Jump to content

ioulida_arxitekt

Members
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ioulida_arxitekt

 1. Οι εξώστες σίγουρα δε μπαίνουν στον προϋπολογισμό του έργου, όσον αφορά τις αμοιβές. Λογικά αυτά αναφέρονται στη σχετική νομοθεσία με βάση την οποία γίνεται ο έλεγχος και είναι στημένα και τα σχετικά προγράμματα. Για το ΣΔΑ δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο, αλλά με την απλή λογική, εφόσον και οι εξώστες θα αποτελέσουν μπάζα κατά την κατεδάφισή τους, ο όγκος των υλικών τους θα έλεγα ότι θα πρέπει να μπει.
 2. Καλησπέρα και καλό μήνα! Το σωστό όταν υπολογίζεις αμοιβές (για οποιαδήποτε μελέτη) είναι να βάζεις την επιφάνεια με την οποία ασχολήθηκες. Δηλαδή αν, για λόγους στατικών, πρέπει να εντάξεις στη μελέτη σου και το νόμιμο τμήμα, πρέπει να υπολογίσεις αμοιβή και για αυτή τη δουλειά, άσχετα αν είχε πληρωθεί κάποιος κάποτε τη στατική μελέτη, αφού εσύ κάνεις μια καινούρια μελέτη σήμερα και πρέπει να την πληρωθείς. Για το στατικό θέμα δεν τα ξέρω καλά, καθότι αρχιτέκτονας που κάνω μόνο αρχιτεκτονικά.
 3. Όποιος συμφωνεί μπορεί να υπογράψει και να διακινήσει το παρακάτω ψήφισμα: https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/tehniko_epimelitirio_ellados_keimeno_pros_tee_kai_ypoyrgeio_gia_tin_ektakti_oikonomiki_enishysi_/?tgTEHab Αξιότιμε κ. Πρόεδρε ΤΕΕ, με την παρούσα επιστολή σας διαβιβάζεται το αίτημα μου, που είναι το ίδιο με των χιλιάδων Μηχανικών που ανήκουν στην ευάλωτη ομάδα των μη μισθωτών ελευθέρων επαγγελματιών, για άμεση σύνταξη και προώθηση προτάσεων προς την Πολιτεία για την υλοποίηση εφαρμογής Οικονομικών Μέτρων Ενίσχυσης τουλάχιστον για τους τρέχοντες 2-3 μ
 4. Μετά από συζήτηση με δυο υπαλλήλους πολεοδομιών φαίνεται να επικρατεί η άποψη ότι μπορούμε να πάρουμε ως Π και για την οδό Α το Π της οδού Β, δηλαδή το 17 μ.. Δηλαδή το " όλα τα προκύπτοντα στο σημείο της συμβολής" αφορά και τους δύο δρόμους. Αν μάθω κάτι άλλο θα ενημερώσω!
 5. Καλησπέρα! Διαβάζοντας το ΝΟΚ για το ιδεατό στερεό δε μας είναι σαφές τί πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση οικοπέδου που το πρόσωπό του βλέπει σε συμβολή οδών, με βάση ποιό Π να το υπολογίσουμε. Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε και στο σκίτσο που επισυνάπτω, το πρόσωπο του οικοπέδου στην οδό Α έχει απέναντί του την απότμηση της συμβολής της οδού, με αποστάσεις 9.20 μέχρι 12.29 μ. και μετά σε μεγάλη απόσταση οι κάθετες στο πρόσωπο συναντούν (λόγω λοξής συμβολής) την απέναντι ρυμοτομική της οδού Β. Σύμφωνα με το ΝΟΚ (άρθρο 15, παρ. 6): "Σε περιπτώσεις πλατειών ή διευρύνσεων λόγω συμβολή
 6. Καλησπέρα! Ενημερωτικά η άποψη υπαλλήλου πολεοδομίας που ελέγχει αμοιβές για το θέμα που είχα βάλει (αμοιβή τοπογραφικού σε άδεια κατεδάφισης ή ανέγερσης) είναι να πληρωθεί η αμοιβή κανονικά στην άδεια κατεδάφισης και, εφόσον δεν αλλάζει το οικόπεδο ή ο μηχανικός, στην άδεια ανέγερσης να ανεβάσουμε το ίδιο αρχείο και να εξηγήσουμε στην τεχνική έκθεση φορολογικών ότι η αμοιβή έχει πληρωθεί για την κατεδάφιση. Δηλαδή ό,τι κάναμε παλιά. Επίσης μου είπε ότι δε συμμετέχει στον υπολογισμό της αμοιβής με κάποιον τρόπο το τί θα δείξει ο τοπογράφος μέσα στο οικόπεδο (παλιό κτίριο στην κατεδάφ
 7. Ναι, το ξέρω και προφανώς πιστεύω ότι πρέπει να πληρωθούν κανονικά, αλλά αφού γράφει όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, είναι περίεργο που δεν γράφει τις αμοιβές στην κατεδάφιση και προφανές λάθος. Οπότε καταλήγω ότι είναι καλύτερα να βάζουμε αμοιβή τοπογραφικού και επίβλεψης, παρόλο που δεν το γράφει ο νόμος.
 8. Α! Δεν είχα προσέξει ότι έλειπε το τοπογραφικό... Οπότε λογικά λείπουν και οι αμοιβές από τα διακιολογητικά κατεδάφισης κατά λάθος... Τελικά είναι ο νόμος 4602/19, για αυτό δεν τον έβρισκα. Έχει προστεθεί και στα δικαιολογητικά της κατεδάφισης κάτι (συμβόλαια, κ.λ.π.), αλλά όχι οι αμοιβές... Μάλλον θα προστεθούν με άλλη τροποποίηση. Ευχαριστώ πάντως, γιατί έχω να βγάλω άδεια από πέρσυ και δεν είχα πάρει χαμπάρι την τροποποίηση!
 9. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Σωστά, δε θα είναι ακριβώς ίδιο, το ξέρω, αλλά δεν το έγραψα. Το ένα θα δείχνει το υπάρχον και το άλλο τοπογραφικό θα δείχνει το καινούριο κτίριο με συντεταγμένες. Αλλά δε θα το ξαναμετρήσει ο τοπογράφος και η προσφορά που έχει κάνει είναι για όλη τη διαδικασία. Οπότε το να σπάσουμε την αμοιβή σε δύο μάλλον είναι το πιο λογικό. Δεν έχω υπόψη μου την τροποποίηση του 4495 και δε βρίσκω στο Εθνικό Τυπογραφείο αυτό τον αριθμό νόμου για 2019. Μήπως έχεις αριθμό ΦΕΚ?
 10. Παρόλο που η λογική λέει ότι όταν καταθέτεις τοπογραφικό καταθέτεις και την αμοιβή του (και την αμοιβή επίβλεψης της κατεδάφισης, όπως σωστά λέτε παραπάνω), στα δικαιολογητικά που λέει ο νόμος για την κατεδάφιση δεν αναφέρει καθόλου αμοιβή, όπως παρέθεσε πιο πάνω και ο terry, ενώ αναφέρεται η αμοιβή στα δικαιολογητικά για την οικοδομική άδεια. Αυτό με προβληματίζει για συγκεκριμένη περίπτωση αντιπαροχής. Η άδεια κατεδάφισης θα βγει στα ονόματα των ιδιοκτητών και η άδεια ανέγερσης στο όνομα της κατασκευαστικής από όσο ξέρω. Η αμοιβή του τοπογραφικού (που θα κατατεθεί δύο φορές, μία με το υ
 11. Ευχαριστώ πολύ! Πολύ ευκρινές στην πλατφόρμα, αναρωτιέμαι γιατί δεν το είδα....
 12. Καλησπέρα! Μια πολύ αρχική απορία έχω: αν κάποιος δε θέλει να πάρει δάνειο πού το συμπληρώνει? Δεν το έχω ψάξει πολύ, έχω μόνο μία αίτηση ως ωφελούμενη, αλλά στην πλατφόρμα δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω. Αν ξέρει κάποιος ας πει.
 13. Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να ανεβάσουμε συμφωνητικό στο Σύστημα του ΤΕΕ αφού οριστικοποιήσουμε το έργο (για να πάμε στην πολεοδομία). Έχω καιρό να κάνω αμοιβές για άδεια.....
 14. Βάζεις το Εισόδημα επιβολής εισφοράς για τον υπόχρεο και για τη σύζυγο, δηλαδή 9.224,00 για εκείνον και 11.152,11 για εκείνη.
 15. Δε νομίζω, εγώ δεν κατάλαβα ότι μπορούσα να βάλω το δευτερεύον μαίηλ στο προφίλ, δεν το έψαξα και δεν έβαλα, γιατί στα στοιχεία επικοινωνίας δε μπορούσες να πατήσεις να γράψεις. Τί σχέση να έχει με το taxis? Τα στοιχεία είναι όλα σωστά? Παρατήρησα ότι η επιβεβαίωση στοιχείων έγινε αυτόματα από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά δε θυμάμαι ακριβώς τί είχα κάνει εκείνη τη στιγμή.
 16. Εγώ που έκανα οριστικοποίηση και μου το δέχτηκε ταυτίζονταν τα τετραγωνικά που έβαλα ως επιφάνεια ακινήτου με το Ε9 και τότε μου το προχώρησε (109 τ.μ.). Τα τετραγωνικά της άδειας (108,65 τ.μ.) μαζί με μια μικρή ρύθμιση (0,50) και του ΠΕΑ (108,87) είχαν ψιλοαποκκλίσεις.
 17. Προφανώς όταν σου λέει ότι δε συμφωνούν, ενώ συμφωνούν, είναι κόλλημα της πλατφόρμας. Αλλά για να προχωρήσεις δεν εμφανίζει μόνο του επιλογή, πρέπει να κάνεις έλεγχο ότι όλα είναι σωστά κι αν είναι σωστά εμφανίζεται ένα παράθυρο που σου δίνει δυνατότητα να προχωρήσεις.
 18. Πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία που λείπουν ή που δε συμφωνούν. Εμένα στο εμβαδόν ακινήτου είχε μια μικρή διαφορά με το εμβαδόν του Ε9 (0,13) και δεν προχωρούσε. Όταν έβαλα αυτό που λέει το Ε9 προχώρησε. Για τους διαφορετικούς λογαριασμούς δεν ξέρω, γιατί έκανα μια αίτηση για τον εαυτό μου μόνο ως ωφελούμενη. Και φαντάζομαι ότι ισχύει ότι τώρα δουλεύει κανονικά γιατί κάποιοι που είχαν μόνο μια αίτηση (όπως εγώ) σταματήσαμε να μπαίνουμε.
 19. Πολύ σωστό! Διαβάστε το οπωσδήποτε! Και αν ποτέ εφαρμοστούν τα μέτρα (που φυσικά δεν το εύχομαι) δε θέλω γκρίνιες από όσους συμφώνησαν όταν θα ζητάνε 100% προκαταβολή φόρου και τόσα άλλα όμορφα! Και δείτε και αυτό το βίντεο! Δείτε τί λένε Γερμανοί δημοσιογράφοι για την κρίση στην Ελλάδα! https://www.youtube.com/watch?v=Y6YUB2hJxaY
 20. Φυσικά υπάρχουν και άλλες απόψεις για τα γεγονότα και σωστό και δημοκρατικό είναι να τις ακούς όλες πριν εκφέρεις γνώμη: http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2015/06/blog-post_93.html#comment-form https://rizoengineers.wordpress.com/2015/06/30/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84/ Δεν ήμουν στο ΤΕΕ τη Δευτέρα για να το επιβεβαιώσω αυτοπροσώπως, αλλά ήμουν πολλές φορές στο ΕΤΑΑ και όταν διάβαζα μετά τις ανακοινώσει
 21. Δεν το ήξερα ότι είναι μόνο για τουρισμό. Αν ισχύει αυτό, τότε προφανώς δεν παίζει η σκέψη για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
 22. Αν έχεις πληρώσει κανονικά το ΤΣΜΕΔΕ μπορείς με μια απλή αίτηση και τα στοιχεία σου (ΑΜΚΑ, κ.λ.π.) να πάρεις κάρτα ευρωπαϊκής ασφάλισης. Πας στα γκισέ που είναι στον πρώτο όροφο δεξιά (στο χώρο με το στενό διάδρομο) και την παίρνεις επί τόπου. Είναι πολύ εύκολο, ειδικά αν δεν έχει πολύ κόσμο. Δεν ξέρω ακριβώς τις παροχές και σε ποιές χώρες ισχύει (αν υπάρχει δηλαδή κάποιος περιορισμός), γιατί δεν την έχω χρησιμοποιήσει.
 23. Η προσφυγή του ΤΕΕ απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους λένε (δεν τα έχω διαβάσει δυστυχώς). Αυτό δε νομίζω πως σημαίνει ότι κρίθηκαν συνταγματικές.
 24. Οι αριστεροί κυνηγάνε τους αριστερούς? Ή μήπως κάποιοι δεν αντέχουν να χάνουν τις καρέκλες που με τόσο (κομματικό) κόπο κέρδισαν??? http://www.efsyn.gr/arthro/diokontai-syndikalistes-mihanikoi
 25. Προς Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη: Λύση στο πρόβλημα των ληστρικών ασφαλιστικών εισφορών ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ Ανεβάζω ένα ψήφισμα που κυκλοφορεί, αν θέλετε το υπογράφετε. Ελπίζω να είναι και αυτό μια πίεση για λύση στο τεράστιο πρόβλημα των εισφορών. https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgo_Ergasias_Koin_Asfalisis_Koin_Allileggyis_Pano_Skoyrleti_Lysi_sto_provlima_ton_listrikon_asfalistikon_eisforon_to/?sxKzTib
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.