Μετάβαση στο περιεχόμενο

lempidis

Members
  • Περιεχόμενα

    68
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by lempidis

  1. Καλημέρα σας εχω ενα ψυκτικο θαλαμο με παχος πανελ 80mm και θα ηθελα να κερω αν γινεται να μετατραπει σε καταψυξη Εχω βρει τον μηχανισμό αλλα δεν ξερω αν κανει η μονωσή γιατι ειδα οτι συνηθως οι θαλαμοί για καταψυξη εχουν πανελ με παχος 100mm Χωρις να εχω εμπειρια στο αντικειμενο φανταζομαι οτι δεν θα υπαρχει θεμα περα του τηε καταναλωσης ενεργειας αλλά θα ηθελα και άλλες γνωμες
  2. Αγαπητέ sito Οι πληροφορίες σού είναι λίγο παλιές. Μετά την συνθήκη της Bologna τα Fachhochschule έχουν μετονομαστεί εδώ και κάμπόσα χρόνια σε Technische Univeristät και τα Hochshule σε σκέτο Universität. Δεν υπάρχει πια το 5ετές . Στο πανεπιστήμιο του Kassel που δουλευα και έκανα το Master έως το 2010 υπήρχε 3,5 το Diplom 1 και 1,5 το Diplom 2 και τον τίτλο του Diplom-Ing. τον έπαιρνες με το δεύτερο.Μετά το 2010 έγιναν Bachelor και Master. Η περίπτωση μου είναι διαφορετική. Αν είχα ένα πρώτο πτυχίο από FH στην Γερμανία και το Master στην Γερμανία θα μπορούσα χωρίς πρόβλημα να κάνω αναγνώριση και αντιστοίχιση με ελληνικό πτυχίο πολυτεχνείου. Το πρόβλημα είναι ότι το πρώτο μου πτυχίο είναι από ελληνικό ΤΕΙ και το Master από Γερμανικό Universität και ο ΔΟΑΤΑΠ δεν παίρνει υπόψιν του το ελληνικό πτυχίο. Και ενώ η Γερμανία μου αναγνωρίζει το πρώτο μου πτυχίο σαν ισάξιο και μαζί με το Master μου δίνει τα δικαιώματα μηχανικού.
  3. Εμπειρικά από μελέτες που έχω διαβάσει η ανεμογεννήτρια ξεκινάει να έχει οικονομικό όφελος από τα 500kW. Όλα τα συστήματα ελέγχου και προστασίας που έχει μια μεγάλη τα χρειάζεσαι και για μια μικρή. Πρέπει να υπολογίσεις επίσης φθορές χρόνο που θα είναι εκτός λειτουργίας και όλα αυτά. Οικονομικές λύσεις σε μικρές ανεμογεννήτριες θα βρεις αλλά δεν πρόκειται να έχουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.!!! Αυτά από εμένα!!!
  4. @Stayros Καλά μετά από 5-7 χρόνια το σκέφτομαι. Να τελειώσω το διδακτορικό και να μαζέψω και καμιά 3 αιτία προϋπηρεσία μετά το διδακτορικό. Όπως και να έχει όταν δεν είσαι στην χώρα σου είσαι αλλοδαπός!!!! Όσο καλή και να είναι η δουλεία και το μέρος δεν είναι πατρίδα.
  5. Ευχαριστώ όλους για την απάντηση τους Όταν κατέβω Ελλάδα σύμφωνα με το πλάνο!! ελπίζω πως θα έχω 5 χρόνια υπηρεσία μετά το διδακτορικό οπότε ελπίζω ότι δεν θα τεθεί θέμα αντισταθμιστικών μέτρων αλλά το καψόνι το περιμένω !!!! Το θέμα είναι πως να αφήσεις τους μισθούς της Γερμανίας για να γυρίσεις στον τόπο σου και να μην έχεις και τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι δύσκολο να το αποφασίσεις!!!
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση. Κάπου άκουσα ότι υπάρχει κάποιο δεδικασμένο και ότι αν έχεις Master και έχεις δουλέψει για ένα χρονικό διάστημα σε κάποιο κράτος της ΕΕ σαν μηχανικός δεν μπορεί να σου αρνηθεί τα δικαιώματα. Το θέμα είναι πως δεν έχω καταφέρει αν το βρω. Το έχει ακούσει κανείς? Ευχαριστώ
  7. Καλησπέρα σε όλους Μία μικρή παρουσίαση του ιστορικού μου για να καταλάβετε το θέμα: Είμαι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Κρήτης. Από το 2009 Βρίσκομαι στην Γερμανία και δούλεψα για 2 χρόνια σαν Μηχανικός επιπέδου Bachelor σε ένα ερευνητικό κέντρο του πανεπιστημίου και στην συνέχεια έκανα το Master που είναι το δεύτερο μισό του πτυχίου του ηλεκτρολόγου μηχανικού. Και από τότε δουλεύω εδώ σαν ηλεκτρολόγος μηχανικός επιπέδου Master (TVoeD13 δηλαδή το επίπεδο που θα είχε ένας απόφοιτος πολυτεχνείου) και παράλληλα κάνω το διδακτορικό μου. Στο βάθος του μυαλού μου έχω στα επόμενα 10 χρόνια να γυρίσω Ελλάδα (μάλλον ευσεβείς πόθος) ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε ποια είναι η διαδικασία αναγνώρισης του πτυχίου στην Ελλάδα . Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να το αντιστοιχίσω με πτυχίο μηχανικού στην Ελλάδα? Εδώ στην Γερμανία τα ΤΕΙ έχουν διαφορά τα ΤΕΙ (Technische Univeristät ) με τα πανεπιστήμια και τα δικαιώματα του μηχανικού τα παίρνεις με το Master γιατί δεν υπάρχει πια 5ετές πολυτεχνείο πια Bachelor (3,5 χρόνια και Master 1,5 χρόνια) Ευχαριστώ για το χρόνος σας
  8. Καλησπέρα κι από εμένα η γνώμη μου είναι πως είναι λίγο νωρίς να αλλάξεις τους ατμών υδραργύρου με LED. Τον χειμώνα που πέρασε ασχολήθηκα αρκετά με τα LED κατά τον σχεδιασμό ενός προϊόντος και από τους κατασκευαστές είχαμε την πληροφορία πως στα επόμενα 5 χρόνια η φωτεινή απόδοση των LED θα πλησιάσει τα 200lm/W. Τότε θα έχει νόημα η αλλαγή για νωρίτερα δεν νομίζω!!!
  9. Φίλε kosmas85 οι απαγωγοί μπαίνουν πριν το ρελε διαφυγής. ένας καλός θα ρίξει την τάση μόνο για όσο διαρκεί υπέρταση . Τις προάλλες ήμουνα στο εργαστήριο της Phoenix Contact και είδα απ αγωγό να γειώνει 10ΚΑ με μορφή 10/350μS και μόλις τελειώνει η υπέρταση να γυρίζει κανονικά στο ημίτονο. http://www.phoenixcontact.com/local_content_pdf/pdf_eng/5131327_01_TT-Basics_GB.pdf στον σύνδεσμο αυτόν θα βρεις κάποιες βασικές πληροφορίες ελπίζω να βοήθησα
  10. Δεν θα έλυνε κάτι αυτό απλά θα έβαζε πιο πολλά λεφτά στην τσέπη αυτουνού που υπογράφει. Η εφορία απλά θα πληρωνόταν από τον λαθρεγκαταστάτη με ένα καπέλο
  11. Αν και δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με τον κλάδο ων εγκαταστάσεων η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για την αποφυγή της λαθρεεγκατάστασής για λόγους ασφαλείας περισσότερο αλλά προφανώς διαφωνώ με κάποιες "ριζοσπαστικές" λύσεις όπως αναφέρονται σε προηγούμενες αναρτήσεις. Κατά την γνώμη το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι μια εγκατάσταση δεν επιθεωρείτε. Από τους 30 ηλεκτρολόγους που θα δουλέψουν σε μια εγκατάσταση στα 30 χρόνια που υπολογίζεται να ζήσει μόνο ο πρώτος υπογράφει επίσημα. Από εκεί και πέρα δεν ελέγχεται τίποτα. Η πρόταση μου λοιπόν θα ήταν να θεσπιζόταν κάποιο είδους περιοδική επιθεώρησης της εγκατάστασης πχ κάθε 5 χρόνια και να αναλαμβάνει την ευθύνη ο εγκαταστάτης που έχει υπογράψει για την επιθεώρηση αυτή. Στην επιθεώρηση αυτή μπορούν να ελέγχονται (με τον κατάλληλο εξοπλισμό φυσικά ) το πόσο υποβαθμισμένη είναι η λειτουργία του υλικού και τον καλωδίων και να απαιτούνται οι κατάλληλες επισκευές κάτι σαν το ΚΤΕΟ για τα αυτοκίνητα.
  12. Ναι αλλά σηνήθως στα Inverter ορίζεις το ονομαστικό ρεύμα του κινητήρα και δεν αφήνεί να ανέβει υπερβολικά. Υπάρχεί ένα θέμα βέβαια ότί με την μέιωση τον στροφών μειώνεται η ροή αέρα από τον ανεμιστήρα που είναι συνδεμένος συνήθως στον άξονα.
  13. Γιατί να απαγορεύονται οι κατασκευές με προγραμματισμό? Στο 2011 είμαστε παντού μπαίνει ένας μικροελεγκτής....!!!
  14. Ακόμα και αν είναι αποτελεσματικά τα αλεξικέραυνα ιονισμού δεν ξέρω αν τα αποδέχονται οι ασφαλιστικές εταιρείες..!!!!!
  15. @jsk Οι τιμές είναι δυο διαφορετικών ημερών. Κοίτα την θερμοφωτογραφία που ανέβασα. Στην προκειμένη περίπτωση είναι 3 όμοια πάνελ την ίδια στιγμή της ημέρας στη ίδια τοποθεσία και με την ίδια ακριβώς κλήση.
  16. Από κάποιες θερμοφωτογραφίες που είχα δει πριν από κανένα μήνα το πάνελ αν βρίσκεται στο σημείο μέγιστης ισχύος (MPP) είναι κατά 10° πιο χαμηλή η θερμοκρασία του σε σχέση με ένα που βρίσκεται στον στην ίδια ηλιοφάνεια και δεν είναι συνδεμένο. Οπότε χωρίς να είμαι ειδικός θα έλεγα πως το καλοκαίρι θα βοηθάει.
  17. Δεν είχα χρόνο να διαβάσω ολόκληρη την συζήτηση άλλα έτυχε πριν κανένα μήνα να κουβεντιάζω για το θέμα με ένα από τους μηχανικούς της PHOENIX CONTACT για το θέμα και μου έλεγε ότι γίνεται μια μεγάλη κουβέντα στον και υπάρχει περίπτωση να μην απαιτούνται πια στον καινούριο γερμανικό κανονισμό.
  18. Αν πρόκειται για συσκευή εσωτερικού χώρου δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα με την αντίσταση γείωσης (εκτός αν είναι θέμα κανονισμών). Τουλάχιστον εδώ πού είμαι έχω δει πολλές φορές τοπική γείωση σε μεγάλες συσκευές.
  19. Χωρίς να έχω τρομερή σχέση με τις εγκαταστάσεις μιας και εγώ με ηλεκτρονικά ισχύος ασχολούμαι δεν θα μπορούσε να μετατρέψει τον αγωγό γείωσης σε αγωγό ουδετέρου αλλάζοντάς την σύνδεση από την άλλη μεριά και να δώσει γείωση από αλλού? πχ από άλλο κύκλωμα εκεί κοντά ή να κάνει μια τοπική γείωση? Πιστεύω επαναλαμβάνω χωρίς να είμαι εδικός ότι μια τοπική γείωση θα ήταν φτηνότερη από ένα 3φασικό μετασχηματιστή.
  20. Το κύκλωμα δεν φαίνεται πολύπλοκο αλλά πρέπει να πάρεις υπόψιν σου το ΕΜC. Σίγουρα με διπλής όψης και καλό σχεδιασμό θα έχει καλύτερα αποτελέσματα αλλά και μια όψη αν προσέξεις τις γεφυρώσεις σου να είναι καλά μονωμένες το πιθανότερο είναι να είσαι ok ειδικά αν δεν έχεις μεγάλα di/dt και dv/dt.
  21. Μιάζει να έχει εκινητή αστέρα-τριγώνου. Για αυτό έχει 2 τριφασικά καλώδια. Δεν μπορείς να συνδεσεις ένα κινητήρα απευθείας στο δύκτιο. Θα πρέπει να κάνεις κάτι για να περιορίσεις το ρεύμα εκίνησης
  22. To 433 είναι με τυχαία νούμερα σε απόδοσή και βαθος εκφόρτισής. πρέπέι να βρέις τα δικά σου στοιχεία στο datasheet τις μπαταρίας και του Inverter σου. Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του προηγούμενου μηνύματος. Ευχαριστώ, Μίλτος
  23. ********************** Στο τρόπο υπολογισμού που έγραψες παραπάνω έλαβες υπόψιν σου το επιτρεπτό βάθος εκφόρτωσης και τον βαθμό απόδοσης του σύσωρευτη και του Inverter? Και όσο αναφορά για το 50% που αναφέρεις παραπάνω *************** διάβασε με προσοχή το τι είχα γράψει που ούτε δεν κατάλαβες τι έλεγα. @Vagouras13 Κατά προτίμηση σύνδεσε τα πάνελ σου σε σειρά με ρυθμιστή φόρτισης με MPPT(Maximum Power Point Tracker). Σε αυτούς τους ρυθμιστές η τάση εισόδου μπορεί να διαφέρει από την τάση εξόδου οπότε δεν δεσμεύεσαι στο να ταιριάξει η τάση στο φωτοβολταϊκό με την μπαταρία όπως παλιά. Στην Ελλάδα ο μέσος όρος ημερήσιας παραγωγής ενεργείας από τα φωτοβολταϊκά είναι >4ΚWh/KWp οπότε με βάση αυτό υπολόγισε την εγκατεστημένη ισχύ που χρειάζεσαι. Το νούμερο αυτό εξαρτάται βέβαια από την περιοχή που είσαι. Όσο για να υπολογίσεις τα Αh της μπαταρίας Αh =( Ημέρες αυτονομίας * Ενέργεια ημέρας )/( τάση μπαταρίας * βαθμός απόδοσης συσσωρευτή *βαθμός απόδοσης Inverter * επιτρεπτό βάθος εκφόρτισής) t Πχ. Για Τάση μπαταρίας 24V , βαθμό απόδοσής μπαταρίας 0,8 βαθμό απόδοσής Inverter 0,9, επιτρεπτό βάθος εκφόρτισης 70%) τυχαίες τιμές τις δικές σου θα τις βρεις στα datasheet των εξαρτημάτων που θα επιλέξεις. ( 2* 2.62ΚWh *10^3)/(24V * 0.8 *0.9*0.7)=433Ah
  24. Διάβασε τα σχόλια μου πιο πριν
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.