Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βιβλιάρια υγείας ΤΣΜΕΔΕ


gmangina86

Recommended Posts

Σε ανάλογη περίπτωση αρχές του 12 πριν την άλωση.. Δεν μου το είχαν κάνει..Τοτε πλήρωσα για τελευταία φορα.

Ρώτησε πάντως..

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον υπουργό εργασίας κο Βρούτση, η θεώρηση βιβλιαρίου παύει οριστικά τον Μάρτιο για όλα τα ταμεία, με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος "Άτλας". Μέσω αυτού, οποιοδήποτε νοσοκομείο ή γιατρός του ΕΟΠΥΥ θα βλέπει αν είσαι ασφαλιστικά ενήμερος και άρα αν δικαιούσαι δωρεάν περίθαλψη. Άρα, αν ισχύσει αυτό που έχει εξαγγείλει ο Βρούτσης, ακόμα και αν έχεις πληρώσει ολόκληρο το 2013 και πας σήμερα να θεωρήσεις βιβλιάριο, τον Απρίλιο θα πάψεις να έχεις δωρεάν ιατροφαρμακευτική αν δεν πληρώσεις την α' δόση του 2014.

Φυσικά, σε έναν άνεργο του ΤΕΒΕ ή του ΤΣΜΕΔΕ απαγορεύεται να πληρώνει μόνο τον κλάδο υγείας και πρέπει να πληρώνει όλο το ποσό ασφάλισης. Οπότε, τον Απρίλιο όλοι οι μηχανικοί που χρωστάνε στο ΤΣΜΕΔΕ θα βρεθούν χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Link to comment
Share on other sites

μια ερώτηση, το είχα απορία, αν δεν ειχες πληρώσει στο τσμέδε, είχες παλιότερα περίθαλψη?

Edited by Vlad
Link to comment
Share on other sites

http://www.capital.gr/news.asp?id=1935895

Την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ασφαλισμένων που οφείλουν στα ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση. Η νέα ρύθμιση θα θεσμοθετηθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών. Η ρύθμιση καλύπτει συνολικά 22 κατηγορίες δικαιούχων, με εισοδηματικά κριτήρια.

Το εισοδηματικό όριο καθορίζεται στις 6.000 ευρώ ετησίως, με προσαύξηση 50% για άτομα με ειδικές ανάγκες, 20% για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας του δικαιούχου και 30% για προστατευόμενα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών. Προβλέπονται επίσης διαφοροποιήσεις στα εισοδηματικά κριτήρια για όσους αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις, εγκυμονούσες και περιστατικά που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης. 

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες που οφείλουν εισφορές προς τον ασφαλιστικό φορέα τους, η κάλυψη θα ισχύει, είτε βρίσκεται σε αδράνεια η επιχείρηση, είτε λειτουργεί αντιμετωπίζουν όμως σοβαρές παθήσεις ή έχουν ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης.



Πηγή:www.capital.gr
Edited by darkloop
Link to comment
Share on other sites

μια ερώτηση, το είχα απορία, αν δεν ειχες πληρώσει στο τσμέδε, είχες παλιότερα περίθαλψη?

 

Οχι βέβαια.....Το ξέρω γιατί δεν έχω περίθαλψη... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, τελικά πήγα για θεώρηση στο ΤΣΜΕΔΕ στις 08/01/2014 και μόλις γύρισα σπίτι ήρθε το αυτοκόλλητο (ισχύει για όλο το 14). Τζάμπα κόπος....ίσως κάποιοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους αφού είχα πληρώσει το εξάμηνο  στις 20 οκτωβρίου 2013.

 

ΥΓ. Τώρα είδα αυτό το καινούριο με το πρόγραμμα άτλας τι είναι αυτά

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Και εμένα δεν μου έχει έρθει ακόμη το αυτοκόλλητο για το βιβλιάριο υγείας αλλά δεν χρειάστηκα έως τώρα το βιβλιάριο. Μου είχαν πει και από τα τοπικό γραφείο του ΤΣΜΕΔΕ ότι αν χρειαστώ το βιβλιάριο και δεν έχω πάρει το αυτοκόλλητο, να πάω σε αυτούς για να μου το θεωρήσουν...

Πληρώνουμε τόσα λεφτά και οι άχρηστοι ούτε ένα αυτοκόλλητο δεν μπορούν να στείλουν στην ώρα τους...!   :angry:

Link to comment
Share on other sites

Θα έχει καθηστέρηση φέτος η αποστολή αυτοκόλλητων, και εγώ δεν έχω λάβει

 

"Θεώρηση βιβλιαρίων υγείας Συνταξιούχων για το 2014 - Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Τα αυτοκόλλητα θεώρησης για τα βιβλιάρια υγείας των συνταξιούχων για το 2014 θα αποσταλούν καθυστερημένα μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου. Η καθυστέρηση αποστολής τους οφείλεται σε προβλήματα που προέκυψαν κατά την διαδικασία έκδοσης τους. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα Περιφερειακά Γραφεία του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ.
Σε περίπτωση που επείγεστε για τα αυτοκόλλητα μπορείτε να προσέλθετε στα κεντρικά γραφεία του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, Κολοκοτρώνη 4, Σύνταγμα, 1­­­­ος όροφος και να θεωρήσετε τα βιβλιάρια σας.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας."

από το σάιτ του τσμεδε

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

θέλω να κάνω μια εξέταση σε καρδιολόγο συμβεβλημμένο με το ΤΣΜΕΔΕ.

 

Επειδή έχω πάρει άπειρες φορές,αλλά δεν απαντάνε...

 

Μήπως γνωρίζει κανείς τι διαδικασία ακολουθείτε?Γιατί και ο γιατρός μου είπε να επικοινωνήσω με το ταμείο, ούτε αυτός γνωρίζει... 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.