Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μάθημα σχεδίου - Α' εξάμηνο Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ.


Sk0rP10n

Recommended Posts

Καλισπερα παιδια! Θα ηθελα να σχολιαω το μαθημα του σχεδιου του πρωτου εξαμηνου και το επιπεδο δυσκολιας των εργαστηριων αυτου... Για ανθρωπους οι οποιοι δεν μπορουν να κατσουν πανω απο μια ωρα να σχεδιασουν και γενικως δεν εχουν την υπομονη να τραβανε γραμμες δεν ειναι δυνατον να την παλεψουν σε αυτο το μαθημα. Η καινουργια θεωρια που παραδιδεται κατα την διαρκεια της θεωριας του μαθηματος ειναι συνεχως καινουργια και πρεπει να εφαρμοζεται στο σχεδιο. Κατα συνεπεια αν δεν παρακολουθησεις την θεωρια ειναι λογικο να μην ξερεις βασικους κανονες σχεδιασεις. Θελω οποιος εχει εμπειρια απο σχεδιο να με βοηθησει σε καποια κομματια οσο το δυνατον περισσοτερο μπορει. Για παραδειγμα ποιες οψεις πρεπει να σχεδιασω σε καποιο σχημα κτλ... Η να με συμβουλεψει να μεινω απο τωρα στο μαθημα, γιατι δεν παρακολουθω θεωρια και τα λαθη μ ειναι στην εφαρμογη της θεωριας και οχι τοσο στον σχεδιασμο αυτον καθ'αυτον. Ευχαριστω για την βοηθεια(προκαταβολικα).. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

[align=justify:a0aa6c6ccd]Κάτσε και διάβασε θεωρία!!!!!

Χωρίς θεωρία το μόνο που θα κάνεις είναι λάθη και θα σχεδιάζεις ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα..

 

Για να κάνεις ένα καλό σχέδιο, κατά την γνώμη μου χρείαζεται να ξέρεις θεωρία και να έχεις λίγη φαντασία. Δηλαδή, να μπορείς να φανταστείς πως θα είναι στην πραγματικότητα (3D) αυτό που σχεδιάζεις (2D)..

 

Και κάτι άλλο: ΜΗΝ παρατήσεις το σχέδιο. Στη θέση σου ήμουνα πριν κάποια χρόνια και ξέρω τι ζόρι είναι να λιώνεις στο σχέδιο με τις ώρες ξανά και ξανά. Και εννοείται δεν είχα προηγούμενη εμπειρία στο σχέδιο. Έτσι είναι η σχολή, σε παίρνει από τα μούτρα από την αρχή. Θυμάμαι να ρίχνω κάτι 12ωρα πάνω από την τάβλα αλλά δεν το μετάνοιωσα. Να ξέρεις ότι αν επενδύσεις λίγο στην θεωρία δεν θα βγεις χαμένος. Σκέψου ότι σε 2 χρόνια θα έχεις στοιχεία μηχανών. Πως θα πας να τα δώσεις χωρίς να ξέρεις βασική θεωρία σχεδίου?

 

Και φυσικά, από την εμπειρία μου θα σου πω ότι όσοι τότε συμφοιτητές μου παράτησαν το σχέδιο άργησαν να πάρουν πτυχίο γιατί μπήκαν στο τριπάκι του να αφήνουν μαθήματα από νωρίς.

 

Μην τα παρατάς με την πρώτη δυσκολία... Στην τελική, το μόνο πραγματικό ζόρι στη σχολή το 1ο έτος είναι το σχέδιο..

 

Καλό κουράγιο.. :wink: [/align:a0aa6c6ccd]

Link to comment
Share on other sites

Με ένα καλό διάβασμα στην θεωρία & εξάσκηση (φαντάζεσαι & σχεδιάζεις μόνος σου & δεν το αντιγράφεις από συμφοιτητή που έκανε το ίδιο την προηγούμενη εβδομάδα:wink:) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Πιάσε το μάθημα από την αρχή γιατί σίγουρα κάτι θα σου έχει ξεφύγει & ξανακάνε ή διόρθωσε ότι σχέδια έχεις ηδη κάνει, έτσι θα προλάβεις και την εξεταστική. Άσε που αν δεν μάθεις κάποια πράγματα τώρα σίγουρα θα ξαναγυρίσεις πίσω γιατί θα τα βρεις μπροστά σου & σαν φοιτητής & σαν επαγγελματίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.