Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικόλληση γυψοσανίδων σε ytong τοιχοποιία


vti-chris

Recommended Posts

Λόγω κόστους σκέφτομαι να τοποθετήσω εγώ την γυψοσανίδα πάνω στην τοιχοποιία του σπιτιού μου εσωτερικά με κόλλα Ytong.

Η απορία μου είναι κατά πόσο η κόλλα πρέπει να τοποθετηθεί σε όλη την επιφάνεια της γυψοσανίδας ή τοπικά???

Τοπικά με βολεύει για να καλύψω ανωμαλίες στις δοκούς και να ευθυγραμμίσω τις γυψοσανίδες αλλά με προβληματίζει η συμπύκνωση υδρατμών και δημιουργία μούχλας στο κενό που θα υπάρχει μεταξύ γυψοσανίδας και Ytong.

Link to comment
Share on other sites

... γυψοσανίδα πάνω στην τοιχοποιία του σπιτιού μου εσωτερικά με κόλλα Ytong.

...

Μια ερώτηση.

Αυτή η ιδέα με κόλλα να βάλεις γυψοσανιδα σε υπάρχουσα τοιχοποιία από πού ορμώμενος την σκεφτικές?

Link to comment
Share on other sites

Από διάφορες συζητήσεις που είχα με ανθρώπους που το έχουν δοκιμάσει και μου φαίνεται φτηνή και απλή λύση η οποία σου παρέχει και τη δυνατότητα να κάνεις επεμβάσεις στην τοιχοποιία χωρίς πολλά πολλά...

Link to comment
Share on other sites

Τεσπα, αφού θες να γίνεις μάστορας γίνε… αλλά σου συνιστώ να χρησιμοποιήσεις τα ειδικά μεταλλικά στηρίγματα που υπάρχουν στο εμπόριο για τις γυψοσανίδες. Έχει όλων των τύπων και για τελειώματα και για γωνιάσματα και όλα τα σχετικά.

Από εργαλεία θα χρειαστείς ένα τρυπάνι κατσαβίδι (ουπα και βίδες) και φυσικά τους κόπτες για τις γυψοσανιδες σου.

Αλφαδιάζεις τα μεταλλικά προ τοποθέτησης φυσικά το οποίο είναι εφικτό και εύκολο αντίθετο άμα πας να τις κάνεις με κόλλα πέραν όλων των άλλων θα κολυμπάνε…

 

Άμα γίνεις καλός να σε συστήσουμε και σε άλλους…. Καλή επιτυχία αλλά να θυμάσαι ότι αφού μαθαίνεις θα μάθεις στην «κασίδα» σου όπως λέει και μια παροιμία… και όταν τελειώσεις θα ξέρεις πόσα λάθη έκανες που αν το έκανες από την αρχή δεν θα τα έκανες….

Link to comment
Share on other sites

Η λύση είναι επιεικώς απαράδεκτη και σαν σκέψη αλλά και σαν ποιότητα κατασκευής. Αν επιλέξεις γυψοσανίδα σαφώς και πρέπει να τοποθετηθεί σε σκελετό. Από την άλλη όμως είναι κρίμα να έχεις κτίσει με ytong που δίνει μια πολύ καλή επιφάνεια και να μιλάς για κάλυψη με γυψοσανίδα.

Link to comment
Share on other sites

... επιεικώς απαράδεκτη και σαν σκέψη ...

 

Εγώ του το είπα πιο σικ (με ερώτημα) μη τον απογοητεύσω απότομα…. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παίδες καλοδεχούμενες οι απόψεις σας αλλά όταν έχεις αγορά του υλικού για σοβάτισμα + εργατικά από το συνεργείο και το $$$ είναι περιορισμένο τότε σκέφτεσαι διάφορες λύσεις που πιθανό να μην είναι και οι πιο σωστές αλλά τι να κάνουμε?!!

Link to comment
Share on other sites

Μίλησε με τον  μηχανικό σου καλύτερα. Στην προσπάθεια σου  για οικονομία (έχουμε και κρίση στην τελική) παίζει μεγάλη πιθανότητα να χαλάσεις περισσότερα.

Παράδειγμα σου το είπε και ο συνάδελφος ότι για το Ytong δεν είναι αναγκαίο το σοβάτισμα, παράδειγμα Βου ο ελαφρύς σκελετός που σου λέμε (αν επιμένεις να βάλεις γυψοσανίδα) δεν επιβαρύνει σημαντικά το κόστος και κάνεις οικονομία έργου κλπ κλπ….

 

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω πέραν του να μιλήσεις με τον μηχανικό σου που θα έχει μια ουσιαστική εικόνα του σπιτιού σου. Κέρδος θα έχεις όχι χασούρα.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

..μπορείς να βάλεις και γυψασανίδες με μόνωση που έτσι κι αλλιώς με κόλληση τοποθετούνται. απλά η μόνωση "καλύπτει" επαρκώς την γυψοσανίδα σε όλή της την επιφάνεια για μηχανική αντοχή σε τυχόν χτυπήματα.

 

πάντως, αν το ytong είναι ... αεροδρόμιο και πάρει λίγη κόλλα και την κολλήσεις σε όλη της την επιφάνεια σαν πλακάκι για να μην έχει κενά από πίσω, δε νομίζω να είναι πρόβλημα.

 

ιδιώτης εμπειρικός...

Link to comment
Share on other sites

αν το προβληαμ εινα το κοστος του σοβατισματος τοτε πρεπει να σκεφτεις το κοστος του μπογιατζη που στην γυψοσανιδα ειναι πολυ μεγαλυτερο . σε καθε ραφη πρεπει να μπει γαζα η οποια στοκαρεται μια φορα απο τον γυψοσανιδα και για να μην φαινεται μετα πρεπει να στοκαριστει τουλαχιστον 2 φορες. αλλιως θα τις μετρας ολες τις γαζες μια μια και μαλιστα θα φαινεται μεχρι και το ματι τους (αν ειναι 1χ1 η πιο μεγαλες )

 

υποψιαζομαι οτι το βαψιμο θα ειναι προσωπικη εργασια , πρεπει να σου πω ομως οτι το στοκαρισμα ειναι παρα πολυ δυσκολο στην γυψοσανιδα ωστε να βγει καλο αποτελεσμα αρα θελεις παρα πολλες ελευθερες ωρες για να το κανεις και σιγουρα μεγαλο επαγγελματικο τριβειο

 

(στο χωρο που εργαζομαι καποιος εξυπνος ηθελε να κανει οικονομια στο αφεντικο και απλα εβαψε πανω απο τις γυψοσανιδες - τις λιγες ωρες που προλαβαινουμε να "ξυνομαστε" μετραμε τα φυλλα στην οροφη)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.