Μετάβαση στο περιεχόμενο

vasiliki-cv

Members
  • Περιεχόμενα

    76
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by vasiliki-cv

  1. Καλησπέρα σας. Σχετικά με τα υφιστάμενα προ του 55 κτίρια, υπάρχουν περιορισμοί ως προς την απόσταση που πρέπει (αν πρέπει) να τηρηθεί από νέο κτίριο που οικοδομείται σε όμορο ακίνητο? Είμαστε σε διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας σε οικισμό σύμφωνα με τους όρους των υφιστάμενων προ του 23 (όπου είτε επιτρέπεται η δόμηση στα 2,5μ είτε στα 0) και δεν βρίσκω αν υπάρχει περιορισμός που να αφορά στο όμορο κτίσμα αν αυτό είναι προ του 55. Ευχαριστώ πολύ
  2. Σε ευχαριστώ και πάλι είσαι κατατοπιστικότατος. Από την υπηρεσία μου δεν τίθεται καν θέμα καθώς δεν ασχολήθηκε κανένας με το τι μου ανατίθεται. Βλέποντας όμως εγώ μελέτες και έργα τα οποία δεν είμαι σε θέση να παρακολουθήσω αλλά παρόλα αυτά μπαίνω επίβλεψη, εφόσον δεν υπάρχει άλλος, θορυβήθηκα και το ψάχνω. Θα μελετήσω ξανά την απάντησή σου με ηρεμία. Σε ευχαριστώ και πάλι
  3. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Διαβάζοντας τη νομοθεσία που μου ανέφερες είδα πως η ανάθεση καθηκόντων άλλου κλάδου ή ειδικότητας μπορεί να διαρκέσει 2 μήνες και με απόφαση υπηρεσιακού άλλους 6. Πως μπορώ όμως έτσι να κάνω επίβλεψη σε έργο που έχει ΗΜ ή σε μελέτη άλλης ειδικότητας απο τη δική μου που έχει χρόνο εκτέλεσης περισσότερο από 8 μήνες?
  4. Καλησπέρα σας. Επαναφέρω το θέμα για να κάνω μια ερώτηση. Διάβασα και τον Νόμο που αναφέρθηκε (3316/05) αλλά δεν κατάλαβα αν τελικά ένας Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ και μόνιμος σε ΟΤΑ (όπως είμαι εγώ) μπορεί να είναι επιβλέπων και να ελέγξει μελέτη πχ Μηχανολογική δεδομένου ότι στην υπηρεσία δεν υπάρχει Μηχανολόγος. Αναφέρεται κάπου στην νομοθεσία τα "όρια" ενός ΠΕ Πολιτικού Μηχανικου όσο αφορά στο τι μπορεί να ελέγχει και στο τι μπορεί να επιβλέπει? Ευχαριστώ πολύ
  5. nastasia να σε ρωτήσω κάτι ακόμα? Στην απόδειξη παροχής που θα τους κόβεις τι θα γράφεις στην "περιγραφή εργασίας"? Και επίσης δεν θα πρέπει να υπογράψετε και μια σύμβαση μεταξύ σας η οποία να κατατεθεί στην εφορία? ....μπερδεύτηκα....
  6. Την βόλτα (και την ταλαιπωρία) στο ΤΣΜΕΔΕ δεν την γλυτώνεις αλλά τουλάχιστον εγώ πήρα όλο το ποσό των εξετάσεων άμεσα. Στο (συμβεβλημένο) μικροβιολογικό πλήρωσα τις εξετάσεις σύμφωνα με το ένα ενιαίο τιμολόγιο (δεν θυμάμαι ακριβώς πως το λένε όμως).
  7. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα ρωτήσω στο ΙΚΑ της περιοχής μου και αν μου πουν κάτι χρήσιμο θα ενημερώσω.
  8. Τελικά που καταλήξαμε σχετικά με την ασφάλισή μας? Κι εγώ άνεργη είμαι και ψάχνω για το οτιδήποτε αλλά δεν ξέρω τι να πω στους πιθανούς εργοδότες μου σχετικά με την ασφάλισή μου... Δεν με ενοχλεί να πληρώνω από την τσέπη μου το ΤΣΜΕΔΕ αλλά αν εκείνοι θέλουν να είναι καλυμένοι στο ΙΚΑ τι πρέπει να κάνουμε?
  9. Εμείς φέτος διακοπές δεν πάμε αλλά πήγαμε γαμήλιο (ευχαριστώ ευχαριστώ) στην Φολέγανδρο και έτσι κι αλλιώς πλέον μένω μόνιμα στην Μήλο οπότε ....που καλύτερα?? Καλές διακοπές!!
  10. Στην επαρχία Κυκλάδων πάντως από όπου σας γράφω οι ποδηλάτες δεν αντιμετωπίζονται καθόλου μα καθόλου άσχημα. Προσωπικά θαυμάζω το κουράγιο τους καθώς το νησί είναι ορεινό αλλά και γενικά δεν έχω παρατηρήσει καμία άσχημη συμπεριφορά. Τώρα στο θέμα της ασφάλειας πιστεύω πως είναι πιο ασφαλής η μετακίνηση με ποδήλατο από ότι με μηχανάκι τουλάχιστον εδώ.
  11. Προσωπικά σκέφτομαι την μητέρα αυτού του παιδιού... Έχασε το παιδί της και ποιον έχει να κατηγορήσει για αυτό? Σε μαι μέρα έχασε και παιδί και σύζυγο και οικογένεια.... Η απώλεια ενός παιδιού είναι από μόνη της τραγική αλλά αυτή η γυναίκα δεν έχει να την μοιραστεί με κανέναν......
  12. Έστειλα κι εγώ την αίτηση σήμερα. Δεν είμαι παραδοσιακή και εδώ δεν έχουμε και ανακύκλωση....
  13. Global radio μέσω internet.... Τι να κάνω που είμαι νέα και βάζουν οι παλιοί μουσική. Προσωπικά μου αρέσει πολύ ο freedom. Που θα μου πάει θα τους μυήσω.
  14. Γνωρίζουμε κάτι για το κόστος αυτών των σωμάτων? Το σπίτι για το οποίο ενδιαφέρομαι βρίσκεται σε νησί, είναι πέτρινο με πάχος τοίχου 0,60μ και αποτελείται από δύο δωμάτια των 20 τετραγωνικών. Το πρόβλημα είναι πως το ένα απο τα δύο αυτά δωμάτια είναι υπόσκαφο με αποτέλεσμα την αφόρητη υγρασία αφού δεν το βλέπει ποτέ ο ήλιος ( η υγρασία είναι τόσο έντονη που οι τοίχοι γυαλίζουν...)
  15. Καλή Ανάσταση συνάδελφοι. Εύχομαι να καταφέρουμε όλοι να περάσουμε αυτές τις μέρες με τους αγαπημένους μας. Καλό ταξίδι σε όσους ταξιδέψουν!
  16. Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά αλλά αυτό εννοούσα. Στη σχολή με ρώτησαν αν έχω παρακολουθήσει επιτυχώς 4 συγκεκριμένα μαθήματα και εφόσον η απάντηση ήταν θετική έκανα αίτηση και μου έδωσαν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης αυτών των μαθημάτων (όπου αναφερόταν και η βαθμολογία μου) η οποία πιστοποιεί την γνώση υπολογιστών.
  17. Να προσθέσω πως πολλές σχολές δίνουν βεβαίωση που αντιστοιχεί σε γνώσεις ecdl (word excell internet) που ζητούν οι προκηρύξεις. Οπότε πριν κάνεις οτιδήποτε ρώτα την γραμματεία της σχολής σου. Εγώ πήγα και το πήρα και μετά έμαθα για την βεβαίωση. Κατέθεσα όμως την βεβαίωση της σχολής μου και δεν είχα πρόβλημα (πέρασα!!).
  18. ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: 26 Νοεμβρίου 2009, 16:00μ.μ. Αμφιθέατρο Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας "Τεχνικές Δομητικής Αναβάθμισης Κατασκευών σε Σεισμό - Συστήματα Ενεργητικής Μετέντασης. Παραδείγματα Εφαρμογών από τον Ελληνικό και τον Διεθνή χώρο. " Νέα Τεχνολογία Οι παθητικές δομητικές ενισχύσεις (απλή επικόλληση) με ανθρακοελάσματα Sika Carbodur αποτελούν πλέον γνωστή τεχνολογία, που εφάρμοσε η Sika από τις αρχές τις δεκαετίας του 1990, για αύξηση της φέρουσας ικανότητας σε κατασκευές οπλισμένου σκυροδέματος, καθώς και φέρουσες τοιχοποιίες, μεταλλικές και ξύλινες κατασκευές. Η τεχνολογική υπέρβαση δεν περιορίστηκε στα συστήματα αυτά και μέσα στην επόμενη δεκαετία νέες τεχνικές και μεθοδολογίες ήρθαν στο προσκήνιο με συστήματα ενεργητικής ενίσχυσης (μετένταση ανθρακοελάσματος), που προέκυψαν από συνέργειες με καταξιωμένους μελετητικούς και κατασκευαστικούς οίκους. Η βέλτιστη χρηστικότητα των υψηλών εφελκυστικών αντοχών των ανθρακοελασμάτων Sika CarboDur, που βρίσκονται σε συνεχή ένταση (ενεργητική επέμβαση), αποφέρουν μείωση από 30% έως 50% της απαιτούμενης διατομής παθητικής ενίσχυσης, καθώς και άμεση μείωση των εφελκυστικών τάσεων του καμπτόμενου σιδηροπλισμού του δομικού στοιχείου. Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά της ενεργητικής ενίσχυσης είναι η υψηλή αντίσταση έναντι της φωτιάς, καθώς δεν απαιτείται η επικόλληση των ανθρακοελασμάτων με ρητίνες, ενώ παράλληλα διασφαλίζουν μια πλήρως αναστρέψιμη εφαρμογή σε αναστηλωτικά έργα, σύμφωνα με τους διεθνείς καταστατικούς χάρτες αναστηλώσεων. Εφαρμογές Επίσης, θα παρουσιαστούν εθνικές και διεθνείς αναφορές έργων τόσο σε κτιριακά όσο και σε έργα πολιτικού μηχανικού, όπου έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία οι τεχνολογίες δομητικών ενισχύσεων Sika Carbodur. Οι αναφορές αυτές αποτυπώνουν ευδιάκριτα το εύρος χρηστικότητας των σύνθετων υλικών, τόσο για τις πλέον συνήθεις κατασκευές Ω.Σ. (δηλ. με αύξηση καμπτικής ικανότητας σε πλάκες και δοκούς, περίσφιγξη υποστυλωμάτων), καθώς επίσης και σε επεμβάσεις αύξησης της φέρουσας ικανότητας σε φέρουσες τοιχοποιίες, ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές. Επιπλέον, μεγάλης κλίμακας έργα, όπως αυτά της γεφυροποιίας, καθώς και εφαρμογές σε ειδικά αντίξοες συνθήκες συνθέτουν μια ολιστική προσέγγιση της τεχνολογικής ευρηματικότητας των τεχνολογιών Sika. Ομιλητές: Γιώργος Καρύδης Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός MSc Δομητικής Αποκατάστασης, Επισκευής & Προστασίας MSc Αναστήλωσης Μνημείων Τεχνικός Διευθυντής Sika Hellas ABEE Thierry Berset Civil Engineer Corporate Engineer - Structural Strengthening Sika Services AG Απαγορεύονται τα κεφαλαία στους τίτλους των θεμάτων! ilias
  19. Σε ευχαριστώ για την συμπαράσταση chironis.. Απλά σε θέματα ασφάλειας εργαζομένων δεν νομίζω οτι χωράνε αστεία.
  20. Tο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευρωκωδίκων του ΥΠΕΧΩΔΕ, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν άμεσα την εκπαιδευτική διαδικασία για τους Ευρωκώδικες. Θα πραγματοποιηθούν τέσσερα «κεντρικά» Σεμινάρια, στην Αθήνα (23-25 Νοεμβρίου), στη Θεσσαλονίκη (17-19 Δεκεμβρίου), στην Πάτρα (3-5 Δεκεμβρίου) και στο Ηράκλειο (10-12 Δεκεμβρίου). Το Σεμινάριο που θα γίνει στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Athens Imperial (Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα) στις 23-25 Νοεμβρίου 2009. Οργάνωση: Τμήμα Επιστημονικού και Αναπτυξιακού Έργου του ΤΕΕ, ηλεκτρονική δ/νση: [email protected], τηλέφωνα: 210 3291442 κα Λ. Μήτσα. Η είσοδος είναι ελεύθερη, θα κρατηθεί όμως σειρά προτεραιότητας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.