Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στήριξη εσωτερικού πετρόκτιστου τοίχου με μεταλλική κατασκευή


 

Recommended Posts

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, διότι αν και πολιτικός μηχανικός δεν έχω ασχοληθεί με μεταλλικές κατασκευές ιδιαίτερα. Ένας πελάτης μου έχει ισόγειο πετρόχτιστο σπίτι με σκεπή, είναι αυτά τα προ του 55, που έχουν περιμετρικά τοίχο 35 εκ. και εσωτερικά χωρίζουν με ένα σταυρό σε τεσσερις χώρους το σπίτι επίσης με τοίχους 35 εκ. 

ο πελάτης θέλει να γκρεμίσει δυο εσωτερικούς τοίχους ώστε να αλλάξει την εσωτερική διαρρύθμιση του χώρου. Θελει να στηρίξουμε την τοιχοποιία πάνω στην οποία πατάει η στεγή με μεταλλική κατασκευή. Έψαξα να βρω κατασκευαστικες λύσεις και είδα ότι υπάρχει μια λύση με μεταλλικές λάμες που "αγκαλιάζουν" τα τοιχώματα με βίδες σε σχήμα πι. Μήπως κάποιος έχει κάποιο υπόδειγμα από αυτού του είδους τις ενισχύσεις;

Link to comment
Share on other sites

Ερωτησεις:

 

α) εφοσον η στεγη εδραζεται σε τοιχοποιια αντιλαμβανομαι οτι δεν εχεις πλακα, οποτε η στεγη εδραζεται απευθειας στους περιμετρικους τοιχους με πληρη ζευκτα ή ΚΑΙ στους εσωτερικους?

 

β) ο ιδιοκτητης θελει να ενισχυσει την τοιχοποιια ή εσυ ως μηχανικος ελεγξες οτι απαιτειται κατι τετοιο (πχ επειδη ισως εχει "καθισει" η στεγη και τα ζευκτα ωθουν τους περιμετρικους τοιχους) και αποφασισατε να γινει η ενισχυση με μεταλλικα στοιχεια?

 

γ) μια πηγη απο την οποια βρηκες αυτου του τυπου την κατασκευαστικη λυση θα βοηθουσε διοτι απο την περιγραφη σου κατι ψυλλιαζομαι οτι εννοεις αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

Link to comment
Share on other sites

δώσε μας τις εξωτερικές διαστάσεις του κτιρίου

και τη μορφή των κλίσεων τής στέγης αν δηλ πρόκειται για δίρριχτη  για τετράριχτη

(οι στέγες έχουν ορισμένους κανόνες-δεν είναι κάτι φοβερό κατασκευαστικά αυτό που ζητάς)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.