Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαρροή ρεύματος


aetos381

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους σας,

 

σήμερα Σάββατο πρωί έγινε ,μιά διαρροή νερού σε κομμάτι σωλήνα ύδρευσης και μάλιστα στο τμήμα μεταξύ ρολογιού ΕΥΔΑΠ και γενικού διακόπτη που είναι μέσα στο διαμέρισμα. Από τηνη στιγμή που ο υδραυλικός έκοψε ένα μέρος σωλήνας και έβαλε άλλο όποτε πηγαίνουμε στο μπάνιο και έχουμε βρεγμένα χέρια μας τινάζει και είναι τόσο ενοχλητικό που σε λίγο θα κάνουμε μπάνιο με γάντια γιά να μην μας τινάζει. Τι μπορεί να φταίει ? ο ηλιακός είναι πάντα κλειστός όταν κάνουμε μπάνιο.

Ευχαριστώ πολύ γιά την φιλοξενία του ερωτήματος.

Link to comment
Share on other sites

Aν το παληό κομμάτι σωλήνα που πετάχτηκε ήταν σιδερένιο ή χάλκινο, και το καινούργιο πλαστικό σημαίνει ότι η γείωση των ηλεκτρικών συσκευών (θερμοσίφωνα κλπ) γινόταν (παράνομα) στο δίκτυο ύδρευσης.

 

Θα πρέπει να φωνάξετε ηλεκτρολόγο για να εγκαταστήσει ηλεκτρόδιο γείωσης και να ελέγξει - διορθώσει τις γειώσεις των συσκευών σας.

 

Επίσης μάλλον ο θερμοσίφωνάς σας χρειάζεται αλλαγή αντίστασης.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

@Aetos381 θα πρέπει να ελέγξει την εγκατάσταση ο ηλεκτρολόγος σου για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα γιατί αν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις έχεις διαρροές ρευμάτων που πιθανόν οφείλονται από την εγκατάσταση σου ή και από γειτονικές εγκαταστάσεις .

Θα πρέπει να μετρήσει  σίγουρα την αντίσταση γείωσης ,το ΔΔΕ(ρελέ διαρροής ),αντίσταση μόνωσης των γραμμών του ηλεκτρικού πίνακα , την συνέχεια των αγωγών προστασίας σε σχέση με την κεντρική μπάρα διανομής της γείωσης και να μετρήσει και τις ισοδυναμικές συνδέσεις της εγκατάστασης .Αφού κάνει τα παραπάνω λογικά θα βρεθεί η αιτία που προκαλεί το  <τίναγμα>.

 

Ώσπου να λυθεί το πρόβλημα εγώ δεν θα έκανα μπάνιο σε αυτήν την εγκατάσταση!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.