Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έναρξη ωρομέτρησης


Scrooge

Recommended Posts

Ως γνωστό, σε ένα σύστημα αυτονομίας με ωρομετρητές, όταν ένα διαμέρισμα ανοίξει πρώτο το θερμοστάτη του, ξεκινά ο καυστήρας να θερμαίνει το νερό. Μόλις η θερμοκρασία νερού φτάσει μια καθορισμένη τιμή (πχ 40οC), ξεκινά ο κυκλοφορητής και το νερό κυκλοφορεί στα σώματα του διαμερίσματος.

Η ωρομέτρηση για το εν λόγω διαμέρισμα μπορεί να ξεκινά είτε με το άνοιγμα του θερμοστάτη του ή με την εκκίνηση του κυκλοφορητή.

Στην πρώτη περίπτωση, στις ώρες του διαμερίσματος θα προστεθεί και ο "νεκρός" χρόνος μέχρι να αρχίσει να κυκλοφορεί το νερό, ενώ τα διαμερίσματα που θα ανοίξουν κατόπιν τους θερμοστάτες τους θα έχουν άμεσα ζεστο νερό. Με αυτόν τον τρόπο, "τιμωρείται" το διαμέρισμα που ανοίγει πρώτο τη θέρμανση.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο "νεκρός" χρόνος δεν χρεώνεται σε κανένα διαμέρισμα.

Νομίζω ότι η δεύτερη περίπτωση είναι δικαιότερη. Εσείς τι πιστεύετε;

Link to comment
Share on other sites

Στη δεύτερη περίπτωση, ο "νεκρός" χρόνος δεν χρεώνεται σε κανένα διαμέρισμα.

Νομίζω ότι η δεύτερη περίπτωση είναι δικαιότερη.

 Ο "νεκρός χρόνος" είναι μέρος του "παγίου" που πληρώνουν όλα τα διαμερίσματα ανεξάρτητα αν έχουν χρησιμοποιήσει η όχι το καλοριφέρ...

 

άρα το δεύτερο είναι το δικαιότερο....

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και η περίπτωση που ο ωρομετρητής να παίρνει από ξεχωριστό υδροστάτη ρυθμισμένο λίγο υψηλότερα 50-60 οC (Ανάλογα τις τερματικές)

Edited by mixmentzos
Link to comment
Share on other sites

Πως ελέγχουμε αν η ωρομέτρηση ξεκινά με το άνοιγμα του θερμοστάτη του ή με την εκκίνηση του κυκλοφορητή?

Link to comment
Share on other sites

Σωστός ο παίκτης! Νόμιζα ότι θα υπήρχε κάποια ένδειξη, κάτι. Και αν διαπιστώσει κανείς ότι είναι στην περίπτωση-1 που αναφέρθηκε στο πρώτο ποστ, μπορεί να το αλλάξει μόνος του να το κάνει να μετρά από την εκκίνηση του κυκλοφορητή (περίπτωση-2)?

Σόρρυ αν είναι κουφές οι ερωτήσεις μου, είμαι πρώτη φορά διαχειριστής φέτος στην πολυκατοικία και μου έχουν δημιουργηθεί απορίες καθότι άσχετος με το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

μπορεί να το αλλάξει μόνος του να το κάνει να μετρά από την εκκίνηση του κυκλοφορητή (περίπτωση-2)?

 

 

Μόνος του, αν δεν γνωρίζει όχι... αλλά γίνεται εύκολα....

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ, αυτό εννοούσα αν αλλάζει εύκολα από κάποιον που ξέρει ή αν χρειάζεται κάποια πρόσθετη εγκατάσταση κλπ. Δεν έχω σκοπό να πειράξω τίποτα που δεν κατέχω ούτε στο ελάχιστο. Θα το έχω υπόψη να το θέσω στην επόμενη συνέλευση πολυκατοικίας και ας αποφασίσει η πλειοψηφία. Σε ευχαριστώ astrah!

Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο: Έγραψε στην αρχή ο Scrooge ότι "στη δεύτερη περίπτωση, ο "νεκρός" χρόνος δεν χρεώνεται σε κανένα διαμέρισμα". Πως είναι δυνατό αυτό? Αφού στο τέλος του μήνα, προκειμένου να εκδοθούν τα κοινόχρηστα, μετράμε τα εκατοστά πετρελαίου της δεξαμενής που κάηκαν και επιμερίζουμε το κόστος τους στα διαμερίσματα ανάλογα με τι έγραψαν τα ρολόγια. Σε αυτά τα εκατοστά πετρελαίου συμπεριλαμβάνεται και η ποσότητα που καίγεται στο "νεκρό" χρόνο. Άρα πως δεν χρεώνεται σε κανένα διαμέρισμα?

Link to comment
Share on other sites

Η αλλαγη εξαρταται αν γινεται ευκολα η δυσκολα απο τον πινακα αυτονομιας που εχει η πολυκατοικια.Οι παλιοι συνηθως ηταν ετσι κατασκευασμενοι,μεταγενεστερα βγηκαν και με αφιρεση η προσθηκη ενος καλωδιου να αλλαζε αυτη η παραμετρος.

 

για το 'δεν χρεωνεται καννενα διαμερισμα'' εννοει οτι δεν το γραφει καννενας ωρομετρητης,καιγεται μονο το πετρελαιο,οποτε θα αυξηθει η αναλογια ωρα/κοστος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.