Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δάπεδο από τσιμέντο


Recommended Posts

Καλημέρα.

Πρώτη μου δημοσίευση στο forum σας, δεν έχω καμία σχέση με το επάγγελμα αλλά πιστεύω είναι το κατάλληλο μέρος να ρωτήσω.

 

Έχω μια αποθήκη που το δάπεδό της είναι με τσιμέντο. Είναι κατασκευή 20ετίας.

Το πρόβλημά μου είναι ότι μαζεύει πολύ σκόνη. Περνάνε και οχήματα από μέσα οπότε υπάρχει και τριβή.

Υπάρχει κάποια οικονομική λύση για αυτό το θέμα? Άκουσα για εποξειδική επάλειψη και είδα και το http://www.sts.gr/?page_id=1293 όπως έψαχνα στο internet. Έχετε να προτείνεται κάτι? Και αν ξέρετε και το κόστος ανά τετραγωνικό (περίπου) γιατί είναι 300τμ.

Ευχαριστώ

Edited by Kostaspap123
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Καταρχήν και καλώς ήρθες

χωρίς να έχω ιδέα του χώρου θα πρότεινα ένα βιομηχανικό και ένα ωραίο χρωματάκι

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

3.5 ε το τμ, για βιομηχανικό με τις κατάλληλες μετέπειτα κοπές αρμών και πλήρωση τους με τα προβλεπόμενα υλικά. Τώρα αν είναι πολύ ή λίγο δε ξέρω, αυτή τη τιμή είχα πάρει για ένα δημόσιο έργο. Βέβαια σε αυτά τα χρήματα θα στρώναν κιόλας το σκυρόδεμα, ενώ εσύ έχεις ήδη δάπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Kane μην το ψάχνεις 4€ το βιομηχανικό για στρώσιμο σε υπόγειο οικοδομής, όμως τον μάστορα τον ήξερα και μου έκανε πολύ καλή τιμή γιατί του έδινα και άλλες δουλειές. Δεν θα την πετύχει αυτήν την τιμή σήμερα, αν δεν είναι κοντά κανένα συνεργείο που να έχει πείρα. Την τιμή είχα πετύχει το 2010 και έκτοτε έχουμε αυξηση των υλικών.

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

Ε τι δε θα τη πετύχει;

 

Αέρα τα γράφω; πριν 1.5 μήνα πήρα αυτην τη τιμή για 1500 τμ. Αντε αυτός που'χει 1000 να ανέβει λίγο...Απλώς του έδωσα ένα μπούσουλα. Μπορεί στη περιοχή του να γδέρνουν, μπορεί τα 3.5-4.0 να του φαίνονται πολλά, μπορεί , μπορεί... Πάντως αυτή την τιμή για πήρα απο Θεσ/νίκη (και 2η απο θεσνικη στα 4.0ε/τμ όμως) για δουλειά εκτός θεσ/νίκης κιόλα...

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά, ο φίλος μας έχει ήδη μια πλάκα σκυροδέματος. Αν θέλει να κατασκευάσει βιομηχανικό δάπεδο επάνω σε αυτή και με δεδομένο οτι θα περνάνε αυτοκίνητα, θα πρέπει να γίνει νέα διάστρωση σκυροδέματος, πάχους κατ' ελάχιστον 7εκ, να τοποθετηθεί και κάποιο πλέγμα και στο νωπό σκυρόδεμα να γίνει επεξεργασία για να έχουμε σαν τελική επιφάνεια αυτό που ονομάζουμε βιομηχανικό δάπεδο. Η τιμή που δίνεται είναι για το τελευταίο μόνο στάδιο επεξεργασίας, χωρίς το απαραίτητο σκυρόδεμα και πλέγμα.

 

Φίλε, Κώστα, νομίζω οτι με το υλικό που μας δείχνεις οτι βρήκες είσαι σε καλό δρόμο. Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο υλικό, αλλά αν η βασική απαίτηση που έχεις από το έργο είναι η μείωση της σκόνης, τότε ναι, πρέπει να βρεις κάποια εποξειδική βαφή, κάποιο γενικά επαλειφομενο υλικό που να μπορείς να εφαρμόσεις μόνος σου αν πιάνουν τα χέρια σου. Τα συνεργεία ανεβάζουν αρκετά το κόστος και φυσικά δίνουν και το ανάλογο αποτέλεσμα,  και αν το ζητούμενο δεν είναι η τέλεια επιφάνεια, ίσως δεν αξίζει τον κόπο.

 

Αν πάλι το δάπεδο σου είναι καλοστρωμένο, και δεν χρειάζεται στρώση εξομάλυνσης (γεμίσματα) ίσως και με ένα οικονομικό πλακάκι να είχες ένα καλό και σχετικά οικονομικό αποτέλεσμα. Αλλά, αυτή την περίπτωση την βρίσκω λίγο απίθανη σε έκταση 300τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

και εγώ Kane την τιμή την είχα πάρει για κάπου ... 300τμ υπόγειο ... οικδομής, όμως δεν θυμάμαι αν είχε μέσα και εργατικά και ελικοπτεράκι (?)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.