Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστος Χάραξης Απαλλοτρίωσης


Recommended Posts

Νομίζω πως κατάλαβε το πνεύμα η συνάδελφος...Μπορεί πλέον να κρίνει μονή της και να δώσει την προσφορά της, αλλά θέλει μελέτη η περιοχή στην οποία θα εργαστεί.

Μου φαίνεται πολύ αισιόδοξο να πιστεύει πως θα χαράξει όλα τα σημεία με GPS..

Link to comment
Share on other sites

Δεν μας είπες για τι είδος έργο μιλάμε? Νομίζω πως το εύρος απαλλοτρίωσης ενός έργου δεν είναι από τα πιο σημαντικά. Αν είναι οδοποιία π.χ. υπάρχουν στοιχεία του δρόμου που ανα-πασσαλώνονται πολλές φορές (7,8,..10 σε κάποια ορύγματα). Εγώ στην θέση σου θα προσπαθούσα να υλοποιήσω, έστω με μικρότερη αμοιβή, το έργο και όχι μόνο τις γραμμές απαλλοτρίωσης. Συνήθως οι εργολάβοι έχουν ένα μόνιμο εργοδηγό που έχει μόνιμα στημένο ένα χωροβάτη και ένα ταχύμετρο. Εγώ, πίστεψε με, έχω βάλει ίσως πάνω από 40000 πασσάλους και θα ήθελα να δω που θα γίνει έργο 70 χλμ. Έτσι για να μπορέσουν να δουλέψουν οι καλοί συνάδελφοι. 

Link to comment
Share on other sites

nbr μια χαρά σε οδηγεί και το GPS στο σημείο που θέλεις.

Για όριο απαλλοτρίωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ καλά το GPS αρκεί όπως είπαν οι συνάδελφοι να μην πέσεις σε περίπτωση με πυκνή φυτοκάλυψη (π.χ. ελαιώνας Άμφισσας). Δε συζητάμε για δάσος γιατί εκεί απλά δεν υπάρχει απαλλοτρίωση (αφού είναι δημόσια έκταση). Γενικά πάτως αν ο μελετητής μέτρησε με GPS τότε και εσύ μπορείς να χαράξεις.

Η τιμολόγηση γίνεται όπως ανέφεραν οι προηγούμενοι με δύο τρόπους. Είτε υπολογίζοντας ημέρες απασχόλησης και τιμολογώντας την ημέρα είτε υπολογίζοντας σημεία που θα πασσαλώσεις και τιμολογώντας το σημείο. Και οι δύο τρόποι έχουν αβεβαιότητες γιατί δεν θα μπορείς να ξέρεις από το γραφείο πόσα σημεία χρειάζεται να βάλεις για πύκνωση ανάμεσα σε δύο κορυφές (γιατί φαντάζομαι θα χρειάζεται και αμοιβαία ορατότητα ανα δύο των σημείων) οπότε πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις και ένα ποσό γιά απρόβλεπτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.