Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιτρέπονται οικοδομικές εργασίες Σάββατο σε Δημόσια έργα;


Recommended Posts

Γεια σας. Προσπαθώ να βρω μια άκρη με την νομοθεσία και δεν κατάφερα πολλά πράγματα. Ο επιβλέποντας του εργου ζητάει νομοθεσία που να επιτρέπει τις οικοδομικές εργασίες σε δημόσια έργα... κάπου κάποτε είχε δει οτι απαγορεύονται και τώρα μου κάνει τη ζωή δύσκολη. Ρώτησα και στην επιθεώρηση εργασίας αλλα εκεί μου λένε πως μόνο αν γίνει ατύχημα ψαχνουν την νομοθεσία!! Μήπως μπορεί κάποιος συνάδελφος να βοηθήσει?

Link to comment
Share on other sites

ίσως είναι μεσημέρι και δεν ρολάρω άλλο, αλλά τι εννοείς; προφανώς και επιτρέπονται οι οικοδομικές εργασίες στα δημόσια έργα... μάλλον κάτι άλλο εννοείς γίνε λίγο πιο σαφής αν θέλεις...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το ξέρω οτι όλα τα δημόσια έργα δουλεύουν το Σάββατο αλλά ο επιβλέπων θέλει να το δει και γραπτώς!! Κοινώς ζητάει να του πάω συγκεκριμένα άρθρο νόμο δεν ξέρω κι εγώ τι που να το λέει ..

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς.. είχαν ενα δυστύχημα Κυριακή τον Αύγουστο -μεγάλη ιστορία- και από τότε μας απαγόρευσαν τα Σάββατα. τώρα όμως που το έργο πρέπει να παραδοθεί άμεσα για να μας επιτρέψουν να δουλεύουμε πάλι τα Σάββατα θέλουν κάποιο επίσημο χαρτί η κάποια απόδειξη οτι επιτρέπεται.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά αν θυμάμαι καλά χρειάζεται άδεια από την επιθεώρηση εργασίας για να δουλέψει δημόσιο έργο Σάββατο (ή/και Κυριακή) και νομίζω και από την αστυνομία?

Κάνε πιο συγκεκριμένο αν θες τον τίτλο της δημοσίευσής σου μήπως το δουν περισσότεροι.

Link to comment
Share on other sites

:( πήγα στην επιθεώρηση εργασίας και προφορικά και μόνον μου λένε οτι δεν χρειάζεται άδεια για Σάββατο παρά μόνο για Κυριακή αλλά δεν μου το δίνουν και γραπτως αυτό ούτε ξέρουν να μου πουν που να το βρω εγώ....Δημόσιες υπηρεσίες.... Ευχαριστώ για την συμβουλή πάντως αν βρω πως αλλάζεται το θέμα θα το κάνω
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας. Προσπαθώ να βρω μια άκρη με την νομοθεσία και δεν κατάφερα πολλά πράγματα. Ο επιβλέποντας του εργου ζητάει νομοθεσία που να επιτρέπει τις οικοδομικές εργασίες σε δημόσια έργα το Σάββατο ... κάπου κάποτε είχε δει οτι απαγορεύονται και τώρα μου κάνει τη ζωή δύσκολη. Ρώτησα και στην επιθεώρηση εργασίας αλλα εκεί μου λένε πως επιτρέπεται αλλά δεν μου δίνουν χαρτί που να λέει κάτι τέτοιο ούτε ξέρουν να μου πουν που μπορώ να το βρώ μόνη μου γραπτά. Μήπως μπορεί κάποιος συνάδελφος να βοηθήσει?

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι επιτρέπονται εργασίες και Σάββατο και Κυριακή. Πουθενά δεν υπάρχει διάταξη στην εργατική νομοθεσία που να απαγορεύει την εργασία Σ/Κ των οικοδόμων. Το ζήτημα έχει καταντήσει εθιμικό δίκαιο απλώς γιατί το ένσημο το Σαββατοκύριακο προσαυξάνεται κατά 25% το Σάββατο και 50% την Κυριακή (αν θυμάμαι καλά), οπότε και οι παλαιότεροι μηχανικοί απέφευγαν την εργασία το Σ/Κ για να γλιτώσουν τις προσαυξήσεις. Για να σου απαντήσει η επιθεώρηση εργασίας εγγράφως θα πρέπει να καταθέσεις ερώτημα εγγράφως.

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως κατέθεσα ερώτημα και μου είπαν ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ και μόνον οτι το ερώτημα είναι ατοπο.... όλοι το ξέρουν οτι είναι νόμιμη η εργασία το Σάββατο αλλά κανένας δεν παίρνει την ευθύνα να το γράψει σε ένα χαρτί και να βάλει την υπογραφή του... Πρέπει να πω πως συνέβη ένα δυστύχημα στο συγκεκριμένο έργο μια Κυριακή και από τότε όποτε ακούν για το συγκεκριμέο έργο σηκώνουν τα χέρια ψηλά... γι αυτό αποφάσισα να το ψάξω μόνη αλλά το εργατικο δίκαιο δεν γίνεται να το διαβάσω....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.