Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόσταση BBQ και εξωτερικού φούρνου από οδικό δίκτυο


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι!

 

Κατέθεσα πρόσφατα μια μελέτη για έγκριση δόμησης που αφορά μονοκατοικία σε εκτός σχεδίου γήπεδο με πρόσωπο σε δημοτική οδό.Κατά τον έλεγχο της έγκρισης δόμησης η υπάλληλος μου είπε ότι η εξωτερική ψησταριά (BBQ) και ο ξυλόφουρνος δεν επιτρέπονται να βρίσκονται τόσο κοντά στον άξονα του δρόμου. Συγκεκριμένα απέχει 9μ. από τον άξονα και 4,60μ από τα όρια του γηπέδου. Συμπληρωματικά σας αναφέρω ότι το γήπεδο είναι κατά παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο και ότι πλάγιες αποστάσεις είναι 2,4μ. ενώ η απόσταση από τον άξονα του δημοτικού δρόμου είναι 15μ. Σε ερώτηση μου που αναγράφεται αυτό δεν μου έδωσε σαφή και ικανοποιητική απάντηση. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην χωροθέτηση αυτών των στοιχείων σε σχέση με το οδικό δίκτυο? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!!! :| :confused:

Link to comment
Share on other sites

Για δες ΦΕΚ169-98 μηπως βρεις κατι

To διάβασα και δεν αναφέρει κάτι σχετικό μόνο για αποστάσεις κτιρίου από τους άξονες των οδών.

Link to comment
Share on other sites

Dimip:

 

ΝΟΚ ΆΡΘΡΟ 2 παρ 42.: Κτίριο είναι η κατασκευή που αποτελείται από χώρους και εγκαταστάσεις και προορίζεται για προσωρινή ή μόνιμη παραμονή του χρήστη. 

 

το ΒΒQ και τον ξυλόφουρνο, η υπάλληλος τα θεωρεί ότι είναι κτίρια  και γι αυτό αρνείται την κατασκευή του πριν από την επιτρεπόμενη γραμμή δόμησης που προκύπτει από το ΠΔ 209/98?

Σαν να μην μας τα λέει καλά η συνάδελφος της Υ.ΔΟΜ!

 

 

 

ΠΔ 209/98 ΑΡΘΡΟΝ-2
 
      1. Η ελάχιστη απόσταση των κτιρίων, από τους άξονες των οδών ή τα όριά τους σε όσες περιπτώσεις προβλέπεται, τα οποία κτίρια βρίσκονται σε εκτός εγκεκριμένου σχεδίου περιοχές και εκτός ορίων οικισμών, ορίζεται ως εξής: 
      (...)
      ζ) Στο Δευτερεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο και στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο των νήσων πλην Κρήτης, Εύβοιας, Ρόδου, Κέρκυρας και σε ολόκληρο το Δημοτικό ή Κοινοτικό Οδικό Δίκτυο, 15 μέτρα από τον άξονα της οδού. 
 
 
Η γραμμή δόμησης αφορά το κτίριο και όχι το BBQ.
Επίσης, τι θα κάνει; Θα σου απαγορεύσει και να το περιφράξεις το γήπεδο? 
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.