Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία σε τοπογραφικό άλλου μηχανικού


Recommended Posts

Καλησπέρα,

μου έχει τύχει μερικές φορές να μου φέρνουν τοπογραφικό διάγραμμα έτοιμο και να μου ζητούν για παράδειγμα να τους φτιάξω κάθετες ιδιοκτησίες επί αυτού.

Το ερώτημα μου είναι το εξής: πως μπορώ να διασφαλίσω την συμμετοχή μου σε αυτήν την εργασία μην γνωρίζοντας την ακρίβεια του υπάρχοντος τοπογραφικού και με την συνθήκη ότι ο ιδιοκτήτης δεν πληρώνει για νέο τοπογραφικό?

Και δεν μιλάω για εμφανώς φίδι τοπογραφικό. Ας πούμε σε μια περίπτωση μου έφεραν τοπογραφικό που ο μηχανικός είχε τραβήξει εμφανώς τα όρια για να κάνει νομιμοποίηση υπαρχόντων κτισμάτων και να του βγουν τα μέτρα..(εδώ σας θέλω)

κρατάω το παλιό στο αρχείο μου ας πούμε? ή αναφέρω στο υπόμνημα οτι το υπόβαθρο είναι του τάδε μηχανικού?(τραβηγμένο λίγο αυτό...)

Φαντάζομαι σε πολλούς θα έχει τύχει τέτοια περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Εγω προσωπικά δεν θα το έκανα αυτό συνάδελφε. Εάν δεν μετρήσω ο ίδιος κάτι, δεν προχωρώ σε καμία περαιτέρω εργασία. Και άλλωστε εάν μου ζητήσει κάποιος κάτι τέτοιο , είμαι ο πρώτος που του προτείνω να πάει στον μηχανικό που του έκανε το αρχικό διάγραμμα και να συνεχίσει την δουλειά. Ειδικά στην κάθετη, θα ορίσεις ποσοστά και εμβαδά τμημάτων και θα υπογράψεις ενώ ενδεχομένως να μην υφίστανται στην πραγματικότητα?

Δεν γνωρίζω κατά πόσο καλύπτεσαι να αναφέρεις πως η εργασία έγινε σε υπόβαθρο άλλου μηχανικού, εάν γνωρίζει κανείς θα με ενδιέφερε να μάθω.

Link to comment
Share on other sites

ή το μετράς απο την αρχή και συνεχίζεις ή δε συνεχίζεις τη δουλειά. Απλά πράματα. Εαν δεν θέλει καινούριο τοπογραφικό ο πελάτης μπορεί να συνεχίσει με τον παλιό του μηχανικό ή να βρεί κανα καινούριο τόσοι υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.