Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ και ΧΡΗΣΗ του ακινήτου


Symeonis

Recommended Posts

Σε περίπτωση νέας μίσθωσης οριζόντιας ιδιοκτησίας , ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ κατά τον τίτλο, εκδίδεται υποχρεωτικά ΠΕΑ , όταν το μίσθιο ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί ως ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ διακόσμησης και ΑΠΟΘΗΚΗ ειδών διακόσμησης ; Και γενικότερα η απορία μου είναι , εάν για τον προσδιορισμό της ΧΡΗΣΗΣ του ακινήτου , που είναι κρίσιμος για την ενεργοποίηση εξαιρέσεως από την υποχρεωτική έκδοση ΠΕΑ , θα πρέπει να αποβλέπουμε 1) στην άδεια οικοδομής ή στην πράξη σύστασης Ο.Ι. ή στον τίτλο κτήσης του ακινήτου ( όπως και επί προσδιορισμού της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων ) Ή 2) στην πραγματική χρήση στην οποία θα υποβληθεί το ακίνητο κατά τη διάρκεια της μίσθωσης , ανεξαρτήτως των ανωτέρω .

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση νέας μίσθωσης οριζόντιας ιδιοκτησίας , ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ κατά τον τίτλο, εκδίδεται υποχρεωτικά ΠΕΑ , όταν το μίσθιο ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί ως ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ διακόσμησης και ΑΠΟΘΗΚΗ ειδών διακόσμησης ; Αν η οικ. άδεια αναφέρει για χρήση επαγγελματικό εργαστήριο ... (χρήση πχ τροφίμων, συνεργείο αυτοκινήτων, αρτοποιείο,κλπ) ΟΧΙ δεν απαιτείται, αν δεν αναφέρει χρήση επαγ. εργαστήριο (αλλα έχει οικ. άδεια για πχ κατάστημα, γραφείο, φροντηστήριο,κλπ) και μέσα θα εγκατασταθεί επαγγελματικό εργαστήριο τοτε ΝΑΙ απιτείται. Και γενικότερα η απορία μου είναι , εάν για τον προσδιορισμό της ΧΡΗΣΗΣ του ακινήτου , που είναι κρίσιμος για την ενεργοποίηση εξαιρέσεως από την υποχρεωτική έκδοση ΠΕΑ , θα πρέπει να αποβλέπουμε 1) στην άδεια οικοδομής ΝΑΙ ή στην πράξη σύστασης Ο.Ι (αυτό με ?). ή στον τίτλο κτήσης του ακινήτου ( όπως και επί προσδιορισμού της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων ) Ή και 2) στην πραγματική χρήση στην οποία θα υποβληθεί το ακίνητο κατά τη διάρκεια της μίσθωσης , ανεξαρτήτως των ανωτέρω .

Edited by dib
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.