Μετάβαση στο περιεχόμενο

scn

Members
  • Περιεχόμενα

    58
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.908 profile views

scn's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

59

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όσον αφορά το αρχικό μου ερώτημα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση (δείτε προηγούμενα ποστ) δεν έχει καμία σημασία η τακτοποίηση. Η μεταβίβαση μπλοκάρει αλλού. Σύμφωνα με δύο συμβολαιογράφους και ένα δικηγόρο (τους οποίους επιβεβαίωσα βρίσκοντας δεδομένα στο διαδίκτυο π.χ. στο taxheaven) κάθετη ιδιοκτησία με αυθαίρετο κτίσμα εκτός σχεδίου είναι νόμιμη είτε αν έχει γίνει πριν το 1971 είτε αν όλα τα μέρη της κάθετης έχουν πάνω τους αυθαίρετο και τακτοποιημένο κτίσμα. Αν έστω ένα από τα μέρη της κάθετης δεν έχει καθόλου κτίσμα (στην περίπτωση που ανέφερα, από τα έξι μέρη έχουν κτίσμα μόνο τα τέσσερα), η κάθετη δεν είναι νόμιμη και οποιοδήποτε συμβόλαιο μεταβίβασης δεν είναι έγκυρο, ακόμα κι αν όλοι όσοι έχουν κτίσμα το έχουν τακτοποιήσει. Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ήταν πολύ βοηθητικές.
  2. Διάβασα τη συζήτηση και ομολογώ ότι μπλέχτηκα περισσότερο. Αν κατάλαβα καλά, μεταβίβαση μπορεί να γίνει μόνον εφόσον είναι πλήρης η τακτοποίηση στον 4014 και τώρα γίνει η διαδικασία με τον 4495 για την περίφραξη. Αν δεν είναι πλήρης η τακτοποίηση στον 4014, από ό,τι κατάλαβα, δεν μπορεί να μεταφερθεί πια στον 4495. Σωστά;
  3. Είναι κάθετη ιδιοκτησία. Έγινε σύσταση κάθετης το 1986 σε ακίνητο συνολικού εμβαδού 4020 τ.μ. και χωρίστηκε σε έξι κάθετες. Δύο μήνες αργότερα το ένα τεμάχιο, αυτό των 570 τμ., το αγόρασε ο σημερινός ιδιοκτήτης. Οι τρεις από τους άλλους πέντε έχουν επίσης βάλει αυθαίρετα στις δικές τους κάθετες. Επίσης, από τις έξι κάθετες, οι τρεις έχουν τμήμα που είναι δασικό σύμφωνα με τους δασικούς χάρτες. Όχι το συγκεκριμένο τεμάχιο των 570 τμ., αυτό είναι έξω από το δάσος. (Πρόκειται για πλήρες μπάχαλο, το ξέρω.)
  4. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Διευκρινίζω ότι είμαι μηχανολόγος μηχανικός και δεν έχω ιδέα από πολεοδομικά, ούτε ασχολούμαι με αυτά. Υπάρχει ένα αυθαίρετο σπίτι 91 τμ σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου 570 τμ. με περιτοίχιση ύψους περίπου 1,3 μ., κατασκευασμένο το 2004. Ο ιδιοκτήτης τακτοποίησε το σπίτι αλλά όχι την περιτοίχιση το 2012 με το νόμο 4014/2011, πληρώνοντας όλο το ποσό που χρειάστηκε τότε. Από τότε δεν ξανασχολήθηκε και το μόνο χαρτί που έχει είναι η βεβαίωση περαίωσης της υπαγωγής του στο νόμο 4014/2011. Ερωτήσεις: α) Αυτό το σπίτι θεωρείται τακτοποιημένο ώστε να μπορεί να μεταβιβαστεί ή όχι; β) Αν όχι, μπορεί να τακτοποιηθεί πια, έστω και με κάποιο πρόστιμο, ή όχι; γ) Η περιτοίχιση, για την οποία ποτέ δεν έγινε τακτοποίηση, μπορεί να τακτοποιηθεί πια με προσαύξηση του προστίμου ή όχι;
  5. Συγκριτικά με την οικονομική δυνατότητα του ιδιοκτήτη, αλλά και την κοινή λογική. Γιατί πλήρες ξήλωμα του σπιτιού και ανακατασκευή του σκελετού στοιχίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ τις οποίες αφενός δεν έχει, αφετέρου δεν είναι έξυπνο να διαθέσει κάποιος σε προκάτ 26 ετών, ακόμα κι αν τις έχει, ειδικά επειδή πρόκειται για κληρονομημένο εξοχικό. Σε περίπτωση που υπάρχει υποψία επικινδυνότητας, προτιμάει να το παρατήσει και να μην πάει ποτέ εκεί, εκτός αν κάποια στιγμή του περισσέψουν χρήματα ώστε να κάνει το ξήλωμα-αποκατάσταση που χρειάζεται μια ακριβής διάγνωση. Γι' αυτό ρώτησε ο άνθρωπος, προκειμένου να δει αν έχει συναντήσει κάποιος άλλος τέτοιο φαινόμενο. Εξακολουθητικά ζητάω απόψεις που αφορούν εμπειρίες με προκάτ με ξύλινο σκελετό και πώς αυτά συμπεριφέρονται σε βάθος χρόνου. Αν κάποιος έχει τέτοια εμπειρία, παρακαλώ ας διαβάσει το αρχικό ποστ και ας την προσφέρει. Δε ζητείται διάγνωση, μόνο εκτιμήσεις που έχουν προέλθει από εμπειρία με το συγκεκριμένο είδος κατασκευών.
  6. Γι' αυτό ρωτάω "μετά από πόσο χρόνο πιθανολογείται να ανοίξουν ξανά οι ενώσεις". Το γνωρίζω ότι θα ανοίξουν, απλώς δεν έχω γνώση του χρόνου και ρωτάω μήπως έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία. Εννοείται ότι δεν είναι δυνατόν να δοθεί ακριβής απάντηση, παρά μόνο τάξη μεγέθους χρόνου από κάποιον που έχει εμπειρία από ξύλινες κατασκευές. Προσωπικά δε γνωρίζω κανέναν, αν γνώριζα δε θα ρώταγα εδώ. Εγώ από ξύλα έχω μαύρα μεσάνυχτα. Αυτοψία σε όλο το ακίνητο χωρίς να ξηλωθούν τσιμεντοσανίδες, ραμποτέ οροφής, πατώματα και να χρειάζεται ξανά βαψίματα κ.λπ. δεν μπορεί να γίνει. Ο ιδιοκτήτης δεν είναι καθόλου πρόθυμος για κάτι τέτοιο. Το "ρεκτιφιέ" σε τέτοιο ακίνητο όπου υπάρχει υποψία για παραμόρφωση όλου του σκελετού δείχνει εξαιρετικά ασύμφορο. Αν έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία με προκάτ, θα παρακαλούσα να την παράσχει.
  7. Συγγενής έχει προκάτ 60 τ.μ. του 1994 με ξύλινο σκελετό και επιφάνεια τοίχων από τσιμεντοσανίδα (ενδιάμεσα υπάρχει μονωτικό υλικό, άγνωστο τι). Εσωτερικά, σε όλους τους τοίχους του σπιτιού, έχουν ανοίξει οι ενώσεις ανάμεσα στις τσιμεντοσανίδες και υπάρχει ανάμεσα στις τσιμεντοσανίδες κενό από 1 ως 1,5 χιλ. Ως πιθανή αιτία υποψιάζομαι την παραμόρφωση του ξύλινου σκελετού, αλλά θα ήθελα να ακούσω και διαφορετικές απόψεις. Αν η αιτία είναι αυτή που υποψιάζομαι, α) Γνωρίζει κάποιος την πιθανή επικινδυνότητα; β) Τι θα μπορούσε να γίνει ως διόρθωση ή έστω σταμάτημα της επέκτασης του προβλήματος; γ) Αν δεν υπάρχει επικινδυνότητα και αν δεν υπάρξει αντιμετώπιση της αιτίας, αλλά γίνει μόνο κλείσιμο των ενώσεων των τσιμεντοσανίδων με τα κατάλληλα υλικά και βάψιμο, έχει κάποιος τη γνώση ή την εμπειρία για την πιθανή διάρκεια ζωής ενός τέτοιου "μπαλώματος". Δηλαδή, αυτή η οπτική "επισκευή", πόση περίπου διάρκεια ζωής έχει και μετά από πόσο χρόνο πιθανολογείται ότι θα ανοίξουν ξανά οι ενώσεις;
  8. Μην ξεκινήσετε καμία διαδικασία υπολογισμού οφειλών αν δε συμβουλευτείτε έναν καλό δικηγόρο. Κι εγώ ανήκω στην ίδια κατηγορία. Είχα 18 μήνες ΙΚΑ το 1991 ως φοιτητής, γράφτηκα στο ΤΣΜΕΔΕ το 1998 και άλλαξα σε παλιό καθεστώς το 2012. Δε γνωρίζω τι ζητάει αυτός ο αισχρός ασφαλιστικός φορέας να του δώσω, αλλά γνωρίζω ότι οι διαφορές στις εισφορές το 2010 δεν ξεπερνούσαν τα 200 ευρώ το χρόνο. Αν επρόκειτο για τέτοιο ποσό δε θα είχα αντίρρηση να δώσω. Απ' αυτά που διαβάζω εδώ καταλαβαίνω ότι συντελείται απόπειρα κλοπής. Ο δικηγόρος μου, με τον οποίο μίλησα, έχει κάτι στο νου του με το οποίο ενδέχεται να μη δώσω ούτε μισό ευρώ. Θα το ψάξει περαιτέρω. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής akius
  9. Σήμερα παράτησα εργασία στη Θήβα για να πληρώσω εμπρόθεσμα το ΤΣΜΕΔΕ. Πήγα, πήρα νούμερο πάνω από 500, δεν μπόρεσα να πληρώσω. Αύριο ακύρωσα ξανά τη δουλειά στη Θήβα για να πάω ξανά στο ΤΣΜΕΔΕ. Παρακαλώ όποιον διαθέτει δικηγόρο πρόθυμο να βοηθήσει να κινηθώ δικαστικώς εναντίον, προσωπικά, των μελών του προεδρείου του ΤΣΜΕΔΕ για την απώλεια δύο ημερομισθίων από την εταιρία μου, συνολικού ύψους 624 ευρώ (312 ευρώ/μέρα χρεώνει στον πελάτη) να επικοινωνήσει μαζί μου. Η αμοιβή του δικηγόρου θα είναι τα 624 ευρώ, εφόσον τα πάρει από αυτούς τους τύπους. Εγώ δε θέλω φράγκο. Θέλω μονάχα να αρχίσει να αντιστρέφεται αυτό το νταβατζιλίκι και να αρχίσουν πλέον όλοι αυτοί οι τύποι να φοβούνται. Υ.Γ. Έχετε υπόψη σας ότι το ΤΣΜΕΔΕ είναι το μοναδικό ασφαλιστικό ταμείο σε όλη την ΕΕ όπου η αναλογία λειτουργικών εξόδων (μισθοδοσίας υπαλλήλων, κυρίως) προς ασφαλιστικές παροχές ξεπερνάει το 50%. Συγκεκριμένα, για κάθε 100 ευρώ που δίνονται ως παροχές ασφάλισης (συντάξεις, περίθαλψη) το ΤΣΜΕΔΕ έχει λειτουργικά έξοδα περίπου 53 ευρώ (μισθοί υπαλλήλων, προμήθειες, λογαριασμοί κ.λπ.) Σύμφωνα με ένα στέλεχος της ΕΕ αρμόδιο για ασφαλιστικά θέματα, η αναλογία 53/100 είναι η υψηλότερη που έχει δει και περίπου τριπλάσια από αυτή που έχουν κατά μέσο όρο τα ασφαλιστικά ταμεία στην ΕΕ. Αυτά για να ξέρετε πού πάνε τα χρήματά σας.
  10. Δε γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες από αυτές που ανέφερα. Πρόκειται για κάτι νέο. Απ' ό,τι κατάλαβα, τώρα καθορίζονται οι λεπτομέρειες. Όποιος πάει στο ΤΕΕ και πάρει επιπλέον πληροφόρηση, παρακαλώ να τη δημοσιοποιήσει εδώ.
  11. Πληροφορίες για τη διαδικασία με την οποία γίνεται διαγραφή από το ΤΕΕ για "οικονομικούς λόγους" δίνονται προφορικά και σε έντυπη μορφή από το γραφείο 207 στο β' όροφο. Επίσης, στο ίδιο γραφείο μπορεί όποιος θέλει να πάρει πληροφορίες για τη διαδικασία "επανόδου" (έτσι έχει ονομαστεί) προκειμένου κάποιος να επιστρέψει στο ΤΕΕ όταν ξαναβρεί δουλειά. Όπως με πληροφόρησαν δύο διαφορετικοί άνθρωποι μέσα στο ΤΕΕ (η αλήθεια είναι ότι μου φαινόταν απίστευτο) υπάρχει πλέον τέτοια διαδικασία και εφαρμόζεται. Επιπλέον, όσοι έχουν συμπληρώσει 15ετία στο ΤΣΜΕΔΕ ας ρωτήσουν στο ίδιο γραφείο αν μπορούν να εκμεταλλευτούν το παράθυρο που δίνει ο νόμος, σύμφωνα με τον οποίο για τους άνω 15ετίας δίνεται συνταξιοδοτικό δικαίωμα (δηλαδή, όταν γίνουν 67 θα πάρουν το ποσοστό της σύνταξης που αντιστοιχεί στα χρόνια ασφάλισής τους) και, κυρίως, δυνατότητα διατήρησης μέχρι τα 67 του κλάδου ιατροφαρμακευτικής του ΤΣΜΕΔΕ, παρόλο που είναι διαγραμμένοι από το ΤΕΕ (Φυσικά, μόνο για όσο συνεχίζουν να είναι άνεργοι). Θα εκπλαγούν ευχάριστα. Βέβαια, ως προς αυτό είναι αδύνατο να είναι κάποιος εξασφαλισμένος γιατί, απ' όσο ξέρω, η τρόικα έχει απαιτήσει να αλλάξει αυτός ο νόμος και να ανέβει το όριο στα 20 χρόνια ασφάλισης. Τα συγχαρητήριά μου στη διοίκηση του ΤΕΕ για την αλλαγή στάσης και μακάρι αυτή η λογική αντιμετώπιση να επεκταθεί και σε άλλα ταμεία που υπάρχουν αντίστοιχες καταστάσεις (π.χ. νομικών).
  12. Από συγκεκριμένη εταιρία στην Αγγλία ζητήθηκε αυτό το πράγμα. Δεν ξέρω γιατί, δεν ξέρω αν αποτελεί νόμο της χώρας ή μεμονωμένη απαίτηση της εταιρίας. Η θέση αφορούσε σχεδίαση βιομηχανικών μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
  13. Οι πληροφορία που έχουμε πάρει σε διαφορετικές στιγμές εγώ και άλλος ένας συνάδελφος που διαγράφηκε πριν λίγες μέρες είναι από επίσης πολύ εξυπηρετική κυρία η οποία συστήθηκε ως προϊσταμένη, αλλά 3 γραφεία πριν φτάσεις στο τέρμα του διαδρόμου. Ως συνήθως, άλλο ξέρει ένας υπάλληλος, άλλο ο άλλος. Ειδικά αφού δεν υπάρχει τίποτα εγγράφως.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.