Μετάβαση στο περιεχόμενο

gagbill20

Members
 • Περιεχόμενα

  55
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

23 Καλή

1 Ακόλουθος

Σχετικά gagbill20

 • Κατάταξη:
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Μακεδονία
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Σε 2 ΕΕΜΚ που εξέδωσα αναγκαστικά παρέλειψα επικαρπωτή στη μία και τον νόμιμο εκπρόσωπο ΝΠΙΔ στην άλλη ενώ ήθελα να τους συμπεριλάβω ως υπογράφοντες κάποια έγγραφα. Ρώτησα μήπως έχει εντοπίσει κάποιος συνάδελφος τη δυνατότητα να "ξεγελάσω" τη φόρμα.
 2. Έτυχε σε κάποιον να υποβάλλει δήλωση με ψιλή κυριότητα-επικαρπία ή ιδιοκτησία νομικού προσώπου και να θέλει να καταχωρήσει και νόμιμο εκπρόσωπο; Έχω το γνωστό θέμα με τον έλεγχο ποσοστού κυριότητας 100%. Δεν δέχεται κενό, παύλα ή 0 στον δεύτερο κύριο. Το ξεπέρασε κάποιος συνάδελφος με κάποιον τρόπο;
 3. Προς το παρόν δίδεται αυτή η επιλογή, μέχρι να γίνει υποχρεωτική η ψηφιακή υπογραφή. Παρ' όλ' αυτά, σε άλλο σημείο, καθιστά υποχρεωτική την ενσωμάτωση εικόνας στο pdf με φυσική σφραγίδα-υπογραφή του μελετητή.
 4. Στο εγχειρίδιο βέβαια δεν απαιτεί να είναι σφραγισμένα με κάποιον τρόπο τα διανυσματικά αρχεία, απλά ζητά την επεξεργάσιμη πηγή του pdf. Υποθέτω λοιπόν πως αρκεί το στημένο σχέδιο του τοπογραφικού πχ, όπου στα κενά πλαίσια των εικόνων αναγράφεται ίσως το τι περιλαμβάνει το αντίστοιχο πλαίσιο (ΦΩΤΟ 1, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ κλπ), ώστε να υπάρχει πλήρης αντιστοιχία του dxf με το pdf. Αυτό θα κάνω στην 1η προέγκριση κι ας με διορθώσουν από την ΥΔΟΜ. Δεν πιστεύω να θέλουν να ανεβάσουμε και digi-signed pdf με το hash code του dxf όπως γίνεται στο e-κτηματολόγιο. Δεν αναφέρεται πουθενά στο εγχειρίδιο, δεν το δείχνουν ούτε στο demo του ΤΕΕ, αν και έτσι θα ήταν πληρέστερη η ανάρτηση σχεδίων.
 5. Από το εγχειρίδιο καταλαβαίνω ότι μόνον το τοπογραφικό και το διάγραμμα δόμησης υποβάλλονται και σε διανυσματική μορφή. Όλα τα υπόλοιπα σχέδια μόνον σε pdf. Επίσης γνωρίζετε αν τα διανυσματικά αρχεία πρέπει να περιέχουν και τις αντίστοιχες εικόνες (σφραγίδα, φωτο οικοπέδου, απόσπασμα, οδοιπορικό, 3d κτιρίου κλπ); Είναι εφικτό κάτι τέτοιο μέσω autocad; Δουλεύω Tekton για αρχιτεκτονικά-τοπογραφικά και απ' όσο μου είπαν από την υποστήριξη δεν ενσωματώνεται εικόνα στο παραγόμενο dxf. Στο autocad γίνεται ενσωμάτωση αρχείου εικόνας ή αποθηκεύεται με τη μορφή embedded link (ορισμένη διαδρομή αρχείου), οπότε πρακτικά θα πρέπει να ανεβάζουμε στη θέση του διανυσματικού αρχείου ένα zip με το dxf και τις επιμέρους εικόνες; Ευχαριστώ!
 6. Απορίες προς διευκρίνηση από συναδέλφους που έχουν τυχόν ασχοληθεί: α) Μπορεί ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός να αναπτυχθεί σε 2 ανεξάρτητα υφιστάμενα κτίρια στο ίδιο οικόπεδο (κτίριο με αίθουσες και γενικά χώρους προσπελάσιμους απο παιδιά και άλλο κτίριο με λοιπές λειτουργίες όπως γραφεία, χώρους προσωπικού, κουζίνα, αποθήκες, πλυντήριο κλπ); β) Το κτιριολογικό πρόγραμμα του πίνακα, αναφέρεται σε δυναμικότητα 15 νηπίων. Πιστεύετε ότι για περισσότερα νήπια πρέπει να προσαρμόζονται αναλογικά οι ελάχιστες επιφάνειες; Δηλαδή για παράδειγμα για Π. Σταθμό 30 νηπίων θα χρειαστεί να εξασφαλίσω 2*12=24τμ χώρου εισόδου, 2*7=14τμ γραφείο διεύθυνσης κλπ; γ) Ισχύει για τους ιδιωτικούς Π. Σταθμούς το όριο των 25 νηπίων ανά τμήμα όπως ισχύει στους Δημοτικούς; Δεν το έχω βρει πουθενά να αναγράφεται. Η απορία μου έγκειται στο σχεδιασμό αιθουσών. Εάν πχ έχω δυναμικότητα 30 νήπια μπορώ να έχω 1 αίθουσα απασχόλησης ή πρέπει να τη "σπάσω" σε 2; Ευχαριστώ!
 7. Ρυμοτομικό πόλεως υφίσταται από το 1936. Ιδιοκτήτης ανεγείρει οικοδομή το 1962 με άδεια στην οποία η θέση του κτίσματος προβλέπεται να συμπίπτει με τη ΡΓ-ΟΓ. Το τμήμα του δρόμου στο οποίο έχει πρόσωπο είναι δική του ιδιοκτησία, ακόμη αδιάνοικτο (χρήση αυλής). Λόγω κακής αποτύπωσης του οικοπέδου στην άδεια, κτίζει εν επαφή με όμορο παλαιό λιθόκτιστο κτίσμα και η οικοδομή καταλήγει να καταλαμβάνει τμήμα του, βάσει ρυμοτομικού, κοινοχρήστου χώρου. Μεταγενέστερες πράξεις τακτοποίησης/αναλογισμού εμφανίζουν ανακριβώς την οικοδομή στην προβλεπόμενη θέση και όχι στην υφιστάμενη. Ακόμη πιο πρόσφατη πράξη αποζημιώνει την παραπάνω αυλή και διανοίγεται ο δρόμος, χωρίς να ληφθεί υπόψιν το ρυμοτομούμενο τμήμα του κτίσματος. Καλούμαι να ρυθμίσω κλείσιμο ημιυπαίθριου χώρου στην οικοδομή (σε άλλη θέση, εντός νόμιμου περιγράμματος) και ανακαλύπτω και την παραπάνω αυθαιρεσία. Μπορώ κατά την άποψη σας να συμπεριλάβω και την αυθαιρεσία της κατάληψης του δρόμου από το ρυμοτομούμενο κομμάτι, επικαλούμενος το Αρ.89, παρ. 2α; Υπάρχει κάποια άλλη σκέψη για το αν μπορεί να υπαχθεί στο Νόμο ή πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω (πέραν της κίνησης διαδικασίας τροποποίησης του ρυμοτομικού στο Ο.Τ.); Ευχαριστώ!
 8. 21.000 km με μεσο ορο ας πουμε 7lt/100km = 1.470lt βενζινης Εις διπλουν για να επιστρεψει το αυτοκινητο, μιλαμε για 3.000lt καυσιμου! Το project θα ειναι βιωσιμο και θα εχει λογο υπαρξης μονον αν υπαρξουν σημαντικα κι ελπιδοφορα γρηγορα ποσοστα αντικαταστασης βενζινοκινητων με ηλεκτρικα οχηματα. Αλλωστε οι επενδυσεις σε ΑΠΕ για υποστηριξη των ενδιαμεσων στασεων θα ειναι ενα απο τα πραγματικα επενδυτικα κινητρα του αυτοκινητοδρομου.
 9. Προεκλογικο δολωματακι σε ολες τις κατηγοριες ελ. επαγγελματιων εκ των οποιων οι ωφελουμενοι θα αγγιζουν τον αστρονομικο αριθμο των 2.800 επαγγελματιων! Χαχαχα Ας μου καταβαλλουν πρωτα τα χρηματα απο ολοκληρωμενα "εξοικονομω" που τα περιμενω απο τον Ιανουαριο και βλεπουμε για τα "100% επιδοτηση"..
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.