to comment
Share on other sites

Η εισχώρηση στην υποχρεωτική απόσταση Δ είναι παράβαση. Πριν τις 28-07-11 (αποδεδειγμένα) όλες (ή σχεδόν όλες) οι παραβάσεις μπορούσαν να τακτοποιηθούν με ένα πρόστιμο. Μετά από αυτήν την ημερομηνία το οποιοδήποτε αυθαίρετο τμήμα είναι κατεδαφιστέο. Η μόνη περίπτωση είναι (επειδή ακριβώς είναι μικρή η εισχώρηση στο Δ) να γίνει αυτό που λέει ο Manolis gon.

Link to comment
Share on other sites

Το σπίτι είναι τοποθετημένο ετσι ως προς τα όρια που πατάει στα όρια μόνο η μια του γωνία που μπαίνει 65 εκ, δηλαδή ένα τρίγωνο ύψους 65 εκ και φαρδους το πολυ τριων μέτρων.Πόσο μεγάλο θα ήταν το πρόστιμο για κάτι τέτοιο; Δεν ευθύνεται ο μηχανικός που το έφτιαξε για να το πληρώσει;

Edited by Protaris
Link to comment
Share on other sites

δεν αναθεωρειται η αδεια ωστε να φυγει το κομματι αυτο και να προστεθει καπου αλλου ωστε να προκυψει ενα καινουριο σχεδιο λειτουργικο (οχι οτι ειναι παντα εφικτο αλλα εστω οτι μπορει να γινει)? θεωρω πολυ χαζο να καινουρια οικοδομη να αναγκαστεις να πληρωσεις προστιμο ανεγερσης και διατηρησης ?

 

(απο την αλλη, σε 4 στρ οικοπεδο , δηλαδη εκτος σχεδιου (?) δηλαδη καπου μακρυα με απομενο κτισμα στην καλυτερη 30 μετρα μακρυα για να κανεις συγκριση , δηλαδη αν το αφησεις -οχι οτι συμφωνω- ποιος θα το δει για να βρει οτι ειναι 14.35 αντι για 15?)

 

νομικα τι ευθυνες εχει ο επιβλεπων ως προς την τοποθετηση του ΦΟ? 

 

ρητορικο ερωτημα

ποσο δυσκολο ειναι να μετρησει καποιος 15 μετρα απο τα συνορα, εχοντας μαλιστα και πτυχειο πολυτεχνειου? 

Edited by pankrok
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.