Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη πυρασφάλειας βάσει βασιλικού διατάγματος του 1956


maria79

Recommended Posts

Θα ηθελα να ρωτησω εναν συναδελφο αν εχει κανει ποτε μελετη πυρασφαλειας βασει του βασιλικου διαταγματος του 1956. Ασχολουμαι με την μελετη ενος χειμερινου & θερινου κιν/φου του 1964 το οποιο επροκειτο να αλλαξει χρηση σε κεντρο διασκεδασης και εστιατοριο. Εχει συνταξει καποιος το τευχος που αφορα μια αντιστοιχη μελετη? Μιλησα με την πυροσβεστικη και μου ειπαν οτι χρειαζεται ενα τευχος το οποιο πρεπει να βασιζεται στο βασιλικο διαταγμα,( ενας συνδιασμος του βασιλικου διαταγματος και της διαταξης υπ' αριθμον 3/1981).

 

Ευχαριστω πολυ

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Κατ΄αρχήν συναδέλφισσα, αν είναι εύκολο να μετατρέψεις τα κεφαλαία σε πεζά...

 

Τώρα, έχω την εντύπωση οτι η υπάλληλος της πυροσβεστικής, μαλλον δεν κατάλαβε καλά οτι εσύ πρόκειται να κανεις αλλαγή χρήσης απο κινη/γραφο σε κέντρο διασκέδασης και εστιατόριο και αυτός κατάλαβε οτι ο χώρος του κινη/γραφου έγινε το 1956...

 

Επίσης, με μπερδεύει η φράση σου ...ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΗΣΗ... τι εννοείς ? θα κάνεις αλλαγή χρήσης ή όχι

 

Αν ναι, πρέπει να πάει μόνο με την 3/81μ, ανα οχι και παραμένει κινηματογράφος, τότε γίνεται με την διάταξη του 1956...

 

Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο σου είπε ο υπάλληλος της πυροσβεστικής οτι πρέπει να γίνει συνδυασμός των 2...μάλλον κάτι δεν του εξηγησες σωστά ή κάτι δεν κατάλαβε αυτός

 

Αν θέλεις δώσε μας περισσότερα στοιχεία..

Link to comment
Share on other sites

Στο ερωτημα σου για την αλλαγή χρήσης η απαντηση είναι ότι ναι θα γίνει αλλαγή χρήσης. Ο πυροσβέστης κατάλαβε την περίπτωση και μου ζήτησε να του διευκρινίσω αν είναι κέντρο διασκέδασης για πάνω απο 200 άτομα η όχι. Στην περίπτωση που είναι για πάνω απο 200 άτομα τότε δεν ισχύει η διάταξη 3α/81 και ισχύει ότι και για το βασιλικό διάταγμα του  56 για τους κιν/φους. Οσον αφορά τον υπολογισμό του πλυθησμού και μόνο μου είπε οτι θα λάβω υπόψιν το διάταγμα 3α/81. Οσον αφορά την μελέτη πέρα απο το σχεδιο πρέπει να δώσω και ένα τέυχος το οποιο ρωτάω αν υπάρχει  διαθέσιμο απο κάποιον συνάδελφο που να βασίζεται στο βασιλικό διάταγμα. Στην πυροσβεστική δεν υπάρχει τέτοιο πρότυπο και μου είπε να το αναζητήσω απο κάποιον άλλο μηχανικό που να έχει κάνει αντίστοιχη μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

Στο ερωτημα σου για την αλλαγή χρήσης η απαντηση είναι ότι ναι θα γίνει αλλαγή χρήσης.  Οκ καταναοητό αυτό, αλλα η αλλαγή χρήσης θα γίνει μέσω πολεοδομίας ?

Αν ναι τότε θα πας με το Π.Δ. 71/88,  αλλα γιατί σου είπε οτι θα γίνει με την 3α/81

 

Ο πυροσβέστης κατάλαβε την περίπτωση και μου ζήτησε να του διευκρινίσω αν είναι κέντρο διασκέδασης για πάνω απο 200 άτομα η όχι. Στην περίπτωση που είναι για πάνω απο 200 άτομα τότε δεν ισχύει η διάταξη 3α/81... Σ΄ αυτό μαλλον χαζομάρα ειπε ο υπάλληλος ή εσυ δεν άκουσες καλά. Η 3α/81 ισχύει και για πάνω απο 200 ατομα και πάει κατηγορία Β (για > 200)

 

...και ισχύει ότι και για το βασιλικό διάταγμα του  56 για τους κιν/φους. ??? (τι εννοεί ο ποιητής ?)

 

Τέλος πάντων, το θεμα είναι οτι και το έντυπο μα βρείς απο κάποιον, επειδή εσύ δεν μπορείς να υπογράψεις τη μελέτη πυρασφάλειας (όντως αρχιτεκτων) και υποχρεωτικά θα πρέπει να βρείς μηχανολόγο για να την συντάξει, καλό είναι να έρθεις σε επαφή με κάποιον που συνεργάζεσαι και να του αναθεσεις τη μελέτη..

 

Περισσότερο δεν μπορώ να σε βοηθήσω...ίσως κάποιος άλλος συνάδελφος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.