Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προεδρικά Διατάγματα Σχεδίου Αθηνά


Recommended Posts

ΠΔ 69/2013: ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ – ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

Άρθρο 1

Μετονομασία Τμημάτων

 

1. α) Το Τμήμα Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά μετονομάζεται σε Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά.

β) Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά.

γ) Το Τμήμα Μηχανολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά.

δ) Το Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά μετονομάζεται σε Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. με έδρα τον Πειραιά και κατεύθυνση προχωρημένου εξαμήνου: Δομοστατικοί Μηχανικοί Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά.

ε) Το Τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά μετονομάζεται σε Τμήμα Κλωστοϋφαντουργών Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά.

στ) Το Τμήμα Ηλεκτρολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά μετονομάζεται σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά.

ζ) Το Τμήμα Ηλεκτρονικής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά μετονομάζεται σε Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά.

2. Οι φοιτητές και το πάσης φύσεως προσωπικό των Τμημάτων που μετονομάζονται κατά την προηγούμενη παράγραφο εντάσσονται, αυτοδικαίως, στα αντίστοιχα Τμήματα με τη νέα ονομασία.

3. Στο γνωστικό αντικείμενο των Τμημάτων που μετονομάζονται, ουδεμία μεταβολή επέρχεται.

 

Άρθρο 2

Συγχώνευση Τμημάτων

 

1. α) Το Τμήμα Αυτοματισμού της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά, το Τμήμα Αυτοματισμού της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου με έδρα το Μεσολόγγι συγχωνεύονται σε Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά. Κατ’ εξαίρεση των οριζομένων στην παράγραφο 2, οι φοιτητές του Τμήματος Αυτοματισμού του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου με έδρα το Μεσολόγγι εντάσσονται κατ’ επιλογήν και ύστερα από δήλωσή τους στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά, ή στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ή στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Χαλκίδα, με πράξη του Προέδρου του οικείου Τ.Ε.Ι Το Τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση έχει το γνωστικό αντικείμενο των συγχωνευθέντων Τμημάτων.

Μέχρι την ανάδειξη Προϊσταμένου στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 30 Νοεμβρίου 2013, καθήκοντα Προϊσταμένου Τμήματος ασκεί ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αυτοματισμού της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Ιδρύματος υποδοχής.

Τα συλλογικά όργανα του Τμήματος Μηχανικών Αυτοματισμού Τ.Ε. συγκροτούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4009/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

β) Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά και το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του Παραρτήματος Σπετσών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά συγχωνεύονται σε Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά και εισαγωγικές κατευθύνσεις με χωριστό αριθμό εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:

α) Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

β) Διοίκηση Επιχειρήσεων η οποία θα έχει και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου

β.α) Διοίκηση Επιχειρήσεων

β.β) Μάρκετινγκ.

Το Τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση έχει το γνωστικό αντικείμενο των κατευθύνσεών του.

Μέχρι την ανάδειξη Προϊσταμένου στο νέο Τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 30−11−2013, καθήκοντα Προϊσταμένου Τμήματος ασκεί ο Προϊστάμενος του αρχικού Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας.

Τα συλλογικά όργανα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων συγκροτούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4009/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

2. Οι φοιτητές εντάσσονται αυτοδίκαια στο εκάστοτε Τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση με διαπιστωτική πράξη του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Πειραιά.

3. Το Εκπαιδευτικό Προσωπικό των συγχωνευόμενων Τμημάτων εντάσσεται στο εκάστοτε Τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση, με διαπιστωτική πράξη του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

4. Η διαδικασία ένταξης ολοκληρώνεται έως την 31η Αυγούστου 2013.

 

Άρθρο 3

Κατάργηση Παραρτήματος

 

Το Παράρτημα Σπετσών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά καταργείται.

 

Άρθρο 4

Κατάργηση Γενικών Τμημάτων και Κ.Ξ.Γ.Φ.Α.

 

1. Το Γενικό Τμήμα Μαθηματικών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά καταργείται.

2. Το Γενικό Τμήμα Φυσικής Χημείας και Τεχνολογίας Υλικών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με έδρα τον Πειραιά καταργείται.

3. Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής του Τ.Ε.Ι. Πειραιά καταργείται.

4. α) Τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετούν στα καταργούμενα Τμήματα κατά τη δημοσίευση του παρόντος εντάσσονται στα υπόλοιπα Τμήματα, με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο και τις λειτουργικές ανάγκες του Ιδρύματος, ύστερα από αίτησή τους και αιτιολογημένη απόφαση της Συνέλευσης του Τ.Ε.Ι. ή του αρμοδίου δυνάμει του άρθρου 13 παρ. 31 του ν. 3149/2003 (Α΄ 141) οργάνου, με πράξη του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

β) Τα μέλη του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.), του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΡ.ΔΙ.Π.) και του Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού (Ε.Τ.Π.) που υπηρετούν στα καταργούμενα Τμήματα κατά τη δημοσίευση του παρόντος εντάσσονται στα υπόλοιπα Τμήματα, με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο και τις λειτουργικές ανάγκες του Ιδρύματος, ύστερα από αίτησή τους και αιτιολογημένη απόφαση της Συνέλευσης του Τ.Ε.Ι. ή του αρμοδίου δυνάμει του άρθρου 13 παρ. 31 του ν. 3149/2003 οργάνου, με πράξη του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

γ) Η διαδικασία ένταξης ολοκληρώνεται έως την 31η Αυγούστου 2013.

δ) Για τη μεταφορά του εξοπλισμού, των εργαστηρίων, του αρχείου και της βιβλιοθήκης των καταργούμενων Τμημάτων εκδίδεται απόφαση της Συνέλευσης του Τ.Ε.Ι. ή του αρμοδίου δυνάμει του άρθρου 13 παρ. 31 του ν. 3149/2003 οργάνου.

ε) Οι διαδικασίες εκλογής εξέλιξης και μονιμοποίησης μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού των καταργούμενων Τμημάτων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει πριν τη δημοσίευση του παρόντος διατάγματος, συνεχίζονται κανονικά με τα Εκλεκτορικά Σώματα όπως αυτά είχαν συγκροτηθεί πριν την κατάργηση των Τμημάτων και ολοκληρώνονται από τα αρμόδια όργανα των Τμημάτων στα οποία εντάσσονται οι υποψήφιοι.

στ) Οι εκκρεμείς διαδικασίες κρίσης και μονιμοποίησης μελών ΕΡ.ΔΙ.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Π. ολοκληρώνονται από τα όργανα του Τμήματος στο οποίο εντάσσονται.

ζ) Τα προπτυχιακά μαθήματα Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, των οποίων η διδασκαλία έχει ανατεθεί στα καταργούμενα Τμήματα, συνεχίζονται σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα σπουδών τόσο των Τμημάτων αυτών όσο και των καταργούμενων Τμημάτων μέχρι την ολοκλήρωση των εξαμήνων και των εξετάσεων και την αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ανεξάρτητα από την ένταξη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού των καταργούμενων Τμημάτων στα Τμήματα στα οποία εντάσσονται.

η) Διαδικαστικές και άλλες λεπτομέρειες που ανακύπτουν από την κατάργηση των Τμημάτων του και δεν προβλέπονται από τις διατάξεις του παρόντος, ρυθμίζονται με απόφαση της Συνέλευσης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

θ) Για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται ειδικά με το διάταγμα αυτό, εφαρμόζονται οι κείμενες διατάξεις όπως κατά περίπτωση ισχύουν.

 

Άρθρο 5

Συγκρότηση Σχολών του ΤΕΙ Πειραιά

 

Το Τ.Ε.Ι. Πειραιά αποτελείται από τις εξής Σχολές:

1. ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ, η οποία συγκροτείται από τα εξής Τμήματα:

1) Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Τ.Ε., με έδρα τον Πειραιά.

2) Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε., με έδρα τον Πειραιά.

3) Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε., με έδρα τον Πειραιά και κατεύθυνση προχωρημένου εξαμήνου:

Δομοστατικοί Μηχανικοί Τ.Ε.

4) Τμήμα Κλωστοϋφαντουργών Μηχανικών Τ.Ε., με έδρα τον Πειραιά.

5) Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε., με έδρα τον Πειραιά.

6) Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε., με έδρα τον Πειραιά.

7) Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού Τ.Ε., με έδρα τον Πειραιά.

2. ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, η οποία συ γκροτείται από τα εξής τμήματα:

1) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, με έδρα τον Πειραιά.

2) Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, με έδρα τον Πειραιά και εισαγωγικές κατευθύνσεις με χωριστό αριθμό εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:

α) Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

β) Διοίκηση Επιχειρήσεων, η οποία θα έχει και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:

β.α) Διοίκηση Επιχειρήσεων

β.β) Μάρκετινγκ.

Οι ανωτέρω Σχολές έχουν ως έδρα την έδρα του Ιδρύματος.

 

Άρθρο 6

Μεταβατικές Διατάξεις

 

1. Οι εκκρεμείς διαδικασίες εκλογής, εξέλιξης και μονιμοποίησης των μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Τμημάτων που συγχωνεύονται, ολοκληρώνονται από τα αρμόδια όργανα του εκάστοτε Τμήματος που προκύπτει από τη συγχώνευση.

2. Οι εκκρεμείς διαδικασίες εκλογής των μελών Ε.Τ.Π. των Τμημάτων που συγχωνεύονται, ολοκληρώνονται από τα αρμόδια όργανα του εκάστοτε Τμήματος που προκύπτει από τη συγχώνευση. Μετά την εκλογή τους, τα μέλη Ε.Τ.Π. διορίζονται στο Τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση.

3. Με πράξη του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Πειραιά ρυθμίζονται τα θέματα Διοικητικού Προσωπικού.

4. Για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών και εξεταστικών διαδικασιών, την παροχή τίτλων σπουδών, την έκδοση πιστοποιητικών και πάσης φύσεως βεβαιώσεων σε φοιτητές ή αποφοίτους, οι οποίοι έχουν εισαχθεί μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2012−2013 στα Τμήματα που μετονομάζονται ή συγχωνεύονται ή καταργούνται, αρμόδια είναι τα όργανα των νέων Τμημάτων.

5. Η εκπαιδευτική διαδικασία των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών όσων Τμημάτων καταργούνται, συγχωνεύονται ή μετονομάζονται, συνεχίζεται μέχρι την ολοκλήρωσή τους, σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα σπουδών. Στους αποφοίτους των ΠΜΣ απονέμεται μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με τον υφιστάμενο κατά το χρόνο εισαγωγής τους τίτλο και τύπο.

6. Οι τίτλοι σπουδών, οι οποίοι παρέχονται από τα Τμήματα που προκύπτουν από μετονομασία ή συγχώνευση, κατά τα ανωτέρω, είναι ισότιμοι με τους παρεχόμενους από τα μετονομαζόμενα ή συγχωνευόμενα Τμήματα τίτλους σπουδών.

7. Τα καταργούμενα Τμήματα συνεχίζουν τη λειτουργία τους έως την 31η Αυγούστου 2013. Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων που προκύπτουν από μετονομασία ή συγχώνευση αρχίζει από το ακαδημαϊκό έτος 2013−2014, ήτοι την 1η Σεπτεμβρίου 2013.

 

Άρθρο 7

Έναρξη ισχύος

 

Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

ΠΔ 70/2013: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

 

Άρθρο 1

Συγχώνευση Τμημάτων

 

1. Τα κατά τις διατάξεις του π.δ. 138/2002 (Α΄ 113) Τμήματα α) Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών και β) Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, συγχωνεύονται στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με έδρα την Τρίπολη.

2. Στους φοιτητές των συγχωνευόμενων τμημάτων, οι οποίοι έχουν εισαχθεί σ’ αυτά μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2012−2013 απονέμεται τίτλος σπουδών αντίστοιχος με αυτόν που απονεμόταν πριν από την συγχώνευση των τμημάτων.

3. Οι φοιτητές καθώς και το διδακτικό και λοιπό προσωπικό των συγχωνευόμενων τμημάτων εντάσσονται στο νέο τμήμα, διατηρώντας την εκπαιδευτική, ακαδημαϊκή και υπηρεσιακή κατάσταση στην οποία βρίσκονταν προ της συγχώνευσης.

4. Τα μαθήματα των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών των συγχωνευόμενων με το παρόν τμημάτων, συνεχίζονται κανονικά.

5. Διαδικασίες εκλογής, εξέλιξης και μονιμοποίησης μελών του διδακτικού προσωπικού των συγχωνευόμενων τμημάτων συνεχίζονται κανονικά και με τα ίδια εκλεκτορικά σώματα, όπως αυτά είχαν συγκροτηθεί πριν τη συγχώνευση.

6. Κανονικά συνεχίζονται επίσης και οι διαδικασίες κρίσης και μονιμοποίησης μελών Ε.Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π.

7. Οι εκκρεμείς διαδικασίες για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών και την αναγόρευση διδακτόρων που δεν έχουν ολοκληρωθεί στα συγχωνευόμενα τμήματα, συνεχίζονται όπως είχαν ξεκινήσει.

8. Με πράξη του Πρύτανη διαπιστώνεται ο αριθμός των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, των υποψηφίων διδακτόρων καθώς και του διδακτικού και λοιπού προσωπικού του Τμήματος που προκύπτει από τη συγχώνευση και η εκπαιδευτική, ακαδημαϊκή και υπηρεσιακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

9. Η διαδικασία ανάδειξης και συγκρότησης των οργάνων διοίκησης του νέου τμήματος όπως προκύπτει από τη συγχώνευση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 30/11/2013. Σε περίπτωση που τούτο δεν είναι εφικτό, η διοίκησή του ασκείται από τα όργανα διοίκησης του συγχωνευόμενου Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών.

10. Η εκπαιδευτική λειτουργία του νέου Τμήματος ξεκινά από το ακαδημαϊκό έτος 2013−2014.

 

Άρθρο 2

Ίδρυση – Συγκρότηση Σχολής, Κατάργηση Σχολών

 

1. α) Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ιδρύεται Σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής με έδρα την Τρίπολη η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα α) Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών β) Οικονομικών Επιστημών.

β) Η προβλεπόμενη στο π.δ. 118/2003 (Α΄ 102) Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας καθώς και η προβλεπόμενη στο π.δ. 138/2002 (Α΄ 133) Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καταργούνται.

2. Η γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη της ιδρυόμενης με την ανωτέρω παράγραφο Σχολής, πραγματοποιείται από τις γραμματείες των τμημάτων που την συγκροτούν.

 

Άρθρο 3

Μετονομασία Σχολής

 

Η προβλεπόμενη στο π.δ. 118/2003 (Α΄ 102) Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μετονομάζεται σε Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

 

Άρθρο 4

Κατάργηση Τμημάτων

 

1. Το κατά τις διατάξεις του π.δ. 138/2002 (Α΄ 133) Τμήμα Ενεργειακής και Βιομηχανικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καταργείται.

2. Τα κατά τις διατάξεις του π.δ 118/2003 (Α΄ 102) Τμήματα α) Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Ποσοτικής Ανάλυσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, β) Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και γ) Άθλησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καταργούνται.

 

Άρθρο 5

Έναρξη ισχύος

 

Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

ΠΔ 71/2013: ΙΔΡΥΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

 

 

Άρθρο 1

Ίδρυση Σχολής Καλών Τεχνών

 

1. Στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών ιδρύεται Σχολή Καλών Τεχνών με έδρα την Αθήνα, η οποία συγκροτείται από τα τμήματα:

α. Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης και

β. Εικαστικών Τεχνών

2. Η διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη της ιδρυόμενης με το παρόν διάταγμα Σχολής, πραγματοποιείται από τις γραμματείες των εντασσόμενων σε αυτή τμημάτων.

3. H συγκρότηση και ανάδειξη των οργάνων διοίκησης της ιδρυόμενης Σχολής, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 30η−11−2013. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγκρότησης και ανάδειξης των κατά τα ως άνω οργάνων, εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη του Πρύτανη.

 

Άρθρο 2

Έναρξη ισχύος

 

Η ακαδημαϊκή λειτουργία της ιδρυόμενης με το παρόν διάταγμα Σχολής , ξεκινά από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2013−2014.

Η ισχύς του παρόντος διατάγματος ξεκινά από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Link to comment
Share on other sites

ΠΔ 72/2013: ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΗ – ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

 

Άρθρο 1

Μετονομασία Τμήματος

 

1. Το προβλεπόμενο στο π.δ. 8/2010 (Α΄ 13) Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο δε λειτουργεί, μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος. Η έδρα του μεταφέρεται από την Καστοριά στην Κοζάνη.

2. Τα άρθρα 1 παρ. 3 και 3 του π.δ. 8/2010 καταργούνται και τα επόμενα άρθρα αναριθμούνται και τροποποιούνται αναλόγως με αναφορά σε αυτά, του τίτλου του νέου Τμήματος.

3. Η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας του τμήματος ξεκινά από το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016.

 

Άρθρο 2

Συγχώνευση Τμήματος

 

1. Το προβλεπόμενο στην παρ1β του άρθρου 1 του π.δ. 203/1999 (Α΄ 179) και στην παρ. 1 του άρθρου 1 της αριθμ. 134881α/Β1/23−12−2003 κοινής υπουργικής απόφασης Μεταφορά Τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Β’ 1975) Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συγχωνεύεται με το κατά τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. α΄ του π.δ. 363/1996 (Α΄ 235) Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

2. Η ρύθμιση των θεμάτων που προκύπτουν από την ανωτέρω συγχώνευση καθώς και κάθε άλλη διαδικαστική λεπτομέρεια γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις περί του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

3. Η εκπαιδευτική λειτουργία του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών συνεχίζεται στη Φλώρινα, μέχρι την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2013−2014.

 

Άρθρο 3

Ίδρυση – συγκρότηση και ανασυγκρότηση Σχολών

 

1. α) Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ιδρύονται οι ακόλουθες Σχολές:

i) Πολυτεχνική με έδρα την Κοζάνη, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Μηχανικών Περιβάλλοντος.

ii) Καλών Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα, η οποία αποτελείται από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

β) Η γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη των ιδρυομένων Σχολών πραγματοποιείται από τα τμήματα που τις συγκροτούν.

γ) Η ακαδημαϊκή λειτουργία των ιδρυόμενων Σχολών αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.

δ) Η συγκρότηση και ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των ιδρυόμενων Σχολών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30/11/2013. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγκρότησης και ανάδειξης των κατά τα ως άνω οργάνων διοίκησης εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη από τον Πρύτανη του ιδρύματος.

2. Ύστερα από τις ανωτέρω μεταβολές, οι Σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανασυγκροτούνται και ορίζονται εφεξής ως ακολούθως:

α) Παιδαγωγική Σχολή, με έδρα τη Φλώρινα, και Τμήματα:

i) Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης με έδρα τη Φλώρινα,

ii) Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών με έδρα τη Φλώρινα.

β) Πολυτεχνική Σχολή, με έδρα την Κοζάνη, και Τμήματα:

i) Μηχανολόγων Μηχανικών με έδρα την Κοζάνη,

ii) Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με έδρα την Κοζάνη,

iii) Μηχανικών Περιβάλλοντος με έδρα την Κοζάνη.

γ) Σχολή Καλών Τεχνών, με έδρα τη Φλώρινα, και Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα.

 

Άρθρο 4

Έναρξη ισχύος

 

Η ισχύς του παρόντος Διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος Διατάγματος

Link to comment
Share on other sites

ΠΔ 73/2013: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

 

 

Άρθρο 1

Μετονομασία τμημάτων

 

1. Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, καταργείται.

2.α. Το Γενικό Τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης, καταργείται.

β. Τα μέλη του διδακτικού προσωπικού που υπηρετούν στο καταργούμενο Τμήμα κατά τη δημοσίευση του παρόντος, εντάσσονται στα υπόλοιπα Τμήματα με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο, ύστερα από αίτησή τους και αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου, με πράξη του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

γ. Με έκδοση σχετικής διαπιστωτικής πράξης του Πρύτανη και αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου, ρυθμίζονται αναλόγως και τα θέματα της ένταξης των μελών Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΕΔΙΠ) και Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ).

δ. Τα μέλη του διοικητικού προσωπικού που υπηρετούν κατά τη δημοσίευση του παρόντος διατάγματος στο καταργούμενο τμήμα, τοποθετούνται με απόφαση της Συγκλήτου, στις γραμματείες των άλλων τμημάτων.

ε. Για τη μεταφορά του εξοπλισμού, των εργαστηρίων, του αρχείου και της βιβλιοθήκης του καταρτούμενου τμήματος εκδίδεται απόφαση της Συγκλήτου.

στ. Οι διαδικασίες εκλογής εξέλιξης και μονιμοποίησης μελών διδακτικού προσωπικού του καταργούμενου τμήματος, οι οποίες έχουν ξεκινήσει πριν τη δημοσίευση του παρόντος διατάγματος, συνεχίζονται κανονικά με τα εκλεκτορικά σώματα, όπως αυτά είχαν συγκροτηθεί πριν την κατάργηση του Τμήματος και ολοκληρώνονται από τα αρμόδια όργανα των τμημάτων, στα οποία εντάσσονται οι υποψήφιοι.

ζ. Οι εκκρεμείς διαδικασίες κρίσης και μονιμοποίησης μελών ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ ολοκληρώνονται από τα όργανα του αντίστοιχου νέου τμήματος.

η. Οι εκκρεμείς διαδικασίες για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών και την αναγόρευση διδακτόρων που δεν έχουν ολοκληρωθεί στο καταργούμενο τμήμα, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται με τον ίδιο επιβλέποντα καθηγητή, στα λοιπά τμήματα του ιδρύματος, στα οποία εντάσσονται οι υποψήφιοι διδάκτορες με ακαδημαϊκά κριτήρια και κατόπιν υποβολής σχετικής δηλώσεως που συνεκτιμάται, εφαρμοζόμενης κατά τα λοιπά της ισχύουσας σχετικής νομοθεσίας. Για την κατανομή των υποψηφίων διδακτόρων στα τμήματα εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη του Πρύτανη.

θ. Οι διαδικασίες κατανομής του διδακτικού και λοιπού προσωπικού και των υποψηφίων διδακτόρων του καταργούμενου τμήματος καθώς και η μεταφορά του εξοπλισμού, των εργαστηρίων, του αρχείου και της βιβλιοθήκης, ολοκληρώνονται με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2012−2013.

ι. Τα μαθήματα, (η εκπαιδευτική διαδικασία) των κατευθύνσεων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Εφαρμοσμένες Επιστήμες και Τεχνολογία του καταργούμενου τμήματος, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα σπουδών και με το διδακτικό προσωπικό του καταργούμενου τμήματος ανεξάρτητα από την ένταξή του σε άλλα τμήματα.

Στους απόφοιτους του μεταπτυχιακού προγράμματος απονέμεται μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με τον υφιστάμενο κατά τον χρόνο εισαγωγής τους τίτλο και τύπο.

ια. Τα προπτυχιακά μαθήματα τμημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, των οποίων η διδασκαλία έχει ανατεθεί στο καταργούμενο τμήμα, συνεχίζονται σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα σπουδών, τόσο των τμημάτων αυτών όσο και του καταργούμενου τμήματος, μέχρι τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους και των εξετάσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ανεξάρτητα από την ένταξη του διδακτικού προσωπικού του καταργούμενου τμήματος στα υπόλοιπα τμήματα.

ιβ. Διαδικαστικές και άλλες λεπτομέρειες που ανακύπτουν από την κατάργηση του Γενικού Τμήματος και δεν προβλέπονται από τις διατάξεις του παρόντος, ρυθμίζονται με απόφαση της Συγκλήτου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται ειδικά με το διάταγμα αυτό, εφαρμόζονται οι κείμενες διατάξεις όπως κατά περίπτωση ισχύουν.

 

Άρθρο 2

Ίδρυση Σχολών

 

1. Στο Πολυτεχνείο Κρήτης ιδρύονται οι ακόλουθες Σχολές με έδρα τα Χανιά:

α. Μηχανικών Περιβάλλοντος

β. Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

γ. Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

δ. Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και

ε. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

2. Στις ιδρυόμενες με την παρ. 1 του παρόντος διατάγματος Σχολές, εντάσσονται τα ομώνυμα τμήματα.

3. Όργανα διοίκησης των κατά τα ως άνω, ιδρυόμενων Σχολών, είναι τα προβλεπόμενα στο άρθρο 9 του ν. 4009/2011 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

4. Η συγκρότηση και ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των ιδρυόμενων ως άνω Σχολών, ολοκληρώνεται μέχρι την 30η −11−2013. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγκρότησης και ανάδειξης των ως άνω οργάνων εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη του Πρύτανη η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

5. Η ακαδημαϊκή λειτουργία των ιδρυόμενων με το παρόν διάταγμα Σχολών, αρχίζει με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2013−2014.

 

Άρθρο 3

Έναρξη ισχύος

 

Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

 

Link to comment
Share on other sites

ΠΔ 74/2013: ΙΔΡΥΣΗ ΣΧΟΛΩΝ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

 

Άρθρο 1

Κατάρηση Τμήματος

 

Καταργείται το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

Άρθρο 2

Ίδρυση κατεύθυνσης

 

Στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ιδρύεται κατεύθυνση προχωρημένου εξαμήνου Διοίκηση και Οικονομία στον Τουρισμό. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος ρυθμίζονται τα θέματα έναρξης λειτουργίας της κατεύθυνσης, ο χρόνος και η διαδικασία υποβολής των σχετικών δηλώσεων προτίμησης των φοιτητών και κάθε άλλο θέμα που αφορά στη λειτουργία της.

 

Άρθρο 3

Ίδρυση – Συγκρότηση Σχολών

 

1. Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς ιδρύονται οι ακόλουθες Σχολές:

α) Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα: i) Οικονομικής Επιστήμης, ii) Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και iii) Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

β) Σχολή Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα: i) Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής και ii) Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης.

γ) Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα: i) Ναυτιλιακών Σπουδών και ii) Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας.

δ) Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα: i) Πληροφορικής και ii) Ψηφιακών Συστημάτων.

2. Η γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη των ιδρυομένων με την ανωτέρω παράγραφο Σχολών πραγματοποιείται από τα τμήματα που τις συγκροτούν.

3. Η συγκρότηση και ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των ιδρυόμενων Σχολών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30/11/2013. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγκρότησης και ανάδειξη των κατά τα ως άνω οργάνων διοίκησης εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη από τον Πρύτανη του ιδρύματος.

4. Η ακαδημαϊκή λειτουργία των ιδρυόμενων με το παρόν Διάταγμα Σχολών αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2013−2014.

 

Άρθρο 4

Έναρξη ισχύος

 

Η ισχύς του παρόντος Διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος Διατάγματος.

Link to comment
Share on other sites

ΠΔ 75/2013: ΙΔΡΥΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 

 

Άρθρο 1

Ίδρυση Σχολών

 

1. Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ιδρύονται οι ακόλουθες Σχολές :

α. Πολιτικών Μηχανικών,

β. Μηχανολόγων Μηχανικών,

γ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών,

δ. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών,

ε. Χημικών Μηχανικών,

στ. Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών,

ζ. Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών,

η. Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, και

θ. Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών,

2. Στις ιδρυόμενες με την προηγούμενη παράγραφο Σχολές, εντάσσονται τα ομώνυμα τμήματα του ιδρύματος.

3. Όργανα διοίκησης των κατά τα ως άνω ιδρυόμενων μονοτμηματικών Σχολών είναι τα προβλεπόμενα στο άρθρο 9 του ν. 4009/2011 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

4. Η συγκρότηση και ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των κατά τα ως άνω ιδρυόμενων Σχολών, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 30η−11−2013. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγκρότησης και ανάδειξης των κατά τα ως άνω οργάνων εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη του Πρύτανη του ιδρύματος.

5. Η γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη των κατά τα ως άνω ιδρυόμενων Σχολών πραγματοποιείται από τις γραμματείες των ομώνυμων τμημάτων.

 

Άρθρο 2

Έναρξη ισχύος

 

Η ακαδημαϊκή λειτουργία των ιδρυόμενων με το παρόν διάταγμα Σχολών, ξεκινά με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2013−14.

Η ισχύς του παρόντος διατάγματος ξεκινά από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

ΠΔ 76/2013: ΙΔΡΥΣΗ ΣΧΟΛΩΝ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ, ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

 

 

Άρθρο 1

Κατάργηση Τμήματος

 

1. Το Γενικό Τμήμα Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, καταργείται.

2. Τα μέλη του διδακτικού προσωπικού που υπηρετούν στο καταργούμενο τμήμα, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, εντάσσονται στα υπόλοιπα Τμήματα, με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο, ύστερα από αίτησή τους και αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου με πράξη του Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

3. Τα μέλη του διοικητικού προσωπικού που υπηρετούν κατά τη δημοσίευση του παρόντος διατάγματος στο καταργούμενο τμήμα τοποθετούνται με απόφαση της Συγκλήτου, στις γραμματείες των άλλων τμημάτων.

4. Για τη μεταφορά του εξοπλισμού, του αρχείο και της βιβλιοθήκης του καταργούμενου τμήματος εκδίδεται απόφαση της Συγκλήτου.

5 Οι διαδικασίες εκλογής εξέλιξης και μονιμοποίησης μελών διδακτικού προσωπικού του καταργούμενου τμήματος, οι οποίες έχουν ξεκινήσει πριν τη δημοσίευση του παρόντος διατάγματος, συνεχίζονται κανονικά με τα εκλεκτορικά σώματα όπως αυτά είχαν συγκροτηθεί πριν την κατάργηση του Τμήματος και ολοκληρώνονται από τα αρμόδια όργανα των τμημάτων στα οποία εντάσσονται οι υποψήφιοι.

6. Οι εκκρεμείς διαδικασίες για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών και την αναγόρευση διδακτόρων που δεν έχουν ολοκληρωθεί στο καταργούμενο τμήμα, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται με τον ίδιο επιβλέποντα καθηγητή στα λοιπά τμήματα του ιδρύματος, στα οποία εντάσσονται οι υποψήφιοι διδάκτορες, με ακαδημαϊκά κριτήρια και κατόπιν υποβολής σχετικής δηλώσεως που συνεκτιμάται, εφαρμοζόμενης κατά τα λοιπά της ισχύουσας σχετικής νομοθεσίας. Για την κατανομή των υποψηφίων διδακτόρων στα τμήματα εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη του Πρύτανη.

7 Οι διαδικασίες κατανομής του διδακτικού και λοιπού προσωπικού και των υποψηφίων διδακτόρων του καταργούμενου τμήματος καθώς και η μεταφορά του εξοπλισμού,, του αρχείου και της βιβλιοθήκης, ολοκληρώνονται με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2012−2013.

8. Τα προπτυχιακά μαθήματα τμημάτων του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, των οποίων η διδασκαλία έχει ανατεθεί στο καταργούμενο τμήμα, συνεχίζονται σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα σπουδών τόσο των τμημάτων αυτών όσο και του καταργούμενου τμήματος μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους και των εξετάσεων των φοιτητών, ανεξάρτητα από την ένταξη του διδακτικού προσωπικού του καταργούμενου τμήματος σε άλλα τμήματα.

9. Τα μαθήματα (η εκπαιδευτική διαδικασία) των τριών κατευθύνσεων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Δίκαιο και Ευρωπαϊκή Ενοποίηση του καταργούμενου τμήματος, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα σπουδών και με το διδακτικό προσωπικό του καταργούμενου τμήματος ανεξάρτητα από την ένταξή του σε άλλα τμήματα.

Στους απόφοιτους του μεταπτυχιακού προγράμματος απονέμεται μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με τον υφιστάμενο κατά τον χρόνο εισαγωγής τους τίτλο και τύπο.

10 Διαδικαστικές και άλλες λεπτομέρειες που ανακύπτουν από την κατάργηση του Γενικού Τμήματος και δεν προβλέπονται από τις διατάξεις του παρόντος, ρυθμίζονται με απόφαση της Συγκλήτου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

11. Για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται ειδικά με το διάταγμα αυτό, εφαρμόζονται οι κείμενες διατάξεις όπως κατά περίπτωση ισχύουν.

 

Άρθρο 2

Συγχώνευση-Μετονομασία Τμημάτων

 

Α.1. Το κατά τις διατάξεις του πδ. 202/1998 (Α΄162) Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, συγχωνεύεται με το κατά τις διατάξεις της παρ. 1 β. του άρθρου 10 του ν. 3391/2005 (Α’΄240) Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του καταργούμενου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, με έδρα την Αθήνα.

2. Με πράξη του Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, διαπιστώνεται ο αριθμός των φοιτητών και του διδακτικού και λοιπού προσωπικού του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του καταργούμενου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας που εντάσσονται αυτοδίκαια στο Τμήμα το οποίο προκύπτει από τη συγχώνευση. Με όμοια πράξη ρυθμίζεται η εκπαιδευτική, ακαδημαϊκή και υπηρεσιακή τους ένταξη, καθώς και κα κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

3. Ομοίως με πράξη του Πρύτανη διαπιστώνεται η μεταφορά κενών θέσεων διδακτικού και λοιπού προσωπικού που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης καθώς και η μεταφορά του εξοπλισμού, της βιβλιοθήκης και των αρχείων του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

4. ΟΙ διαδικαστικές και άλλες εκκρεμότητες, οι οποίες αφορούν ζητήματα που προκύπτουν από την ως άνω συγχώνευση και δεν ρυθμίζονται από το διάταγμα κατάργησης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στο οποίο ανήκε το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης ή από το παρόν διάταγμα ρυθμίζονται με απόφαση της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

5. Η γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη του Τμήματος που προκύπτει από τη συγχώνευση γίνεται από τη γραμματεία του αρχικού Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

6. Μέχρι τη συγκρότηση και ανάδειξη των οργάνων διοίκησης του Τμήματος που προκύπτει από τη συγχώνευση, η διοίκηση αυτού ασκείται από τα υφιστάμενα όργανα διοίκησης του αρχικού Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

7. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάδειξης των οργάνων του νέου τμήματος, εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη του Πρύτανη.

Β.1. Το κατά τις διατάξεις του π.δ 149/1997 (Α΄128) Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών μετονομάζεται σε Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, χωρίς μεταβολή του γνωστικού του αντικειμένου.

2. Τα πτυχία που έχουν χορηγηθεί από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών είναι ως προς κάθε συνέπεια ισότιμα και αντίστοιχα προς αυτά που χορηγούνται από το Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών.

 

Άρθρο 3

Ίδρυση Σχολών

 

1. Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ιδρύονται οι ακόλουθες Σχολές με έδρα την Αθήνα:

α. Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, η οποία συγκροτείται από τα τμήματα:

Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης

β. Πολιτικών Επιστημών, η οποία συγκροτείται από τα τμήματα: Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας και Κοινωνικής Πολιτικής.

γ. Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας, η οποία συγκροτείται από τα τμήματα : Κοινωνιολογίας, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ψυχολογίας, και

δ. Διεθνών Σπουδών Επικοινωνίας και Πολιτισμού, η οποία συγκροτείται από τα τμήματα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών.

2. Η γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη των ιδρυόμενων με την ανωτέρω παράγραφο Σχολών, πραγματοποιείται από τις γραμματείες των τμημάτων που τις συγκροτούν.

3. H έναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας των ιδρυόμενων με το παρόν διάταγμα σχολών ξεκινά από το ακαδημαϊκό έτος 2013−14.

 

Άρθρο 4

Έναρξη ισχύος

 

Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Link to comment
Share on other sites

ΠΔ 77/2013: ΙΔΡΥΣΗ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΟ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 

 

Άρθρο 1

Ίδρυση – Συγκρότηση Σχολών

 

1. Στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ιδρύονται οι ακόλουθες Σχολές:

α) Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα: i) Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας και ii) Γεωγραφίας.

β) Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής, στην οποία εντάσσεται το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας−Διατροφής.

γ) Σχολή Ψηφιακής Τεχνολογίας, στην οποία εντάσσεται το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής.

2. Η γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη των ιδρυομένων με την ανωτέρω παράγραφο Σχολών πραγματοποιείται από τα τμήματα που τις συγκροτούν.

3. Η συγκρότηση και ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των ιδρυόμενων Σχολών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30/11/2013. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγκρότησης και ανάδειξης των κατά τα ως άνω οργάνων διοίκησης εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη από τον Πρύτανη του ιδρύματος.

 

Άρθρο 2

Έναρξη ισχύος

 

Η ακαδημαϊκή λειτουργία των ιδρυόμενων με το παρόν Διάταγμα Σχολών αρχίζει με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2013−2014.

Η ισχύς του παρόντος Διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος Διατάγματος.

Link to comment
Share on other sites

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΔ 78/2013: ΙΔΡΥΣΗ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

Άρθρο 1

Ίδρυση – Συγκρότηση Σχολών

 

1.Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με έδρα την Αθήνα ιδρύονται οι παρακάτω Σχολές:

α) Σχολή Οικονομικών Επιστημών στην οποία εντάσσονται τα Τμήματα:

i. Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

ii. Οικονομικής Επιστήμης

β) Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στην οποία εντάσσονται τα Τμήματα:

i. Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

ii. Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

iii. Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

iv. Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

γ) Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας στην οποία εντάσσονται τα Τμήματα:

i. Πληροφορικής

ii. Στατιστικής

2. Η συγκρότηση και ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των ιδρυόμενων Σχολών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30/11/2013. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκρότησης και ανάδειξης των κατά τα ως άνω οργάνων διοίκησης εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη του Πρύτανη.

3. Τη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη των κατά τα ως άνω ιδρυόμενων Σχολών αναλαμβάνουν τα εντασσόμενα σε αυτές Τμήματα.

 

Άρθρο 2

Έναρξη ισχύος

 

Η ακαδημαϊκή λειτουργία των ιδρυόμενων με το παρόν διάταγμα Σχολών αρχίζει με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2013−2014.

Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.