Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναγνώριση Master από Γερμανία


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους 

 

Μία μικρή παρουσίαση του ιστορικού μου για να καταλάβετε το θέμα: 

Είμαι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Κρήτης.

Από το 2009 Βρίσκομαι στην Γερμανία και δούλεψα για 2 χρόνια σαν Μηχανικός επιπέδου Bachelor σε ένα ερευνητικό κέντρο του πανεπιστημίου και στην συνέχεια έκανα το Master που είναι το δεύτερο μισό του πτυχίου του ηλεκτρολόγου μηχανικού. Και από τότε δουλεύω εδώ σαν ηλεκτρολόγος μηχανικός επιπέδου Master (TVoeD13 δηλαδή το επίπεδο που θα είχε ένας απόφοιτος πολυτεχνείου) και παράλληλα κάνω το διδακτορικό μου.

 

Στο βάθος του μυαλού μου έχω στα επόμενα 10 χρόνια να γυρίσω Ελλάδα (μάλλον ευσεβείς πόθος) ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε ποια είναι η διαδικασία αναγνώρισης του πτυχίου στην Ελλάδα .

 

Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να το αντιστοιχίσω με πτυχίο μηχανικού στην Ελλάδα? 

 

Εδώ στην Γερμανία τα ΤΕΙ έχουν διαφορά τα ΤΕΙ (Technische Univeristät ) με τα πανεπιστήμια και τα δικαιώματα του μηχανικού τα παίρνεις με το Master γιατί δεν υπάρχει πια 5ετές πολυτεχνείο πια Bachelor (3,5 χρόνια και Master 1,5 χρόνια)

 

Ευχαριστώ για το χρόνος σας

   

Αγαπητέ φιλέ επειδή έχω βρεθεί στην Γερμανία σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών επέτρεψε με να σε διορθώσω. Στην γερμανία τα TU (Technische Universität) δεν είναι ΤΕΙ είναι Πανεπιστήμια. Τα αντίστοιχα γερμανικά τει είναι τα FH (Fachhochschule).

 

Όσον αφορά τους μηχανικούς στην Γερμανία πριν τα μπατσελορ μαστερ είχαν δίπλωμα. Στα TU ήταν 5ετές και αποκτούσες δίπλωμα και τον τίτλο Dipl.-Ing. ενώ στα FH ήταν 4ετές οι σπουδές και αποκτούσες πάλι δίπλωμα αλλά με τον τίτλο Dipl.-Ing.(FH). όπως πολυ σωστά ανέφερες τα διπλώματα των πανεπιστημίων θεωρούντε πλεον Μαστερ στην γερμανια. Μετα την αλλαγή σε μπατσελορ μαστερ, τα FH προσφέρουν κυρίως μπατσελορ αλλα και μαστερ, οχι ομως διδακτορικα.

 

Τώρα όσον αφορα την Ελλάδα έχω διαβάσει για ενα δεδικασμένο, όπου Έλληνας είχε αποκτήσει δίπλωμα μηχανικου (FH) στην Γερμανία, όπου και εργάστηκε σαν μηχανικός οταν γυρισε στην Ελλάδα το ΔΙΚΑΤΣΑ τον αναγνώρισε ως μηχανικο Τ.Ε. μετα απο κάποια δικαστήρια αναγνωριστικε ως μηχανικος Π.Ε. γοογλαρε το να το δεις, εχω την εντύπωση οτι ήταν μηχ.μηχανικος.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ φιλέ επειδή έχω βρεθεί στην Γερμανία σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών επέτρεψε με να σε διορθώσω. Στην γερμανία τα TU (Technische Universität) δεν είναι ΤΕΙ είναι Πανεπιστήμια. Τα αντίστοιχα γερμανικά τει είναι τα FH (Fachhochschule).

Αγαπητέ sito 

 

Οι πληροφορίες σού είναι λίγο παλιές. Μετά την συνθήκη της Bologna τα Fachhochschule έχουν μετονομαστεί εδώ και κάμπόσα χρόνια σε Technische Univeristät και τα Hochshule σε σκέτο Universität. 

Δεν υπάρχει πια το 5ετές . Στο πανεπιστήμιο του Kassel που δουλευα και έκανα το Master έως το 2010 υπήρχε 3,5 το Diplom 1 και 1,5 το Diplom 2 και τον τίτλο του Diplom-Ing. τον έπαιρνες με το δεύτερο.Μετά το 2010 έγιναν Bachelor και Master. 

 

Η περίπτωση μου είναι διαφορετική. Αν είχα ένα πρώτο πτυχίο από FH στην Γερμανία και το Master στην Γερμανία θα μπορούσα χωρίς πρόβλημα να κάνω αναγνώριση και αντιστοίχιση με ελληνικό πτυχίο πολυτεχνείου. Το πρόβλημα είναι ότι το πρώτο μου πτυχίο είναι από ελληνικό ΤΕΙ και το Master από Γερμανικό Universität και ο ΔΟΑΤΑΠ δεν παίρνει υπόψιν του το ελληνικό πτυχίο.

 

Και ενώ η Γερμανία μου αναγνωρίζει το πρώτο μου πτυχίο σαν ισάξιο και μαζί με το Master μου δίνει τα δικαιώματα μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.