Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Είχα σκεφτεί να γράψω διάφορα γιατί δεν κατάλαβα πως φτάσαμε να κάνουμε διαγωνισμό για το ποιός κλάδος υποφέρει περισσότερο και το ποιός από μας ξέρει καλύτερα το ασφαλιστικό...

 

Αλλά μετά την απάντηση της mdarch δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να πω τίποτα. Με κάλυψε!!! Μόνο ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Και ναι, μπορείς να είσαι αφεντικό του εαυτού σου και να έχεις πολύ δουλειά χωρίς να έχεις υπαλλήλους. Υπάρχουν και τα συνεργατικά εγχειρήματα, όπου όλοι είναι ισότιμοι, δουλεύουν συνεργαζόμενοι και δε χρειάζονται υπαλλήλους! Δυστυχώς χρειάζεται να κάνεις και τη λάτζα (πολεοδομίες, σχέδια, κ.λ.π.), δεν είσαι το "μεγάλο αφεντικό" και δεν είναι σίγουρο ότι μπορείς να βγάλεις πολλά λεφτά (αφού δεν έχεις κανέναν πρόχειρο να εκμεταλλευτείς), αλλά μπορείς να ζήσεις με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και να κάνεις καλά τη δουλειά σου!!!!!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν μπορώ να καταλάβω σώνει και καλά ότι ο παράδεισος είναι να είναι κανείς αφεντικό του εαυτού του και κάθε μορφή υπαλληλικής σχέσης είναι κατάρα....

Στην Αγγλία που σπούδασα, δεν υπάρχει λέμε ελεύθερος επαγγελματίας. Κάτι ελάχιστοι.....Το ίδιο και παντού έξω...Εδώ όλοι θέλουν με το που αποφοιτούν να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες...Λες και έχουν τα κονέ ή τις δουλειές... Βλέπω μία καχυποψία προς τους εργοδότες λες και είναι τύραννοι, λες και σκοπός τους είναι να σε βασανίζουν. Ολοι μου οι γνωστοί και φίλοι είναι σε εταιρείες σε πολύ καλές θέσεις και με πολύ καλές απολαβές....Σταματήστε να βλέπετε φαντάσματα με τους εργοδότες γιατί μου θυμίζετε αριστερές αντιλήψεις (Παναγιά μου..).

Και να φίλε ή φίλη mdarch, οι ΔΥ τι πρόβλημα έχουν δηλαδή που πάνε στις συγκεντρώσεις? Οτι τους κόβουν 100-200 ευρώ? Σιγά τις μέντες, εδώ ο άλλος δεν έχει δουλειά με τους ΔΥ θα ασχολούμαστε που όλο φεύγουν και όλο εδώ είναι....Βολέμενοι του κερατά!!

 Αλληλεγγύη....Καλά τα λες, δεν έχουμε. Γιατί πότε είχαμε ακόμη και σαν λαός?. Μόνο σε περιόδους πολέμου και αυτό συζητιέται.....

Αυτό που έχω καταλάβει είναι το εξής..Αν έχεις τα κότσια την κάνεις με ελαφρά από την χώρα.... Αν όχι έχεις το δίλημμα. Εντός ΕΕ με Γερμανό πρωθυπουργό της Μπανανίας να κάνεις ότι θέλει.... Η εκτός ΕΕ να σε φάνε τα σκυλιά απομονωμένος από παντού. 

Τα υπόλοιπα είναι ωραία λόγια.....

 

Και κάτι τελευταίο..Αφού είναι τα πράγματα έτσι στον κλάδο μας και γι'αυτό υπάρχει συνεχιζόμενη κινητοποίηση, γιατί στις εκλογές του ΤΕΕ βγήκαν πάλι οι ίδιοι? Ε, γιατί? Να σου πω εγώ γιατί...Γιατί αυτό το 30% που ψήφισε είναι άνθρωποι που δεν έχουν πρόβλημα ή τα βλέπουν όλα ωραία στον κλάδο, ή είναι οπαδοί κομμάτων...Το υπόλοιπο 70% που δεν πήγε, ή δεν πιστεύει ότι θα γίνει τίποτα, ή δεν τους νοιάζει. 

Σημείωση...Πήγα ψήφισα, έχασα...(όχι τον χρόνο). Αυτά.

 

ΥΓ. Θερμή, θερμή παράκληση, ο μηχανικός δεν είναι μόνο ελεύθερος επαγγελματίας. Ξανασκεφτείτε την πολιτική σας για να έχετε και άλλους κοντά σας

Edited by ikaros13
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Την ανεργία και την κατάντια των μηχανικών την υποθάλπη το ΤΕΕ, αντί να πάρει μέτρα για να στηρίξει όλους τους μηχανικούς σε ανεργία με το να πληρώνουν μειωμενες εισφορές (μόνο τον κλάδο υγειας και  όποιος εχει και αυτα) ο πρόεδρος του ΤΕΕ στην τελευταια συνεδρίαση το ΕΤΑΑ έλεγε οτι αναγκαστηκαμε να υπογράψουμε 150 διαγραφες μηχανικών στην τελευταια επιτροπη του ΤΕΕ...και οτι θα έρθουν χιλιάδες...μπράβο κυριε προέδρε...σας ευχαριστούμε που μας διαγράφεται...για να μας λυτρωσετε....

Link to comment
Share on other sites

Ioulida, πολύ καλά τα λέει ο Ίκαρος...ξεκολλήστε από κάτι αντιλήψεις και αρχίστε καμιά διαφημιστική εκστρατεία σε γνωστούς και αγνώστους να πάρετε κανένα ΠΕΑ, καμία τακτοποίηση αυθαιρέτου, όχι ότι θα βγάλετε λεφτά αλλά απλώς για να δείτε τον πραγματικό κόσμο.

Δεν μου φαίνεστε πολύ ενεργοί σε φόρουμ που έχουν να κάνουν με άλλα θέματα. Από τι λεφτά ζείτε;

Τι ηλικία έχεις; Είσαι παντρεμένη; Έχεις παιδιά; Συγγνώμη που ρωτάω αλλά όταν σε διαβάζω λες και διαβάζω τον εαυτό μου όταν ήμουν 25.

Εγώ είμαι 37, παντρεμένος, με 1 παιδί.

Όσον αφορά τα αφεντικά, δύο φορές εξαφανίστηκαν χωρίς να μου δώσουν τα δεδουλευμένα, μια φορά (άλλος) μου έδωσε περισσότερα από όσα ζήτησα.

Όσον αφορά τους υπαλλήλους δεδομένου ότι πονάει η μέση μου θα ήθελα κάποιον να κουβαλάει (και να μετράει με το) total station αλλά για αποτυπώσεις πάω με τη γυναίκα μου (άσχετη) γιατί σκέφτομαι αν τύχει κανένας των "συνελεύσεων" δε φτάνουν οι αναδουλειές θα μπλέξουμε κι όλας με τίποτα καταγγελίες...

Αυτά τα ολίγα για να καταλάβεις γιατί όποτε γίνεται κάποια "κινητοποίηση" καταλήγουν σε δύο φραπέδες κι έναν ελληνικό...

Edited by Julius Caesar
Link to comment
Share on other sites

Αν κρίνω από τις θέσεις της παράταξης....Ανα δύο μέρες έχουν συγκέντρωση...δεν παίζει και πολύ δουλειά...

Δεν λέω για τα παιδιά, δεν τα ξέρω, αλλά έχω δει κάτι "συνδικαλιστές" που όλοι ξέρουμε πόσο ανάγκη έχουν από τις κινητοποιήσεις....Το θέατρο του παραλόγου. 

Είμαι και εγώ 37, θέλω να προχωρήσω με τη δικιά μου που δουλεύει κανονικά σε άλλο πόστο βέβαια, και δεν μπορώ....Με ΠΕΑ και λεφτά της μέλλουσας γυναίκας δεν γίνεται... :mrgreen:  

Και μετά μου λέτε να κάτσω και άλλο να κάνω αγώνες στο ΕΤΑΑ.....μέχρι πότε τα 45? Πέταξε το πουλάκι, αν δεν έχει πετάξει ήδη...

Και ξαναλέω μέχρι τα 30 μου, χαβαλές και καλοπέραση (που λένε), σε κάθε διαμαρτυρία πήγαινα...και ας είχα περισσότερη δουλειά, έβρισκα τον τρόπο.. Τώρα προέχουν άλλα

Link to comment
Share on other sites

Ίκαρε, μην κολλάς στον υπολογιστή βγες έξω, κάνε κοινωνικές σχέσεις δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει.

Γνωστός, παιδί της εκκλησίας, βρήκε στα 34 του πρώτη φορά δουλειά στο αντικείμενο (ΤΕ ΗΜ) από γνωριμία στο αρχονταρίκι!

Παντρέψου, ίσως οι οικονομικές ανάγκες σε κάνουν να αναζητήσεις εργασία εκεί που δεν το σκεφτόσουνα πιο πριν.

Το να είσαι άνεργος και παράλληλα από κάπου να έχεις βοήθεια (κράτος, γονείς, σύζυγος) είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ παγίδα, θα περάσουν τα χρόνια άπραγος.

Μου φαίνεσαι έξυπνο παιδί, αλλά μια κινητοποίηση (ένα μαστίγιο δηλαδή) το θέλεις! Φιλικά!

Edited by Julius Caesar
Link to comment
Share on other sites

Μα αυτό κάνω και τώρα...εδώ και πολύ καιρό...Και στο παρελθόν σε όσες εργασίες ήμουν τις βρήκα με γνωριμία. Ε, κάποια στιγμή αλλάζουν και αυτά. Δεν σταματάμε συνεχίζουμε το ψάξιμο. Γι'αυτό λέω ότι πλέον κάνω οτιδήποτε, ακόμη και εργασίες που ίσως πριν (ίσως κακώς) δεν σκεφτόμουν να κάνω. Δεν κολλάω ότι σώνει και καλά πρέπει να παραμείνω μηχανικός. Θα δείξει... Ούτε θέλω να ζω είς βάρος της γυναίκας ή να είμαι υποχρεωμένος σε γονείς κτλ.. Εχω ένα κόλλημα με αυτό. Παράλληλα κάνω διαφημίσεις στο διαδίκτυο με την βοήθεια της αδελφής μου και βοηθάω σε ένα καφέ-μπαρ της γειτονιάς... Στον ελεύθερο χρόνο κάνω ΠΕΑ.. :mrgreen:

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό...Εχεις τους άλλους να σου στέλνουν ραβασάκια κάθε εξάμηνο...Είναι που είναι, το μαμάνε περισσότερο

Link to comment
Share on other sites

To κουίζ έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Σκοπός είναι να ενημερωθούν όσο περισσότεροι συνάδελφοι για τα φλέγοντα επίκαιρα θέματα σχετικά με το ασφαλιστικό πρόβλημα, και τις τιμωρητικές και εξαντλητικές νομοθεσίες. Σκοπός επίσης είναι και η ευαισθητοποίηση των μηχανικών αλλά και των υπόλοιπων ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, με κοινά προβλήματα.

Για περισσότερα σχετικά με τις κινητοποιήσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών, μπορείτε να επικοινωνείτε και μέσω του site, αλλά και να παρακολουθείτε τις αναρτήσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης.

Περιμένουμε τη συμπαράσταση των συναδέλφων στα συλλογικά μας προβλήματα.

από την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Επειδή υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί συνάδελφοι που δεν γνωρίζουν ούτε τον απαράδεκτο νόμο για τους διακανονισμούς (Ν.4152/2013), ούτε το νόμο περί ΚΕΑΟ (άρθρο 101 Ν.4172) που τους αφορά, αλλά ούτε και σε τι συνίσταται η βεβαίωση οφειλής (άρθρο 12 Ν.4174/2013) κάνουμε έκκληση στους συναδέλφους να ενημερώσουν και να διαδώσουν αυτά τα θέματα. Η ενημέρωση που γίνεται από τα ΜΜΕ είναι ελλιπής και πολλοί συνάδελφοι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν έχουν τόσο καλή πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα, ενώ πολλοί νεότεροι ίσως δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνουν όλα αυτά. Το παραπάνω "κουίζ" αυτό το κενό προσπαθεί να καλύψει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους συναδέλφους και να ενημερώνονται αλλά και να πάρουν θέση, να διεκδικήσουν και να αρνηθούν να γίνουν τροφή στην καλπάζουσα απληστία του παρόντος καθεστώτος. Περιμένουμε και ζητάμε τη συμμετοχή των συναδέλφων μηχανικών στη συνέλευση και στις δράσεις που διοργανώνονται και σκοπό έχουν να προασπίσουν και να προστατεύσουν με συλλογικό τρόπο τη βιωσιμότητα μας ως εργαζόμενοι και πολίτες σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Εφόσον αποσταλεί η βεβαίωση οφειλής και ενεργοποιηθεί η λειτουργία του ΚΕΑΟ για κάποιον ασφαλισμένο, είναι αμετάκλητο και δεν αναιρείται... Κατά λέξη του νόμου 4172, αρ101,παρ4δ:

δ)μετά τη διαβίβαση στο ΚΕΑΟ των ληξιπρόθεσμων οφειλών κάθε είδους διοικητική ή δικαστική αμφισβήτηση που ασκείται  ενώπιον των Ασφαλιστικών Οργανισμών ή Δικαστηρίων δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

 

Διαδώστε τις πληροφορίες, αφορά το σύνολο των μηχανικών και ασφαλισμένων αυτής της χώρας.

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά.

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.