Jump to content

ioulida_arxitekt

Members
 • Content Count

  90
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

73 Καλή

About ioulida_arxitekt

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

308 profile views
 1. Καλησπέρα! Ενημερωτικά η άποψη υπαλλήλου πολεοδομίας που ελέγχει αμοιβές για το θέμα που είχα βάλει (αμοιβή τοπογραφικού σε άδεια κατεδάφισης ή ανέγερσης) είναι να πληρωθεί η αμοιβή κανονικά στην άδεια κατεδάφισης και, εφόσον δεν αλλάζει το οικόπεδο ή ο μηχανικός, στην άδεια ανέγερσης να ανεβάσουμε το ίδιο αρχείο και να εξηγήσουμε στην τεχνική έκθεση φορολογικών ότι η αμοιβή έχει πληρωθεί για την κατεδάφιση. Δηλαδή ό,τι κάναμε παλιά. Επίσης μου είπε ότι δε συμμετέχει στον υπολογισμό της αμοιβής με κάποιον τρόπο το τί θα δείξει ο τοπογράφος μέσα στο οικόπεδο (παλιό κτίριο στην κατεδάφιση ή νέο στην ανέγερση), οπότε δε χρειάζεται αμοιβή για την αλλαγή αυτή.
 2. Ναι, το ξέρω και προφανώς πιστεύω ότι πρέπει να πληρωθούν κανονικά, αλλά αφού γράφει όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, είναι περίεργο που δεν γράφει τις αμοιβές στην κατεδάφιση και προφανές λάθος. Οπότε καταλήγω ότι είναι καλύτερα να βάζουμε αμοιβή τοπογραφικού και επίβλεψης, παρόλο που δεν το γράφει ο νόμος.
 3. Α! Δεν είχα προσέξει ότι έλειπε το τοπογραφικό... Οπότε λογικά λείπουν και οι αμοιβές από τα διακιολογητικά κατεδάφισης κατά λάθος... Τελικά είναι ο νόμος 4602/19, για αυτό δεν τον έβρισκα. Έχει προστεθεί και στα δικαιολογητικά της κατεδάφισης κάτι (συμβόλαια, κ.λ.π.), αλλά όχι οι αμοιβές... Μάλλον θα προστεθούν με άλλη τροποποίηση. Ευχαριστώ πάντως, γιατί έχω να βγάλω άδεια από πέρσυ και δεν είχα πάρει χαμπάρι την τροποποίηση!
 4. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Σωστά, δε θα είναι ακριβώς ίδιο, το ξέρω, αλλά δεν το έγραψα. Το ένα θα δείχνει το υπάρχον και το άλλο τοπογραφικό θα δείχνει το καινούριο κτίριο με συντεταγμένες. Αλλά δε θα το ξαναμετρήσει ο τοπογράφος και η προσφορά που έχει κάνει είναι για όλη τη διαδικασία. Οπότε το να σπάσουμε την αμοιβή σε δύο μάλλον είναι το πιο λογικό. Δεν έχω υπόψη μου την τροποποίηση του 4495 και δε βρίσκω στο Εθνικό Τυπογραφείο αυτό τον αριθμό νόμου για 2019. Μήπως έχεις αριθμό ΦΕΚ?
 5. Παρόλο που η λογική λέει ότι όταν καταθέτεις τοπογραφικό καταθέτεις και την αμοιβή του (και την αμοιβή επίβλεψης της κατεδάφισης, όπως σωστά λέτε παραπάνω), στα δικαιολογητικά που λέει ο νόμος για την κατεδάφιση δεν αναφέρει καθόλου αμοιβή, όπως παρέθεσε πιο πάνω και ο terry, ενώ αναφέρεται η αμοιβή στα δικαιολογητικά για την οικοδομική άδεια. Αυτό με προβληματίζει για συγκεκριμένη περίπτωση αντιπαροχής. Η άδεια κατεδάφισης θα βγει στα ονόματα των ιδιοκτητών και η άδεια ανέγερσης στο όνομα της κατασκευαστικής από όσο ξέρω. Η αμοιβή του τοπογραφικού (που θα κατατεθεί δύο φορές, μία με το υπάρχον και μία με το καινούριο) σε ποιά άδεια και σε ποιό όνομα πρέπει να βγει?
 6. Ευχαριστώ πολύ! Πολύ ευκρινές στην πλατφόρμα, αναρωτιέμαι γιατί δεν το είδα....
 7. Καλησπέρα! Μια πολύ αρχική απορία έχω: αν κάποιος δε θέλει να πάρει δάνειο πού το συμπληρώνει? Δεν το έχω ψάξει πολύ, έχω μόνο μία αίτηση ως ωφελούμενη, αλλά στην πλατφόρμα δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω. Αν ξέρει κάποιος ας πει.
 8. Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να ανεβάσουμε συμφωνητικό στο Σύστημα του ΤΕΕ αφού οριστικοποιήσουμε το έργο (για να πάμε στην πολεοδομία). Έχω καιρό να κάνω αμοιβές για άδεια.....
 9. Βάζεις το Εισόδημα επιβολής εισφοράς για τον υπόχρεο και για τη σύζυγο, δηλαδή 9.224,00 για εκείνον και 11.152,11 για εκείνη.
 10. Δε νομίζω, εγώ δεν κατάλαβα ότι μπορούσα να βάλω το δευτερεύον μαίηλ στο προφίλ, δεν το έψαξα και δεν έβαλα, γιατί στα στοιχεία επικοινωνίας δε μπορούσες να πατήσεις να γράψεις. Τί σχέση να έχει με το taxis? Τα στοιχεία είναι όλα σωστά? Παρατήρησα ότι η επιβεβαίωση στοιχείων έγινε αυτόματα από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά δε θυμάμαι ακριβώς τί είχα κάνει εκείνη τη στιγμή.
 11. Εγώ που έκανα οριστικοποίηση και μου το δέχτηκε ταυτίζονταν τα τετραγωνικά που έβαλα ως επιφάνεια ακινήτου με το Ε9 και τότε μου το προχώρησε (109 τ.μ.). Τα τετραγωνικά της άδειας (108,65 τ.μ.) μαζί με μια μικρή ρύθμιση (0,50) και του ΠΕΑ (108,87) είχαν ψιλοαποκκλίσεις.
 12. Προφανώς όταν σου λέει ότι δε συμφωνούν, ενώ συμφωνούν, είναι κόλλημα της πλατφόρμας. Αλλά για να προχωρήσεις δεν εμφανίζει μόνο του επιλογή, πρέπει να κάνεις έλεγχο ότι όλα είναι σωστά κι αν είναι σωστά εμφανίζεται ένα παράθυρο που σου δίνει δυνατότητα να προχωρήσεις.
 13. Πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία που λείπουν ή που δε συμφωνούν. Εμένα στο εμβαδόν ακινήτου είχε μια μικρή διαφορά με το εμβαδόν του Ε9 (0,13) και δεν προχωρούσε. Όταν έβαλα αυτό που λέει το Ε9 προχώρησε. Για τους διαφορετικούς λογαριασμούς δεν ξέρω, γιατί έκανα μια αίτηση για τον εαυτό μου μόνο ως ωφελούμενη. Και φαντάζομαι ότι ισχύει ότι τώρα δουλεύει κανονικά γιατί κάποιοι που είχαν μόνο μια αίτηση (όπως εγώ) σταματήσαμε να μπαίνουμε.
 14. Πολύ σωστό! Διαβάστε το οπωσδήποτε! Και αν ποτέ εφαρμοστούν τα μέτρα (που φυσικά δεν το εύχομαι) δε θέλω γκρίνιες από όσους συμφώνησαν όταν θα ζητάνε 100% προκαταβολή φόρου και τόσα άλλα όμορφα! Και δείτε και αυτό το βίντεο! Δείτε τί λένε Γερμανοί δημοσιογράφοι για την κρίση στην Ελλάδα! https://www.youtube.com/watch?v=Y6YUB2hJxaY
 15. Φυσικά υπάρχουν και άλλες απόψεις για τα γεγονότα και σωστό και δημοκρατικό είναι να τις ακούς όλες πριν εκφέρεις γνώμη: http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2015/06/blog-post_93.html#comment-form https://rizoengineers.wordpress.com/2015/06/30/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84/ Δεν ήμουν στο ΤΕΕ τη Δευτέρα για να το επιβεβαιώσω αυτοπροσώπως, αλλά ήμουν πολλές φορές στο ΕΤΑΑ και όταν διάβαζα μετά τις ανακοινώσεις του τότε προέδρου Σελλιανάκη (προερχόμενου από το ίδιο κόμμα και ιδεολογικό-ηθικό υπόβαθρο με το Στασινό) αναρωτιόμουν πού είχε εξαφανιστεί η αλήθεια. Όποιος έχει την εξουσία και μπορεί να βγαίνει στα κανάλια, να βγάζει δελτία τύπου και να τον ακούνε όλοι δε σημαίνει και ότι λέει την αλήθεια!!! Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Τέλος ο "καλός" κ. Στασινός που κόπτεται να εφαρμόσει το νόμο και να πει "Ναι" στο δημοψήφισμα τί είδους παρέμβαση έκανε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα που τον κάλεσαν να πει τη γνώμη του για το νομοσχέδιο που περιμέναμε? Με ποιό τρόπο υπερασπίστηκε τα δικαιώματα και τις ανάγκες των μηχανικών? Βγήκε στα κανάλια να πει ο,τιδήποτε για τα προβλήματά μας και να σχολιάσει την κουτσή τροπολογία του Στρατούλη? Είπε κάτι??? Αν ξέρει κανείς κάτι και το έχω χάσει ας με ενημερώσει.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.