Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΑΙΠΕΔ: νέες δυνατότητες έκδοσης warrants μέσω του ν/σ των πλειστηριασμών


Engineer

Recommended Posts

Δυνατότητα να εκδίδει warrants, και ανταλλάξιμες ομολογίες, καθώς και να πουλά μετοχές μέσω βιβλίου προσφορών των υπό ιδιωτικοποιήση εταιρειών, αποκτά το ΤΑΙΠΕΔ με τη ρύθμιση που συμπεριελήφθη στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης για τους πλειστηριασμούς.

 

Το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιοποιεί τις χρηματιστηριακές εταιρείες και τις τράπεζες προκειμένου να δέχονται προσφορές από επενδυτές (μέσω ανοίγματος βιβλίου προσφορών), σύμφωνα με tanea.gr, και έτσι να βρίσκουν αγοραστές για τις υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείες, δυνατότητα που δεν υπάρχει σήμερα. H μεθοδολογία προσφέρεται για την πώληση πακέτων μετοχών όντας ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό και έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία, τόσο σε αποκρατικοποιήσεις, όσο και σε πωλήσεις σε ιδιώτες εντός και εκτός Ελλάδας. Για την επιτάχυνση των διαγωνισμών ακινήτων, προβλέπεται ότι ο προσυμαβτικός έλεγχος μπορεί να ασκείται από το Ελεγκτικό Συνέδριο συνολικά για κατηγορία συμβάσεων, και όχι μεμονωμένα. Πάντα με το σκεπτικό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, το κατώτερο ύψος σύμβασης ακινήτου για το οποίο θα πρέπει να γίνεται έλεγχος από το Ελεγκτικός Συνέδριο αυξάνεται από το ύψος των 500.000 ευρώ που ισχύει σήμερα στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

 

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα επιταχυνθεί η ιδιωτικοποίηση περίπου 60 μεγάλων ακινήτων που αποτιμώνται μεταξύ 500.000 και 1.000.000 ευρώ, ενώ από το ευρύτερο σύνολο των 3.000 ακινήτων που έχουν προεπιλεγεί για αξιοποίηση και θα μεταφερθούν στο ΤΑΙΠΕΔ, όσα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι περί τα 400.

 

Με άλλη διάταξη, προκειμένου να μην διακόπτεται επί μήνες η λειτουργία του Ταμείου-όπως συνέβη όταν απομακρύνθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης-δίνεται η δυνατότητα σε περίπτωση τυχόν απομάκρυνσης του προέδρου του, η θέση του να αναπληρώνεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο για περίοδο που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες.

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=10737

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.