Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός πιεστικού συγκροτήματος δύο κατοικιών.


sls

Recommended Posts

πώς υπολογίζεται σας παρακαλώ, η ισχύς της αντλίας που θα τροφοδοτεί 2 ανεξάρτητες κατοικίες με 2 ανεξάρτητους μετρητές? θα λάβουμε υπόψη μόνο τις δυσμενέστερες περιπτώσεις του μανομετρικού και της παροχής ή του συνόλου?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Παρακαλώ να γράφετε στην σωστή κατηγορία

ZaXoYs

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Με την έκφραση τις δυσμενέστερες περιπτώσεις του μανομετρικού και της παροχής υποθέτω ότι εννοείς τις απαιτήσεις της μιάς κατοικίας, ενώ με την έκφραση του συνόλου υποθέτω ότι εννοείς και των δύο κατοικιών μαζί.

Αν και θεωρητικά ο συντελεστής ταυτοχρονισμού είναι μικρότερος από 1, δεν θα είναι λάθος (ούτε μεγάλη διαφορά στο κόστος) να θεωρήσεις ότι ο συντελεστής ταυτοχρονισμού είναι 1, και άρα να λάβεις υπόψη σου το σύνολο.

 

Εξάλλου η κλιμάκωση στα πιεστικά συγκροτήματα δεν είναι τόσο μικρή. Ακόμη και αν ένα πιεστικό μπορεί να καλύψει τρείς κατοικίες , δεν θα ήταν λάθος να το χρησιμοποιήσεις για δύο κατοικίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Θα υπολογίσεις το πιεστικό συγκρότημα, κανονικά, δηλ. θα υπολογίσεις την πιθανή αιχμή ζήτησης των δύο κατοικιών, τις απαιτήσεις σε πίεση, τις πιέσεις Ρ1 και Ρ2 εκκίνησης και παύσης της αντλίας του πιεστικού, τη μέση πίεση Pm, και στη συνέχεια τη ισχύ της ανντλίας του πιεστικού συγκροτήματος απο τον γνωστό τύπο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.