Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανελκυστήρας σε διατηρητέο κτίριο


danaoulada

Recommended Posts

Καλημέρα,

Κάνω μια μελέτη για αποκατάσταση ενός διατηρητέου κτιρίου στο οποίο πρέπει να μπει ανελκυστήρας- και ο χώρος που έχω είναι περιορισμένος.

Ποιες πρέπει να είναι οι ελάχιστες διαστάσεις του φρεατίου του ανελκυστήρα; Το κτίριο είναι υφιστάμενο και διατηρητέο- δεν χρειάζεται να είναι ανελκυστήρας για ΑΜΕΑ, σωστά; Αν έχετε κάποια υπόδειξη ή παραπομπή θα βοηθούσε πολύ.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Γενικά οι υποχρεώσεις για ανελκυστήρα ΑΜΕΑ προκύπτουν από την χρήση που θα έχει το κτίριο.

 

Ακόμα όμως και έτσι ή ακόμα και να είναι απαιτητό και εφόσον το κτίριο είναι διατηρητέο θα περάσεις υποχρεωτικά από Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

 

Οπότε αν υπάρχουν ειδικοί λόγοι αρχιτεκτονικής φύσης για την φυσιογνωμία ή τον χαρακτήρα ή κάτι ειδικό του κτιρίου και εφόσον το τεκμηριώνεις μπορεί να δεχτούν και άλλες διαστάσεις η διαστάσεις που θα σου επιτρέπει η διατηρητέα φυσιογνωμία του κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Προορίζεται για κτίριο κατοικιών. Γνωρίζω ότι θα περάσει εγκρίσεις αρχαιολογίας και αρχιτεκτονικής επιτροπής- Λόγω θέσης και μορφής του κλιμακοστασίου και των υφιστάμενων τοιχων από ξυλοδεσιά που δε μπορούν να μετακινηθούν, οι διαστάσεις του ανελκυστήρα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες.

Σε αυτή τη φάση έχω 1.20*1.20 με περιμετρικό τοίχο 15εκ αλλά μου είπαν πως είναι πολύ μικρό και ίσως θέλει τουλάχιστον 1.50*1.50. Προσπαθώ να το διασταυρώσω, ή να βρω κάπου προδιαγραφές για τα μεγέθη των φρεατίων. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.