Μετάβαση στο περιεχόμενο

αποκρυψη κτισματων σε τοπογραφικο και συμβολαιο


ΕΚ

Recommended Posts

Εγώ πάλι κατάλαβα τελείως άλλα από τον συνάδελφο tsak 1.

Κατάλαβα οτι σε οικόπεδο όπου υπήρχε κτήριο προ του 55 εκδόθηκε οικ. άδεια νέας ανεξάρτητης κατοικίας και κατά την έκδοση της δεν εμφανίστηκε η εξωτερική σκάλα, η οποία αποτελεί τμήμα του παλαιού κτηρίου. Στη συνέχεια και κατά την σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας και πάλι δεν εμφανίζεται η εν λόγω σκάλα στα σχέδια.

Σε πρώτη φάση θα συμφωνήσω με τον Athan που λέει ότι "Επομένως, το πρόβλημα έχει εκείνος που έβγαλε ΟΑ με ψευδή στοιχεία. Στη περίπτωσή του δηλαδή, έχουμε αυθαιρεσία."

Σε δεύτερη και εφόσον βρίσκεσαι εντός οικισμού, ζήτα από το μηχανικό σου να ελέγξει την περίπτωση η σκάλα αυτή να μη μετρά στη δόμηση, πράγμα που ισχύει σε κάποιους οικισμούς και υπό προϋποθέσεις.

Περαιτέρω, δεν μπορώ να σε βοηθήσω και φαντάζομαι και κάνεις άλλος χωρίς να έχει τα ακριβή δεδομένα της υπόθεσής σου.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή 

 

α.  συνάδελφοι είστε έτοιμοι να ρίξετε το ανάθεμα στον μηχανικό που δεν ......   κτπ, δεν έχετε δει καν εγκεκριμένα σχέδια μιας περίπτωσης που φαίνεται περίπλοκη

 

β. Ακούω για σκαλοπάτια κτιστά επί εδάφους (δεν μετρούσαν στην δόμηση και κάλυψη έως 1,50 υψος) , σκάλες που μπαίνουν μέσα σε κτίρια ( μήπως είναι μετρημένες στον σ.δ. ?) 

γ. Διαβάζω για γκρεμισμένα τμήματα παλαιών κτιρίων

δ. στους οικισμούς προ 23  ,ως γνωστόν ανοικτές σκάλες πλάτους έως 1,20 από έδαφος προς όροφο στο δώμα ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ στον σδ 

ε. Από προσωπική επαγγελματική εμπειρία γνωρίζω ότι η εμπλοκή δικηγόρου (και ειδικότερα άσχετου προς τα πολεοδομικά) σε πρώιμο στάδιο τέτοιων υποθέσεων μπορεί να οδηγήσει σε ατέρμονες διαδικασίες με μεγάλη οικονομική δαπάνη και να καταστρέψει ιδιοκτησία και ιδιοκτήτες.

 

Σημειώνω ότι 

 ο ερωτών  ιδιοκτήτης  ευθύνεται και αυτός για όποια παρατυπία  υπάρχει ( αν υπάρχει ) καθώς αγόρασε

την κάθετη αφού είχαν γίνει όλα τα παραπάνω άρα έβαλε την υπογραφή του φαρδιά πλατιά και στα ανάλογα συμβόλαια και σχέδια.

 

Προτείνω

 

Α. Στου συναδέλφους να μην επιρρίπτουν με τόση ευκολία ευθύνες στον μηχανικό του έργου , ιδιώς σε κάτι τέτοιες ειδικές και περίπλοκες περιπτώσεις

Β. Στον ιδιοκτήτη

 

ι. Να συμβουλευθεί μηχανικό που να έχει εμπειρία και γνώση των όρων δόμησης του οικισμού.

ιι. Ενδεχομένως να πάρει και 2η γνώμη από μηχανικό

ιιι. Εφόσον υπάρχει θέμα  να κοιταξει να κλείσει την υπόθεση σε επίπεδο πολεοδομικών διατάξεων και μηχανικών 

ιv. Να αποφύγει την ανάμιξη δικηγόρων εκτός αν αυτό φανεί ότι είναι απολύτως αναγκαίο αφού εξαντληθούν όλα τα παραπάνω.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

αυτα που καταλαβε ο data ειναι σωστα. Λαμβανω υπ οψη μου αυτα που λεει ο aygoust αλλα πολυ φοβαμαι οτι προσμετρωνται στην δομιση και καλυψη.

Τοτε που αγοραζα ο ιδιος μηχανικος ειπε οτι δεν μετρανε αλλα στην πολεοδομια άλλα λενε προφορικά προς το παρον. πια η αποψή σας να την δηλωσω ως προ 75? με το συμβολαιό μου δεν γνωριζω που δεν αναφερετε. και γενικά στο ολο οικοπεδο πριν την συσταση καθετου υπερβαινει την δομιση και καλυψη. μηπως με την συσταση καθετου εγω εμεινα με το μουτζουρι στο χερι? και γενικα πως τακτοποιητε ευχαριστω θερμά που ενδιαφερεστε με το πρόβλημά μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.