Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό κόστος


Recommended Posts

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους! Θα ήθελα παρακαλώ αν κάποιος μπορεί να μου απαντήσει στο εξής: κατάστημα που δεν χρησιμοποιείται και έχει ανεγερθεί το 1965 και είναι 100τμ κ από τότε που αγοράστηκε άδειο, για να ασφαλιστεί θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί με κατασκευ.κόστος 950ε/τμ δλδ 100*950= 95.000ευρ ως ασφαλιστικό κεφάλαιο ή ισχύει διαφορετικός κατάλογος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Πυρασφαλιστεα αξία ισούται με την υλική αξία κατασκευής του ακίνητου συνυπολογίζοντας την απομειωση από χρόνο ή ειδικές φθορές που έχει.

Ο σωστός υπολογισμός της πυρασφαλιστικής άξιας γίνεται από μηχανικούς.

 

Σε σύνηθες περιπτώσεις κατασκευών (τυπικά διαμερίσματα, καταστήματα, γραφεία) οι ασφαλιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν πίνακες ανά τετραγωνικό μέτρο και ανάλογα ποσοστά μείωσης ανά έτος κατασκευής.

 

Όταν όμως γίνει το κακό (πυρκαγιά ή σεισμός) τότε την εκτίμηση την κάνει μηχανικός για να διαπιστώσουν αν είναι υποασφαλισμενο για να πληρώσουν ως αποζημίωση λιγότερο.

 

Αν είναι υπέρ ασφαλισμένο δεν πληρώνουν ποτέ αναλογικά το + % στην αποζημίωση παρ ότι δέχονταν να εισπράττουν τα μεγαλύτερα ασφάλιστρα που του αναλογούσαν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.