Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραλιακό αγροτεμάχιο


Recommended Posts

Για να μην ανοίξω δικό μου θέμα, να ρωτήσω εδώ για μια διευκρίνηση. Όταν σε παραλιακές εκτάσεις υπάρχει γκρεμός, λαμβάνεται υπ'όψιν η απότομη αλλαγή της υψομετρικής διαφοράς (λογω γκρεμού)?

 

Ας πούμε αν μπροστά από το οικόπεδο υπάρχει γκρεμός ύψους 20 μέτρων, λαμβάνεται υπόψιν στην απόσταση από τον Αιγιαλό?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σίγουρο αυτό? Δηλάδη αν ένα οικοπεδο έχει όρια μέχρι και την αρχή ένος ψηλόυ γκρεμού τότε η πληροφορία αυτή δεν λαμβάνεται υπόψιν?

 

u11813521.jpg

 

Στην παραπάνω εικόνα για παράδειγμα ένα οικόπεδο με όρια έκει που ξεκινά ο γκρέμος θεωρείται πως ακουμπάει στην θάλασσα? Ακόμα και αν έχει ύψος 30 μέτρα και άνω ο γκρεμός?

Link to comment
Share on other sites

Οκ δεκτό, απλώς θεώρησα λογικό να ρωτήσω μιας και δεν είναι ολές οι εκτάσεις κοντά στην θάλασσα με υψόμετρο κόντα στο μηδέν, και υπέθεσα πως ο νόμος μπορεί να είχε κάποιο "παραθυράκι" :)

Link to comment
Share on other sites

Πήρα σήμερα το χάρτη του αγροτεμαχίου που με ενδιέφερε, και έχω πρόβλημα να το συσχετίσω.

 

Ο χάρτης είναι σε σύστημα HATT άλλα φαίνεται πως δεν έχει γίνει σωστή χωροθέτησει.

 

Το αγροτεμάχιο βρίσκεται μέσα στον κάνναβο (-)2600-(-)2500, 1400-1500, αλλά οι συντεταγμένες που πήρα με GPS χειρός ενός σημείου ήταν -2.635,1542.

 

Δεν πιστέυω να γίνεται να πέφτει τόσο έξω. Και ειδικά από την στιγμή που ο χώρος ήταν υπαίθριος και έπαιρνε σήμα από πανώ από 10 δορυφόρους.

 

Και πέρα από τις συντεταγμένες δεν έχει κάτι χαρακτηριστικό για να συσχετίσω την γραμμή αιγιαλού με την θέση του αγροτεμαχίου.

 

Χοντρικά φαίνεται άνετα πάνω απο 15 μέτρα, αλλά δεν πρέπει να δείξεις στο σχέδιο την ακριβή θέση της γραμμής?

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες πήρα το χάρτη για τι είδους χάρτη αναφέρεσαι (5άρι, χάραξης αιγιαλού, κάτι άλλο?)?

Είσαι σίγουρος ότι έχει σεταριστεί σωστά το GPS χειρός?

Link to comment
Share on other sites

Τον χάρτη των πήρα από την αρμόδια κτηματική υπηρεσία.

 

Από οτι φαίνεται έιναι λάθος τοποθετημένος ο κάνναβος. Το Υ αυξάνεται από κάτω προς τα πάνω (το σωστό) ενώ στο διάγραμμα που πήρα ανεβάινει προς τα κάτω!

 

Πως γίνεται αυτό?

 

2hdp4ld.jpg

 

Προσέξτε πως το y από 1300 κατεβαίνει σε 1400...

 

 

ΥΓ.Πειράζει που φαίνεται απευθείας η φωτό? Μήπως πρέπει να το ρυθμίσω σαν απλό λινκ, για να μην ξοδέυεται άσκοπο bandwidth?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν ρωτάς την αρμόδια υπηρεσία αν το διάγραμμα του 1968 είναι ανεξάρτητο ή εξαρτημένο και σε ποιό σύστημα συντεταγμένων;

Link to comment
Share on other sites

Όταν το πήρα μου είπαν πως είναι σε ΗΑΤΤ. Και λογικό ακούγεται δεδομένου πως ο κάνναβος προσεγγίζει το σημείο. Αν ήταν αυθαίρετο θα έχανε χιλιόμετρα.

 

Το πρόβλημα είναι πως ο κάνναβος φαίνεται πως έχει στροφή, όπως φαίνεται στην εικόνα το διάγραμμα είναι προσανατολισμένο στον βορρά και βλέπεται τι στροφή έχει, και έπειτα τα y αυξάνουν προς τα κάτω.

 

Δεν ξέρω τι ακριβώς να υποθέσω, αλλά μιας και είναι Σαβ/κο είπα να απυθυνώ στος συναδέλφους αλλιώς από δευτέρα πρέπει να ξαναπεράσω από κει.

 

Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω και στοιχεία να το συσχετίσει. Πέρα από τον κάνναβο, η μόνη άλλη πληροφορία που περιέχει είναι ένα συρματόπλεγμα γύρω στα 100 μέτρα από το προς αποτύπωση αγροτεμάχιο.

 

Προς το παρόν με την βοήθεια του google έχω υπερθέσει την δορυφορική εικόνα και τον σαρωμένο χάρτη της κτηματικής και εμπειρικά έχω φέρει την γραμμή αιγιαλού, άλλα δεν αισθάνομαι αυτοπεποίθηση για το αποτέλεσμα και θέλω με κάποιο τρόπο να το σιγουρέψω.

 

Τα 15 μέτρα με αυτή τη χοντρική μέθοδο δεν κόβουν εσωτερικό τα αγροτεμάχιο, αλλά δεν υποτίθεται πως η χάραξη της γραμμής αιγιαλού πρέπει να έχει ακρίβεια και υπευθυνότητα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.