Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελάχιστες αμοιβές τοπογραφικού !!!


thomas

Recommended Posts

Ακούγεται έντονα πως από τις αρχές του 2009 θα μπούνε για τα τοπογραφικά συμβολαίων, ελάχιστες αμοιβές μέσω ΤΕΕ.

 

Αυτό το μέτρο , αν τελικά υλοποιηθεί, είναι πολύ καλό καθώς διασφαλίζεται ως ένα βαθμό η αμοιβή των τοπογραφικών εργασιών. Φυσικά οι εκπτώσεις δεν αποφεύγονται και κάποια σφαγή θα γίνει έτσι και αλλιώς ...

 

Το ζήτημα είναι αλλού όμως . Από το 2010 ακούγεται πως ανοίγει το επάγγελμα των μηχανικών , με την έννοια πως καταργούνται οι ελάχιστες αμοιβές !!!

 

Δηλαδή τι θα συμβεί τελικά ; ; ; Δημιουργείται ένα μέτρο με την προοπτική μιας χρονιάς ;;

 

Ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου !

Link to comment
Share on other sites

ρε συ thomas..

1. είναι δυνατόν να δέχονται στις πολεοδομίες τοπογραφικό αδείας με 1 σημείο στην αμοιβή? δηλαδή, αυτό το ένα και μοναδικό σημείο που είναι?? στο καλό θεούλη μας μάλλον, που τα βλέπει ΟΛΑ..

 

2. είναι δυνατόν να δέχονται στις πολεοδομίες τοπογραφικό αδείας χωρίς την αποτύπωση των όμορων στην αμοιβή?? μάλλον γαρνιτούρες είναι ή αυτά τα μετράμε με το μάτι..

 

3. Τοπογραφικά αδείας υπογράφουν οι αρχιτέκτονες? (χωρίς να θέλω να θίξω τον κλάδο, η αδερφή μου αρχιτέκτων είναι)Γιάτι έχω την εντύπωση ότι διάβασα αυτό ->

 

"Οι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να συντάσσουν το απαιτούμενο τοπογραφικό διάγραμμα για τη σύνταξη συμβολαίου μεταβιβάσεως οικοπέδου ή αγροτεμαχίου (Γνωμοδότηση αρ. 1/12.1.1979 Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών)."

 

αναρτημένο στη ιστοσελίδα του ΤΕΕ!!

 

Αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω τοπογραφικά διαγράμματα αδείας από Αρχιτέκτονες..

 

 

Ουσιαστικά δηλαδή οι αμοιβές των τοπογραφικών κατηργημένες είναι, ήταν..Πόσους ξέρεις να μην το έχουν "γυρίσει" στα διώροφα μπας και δουν άσπρη μέρα??

Link to comment
Share on other sites

1. Άντε και τα βλέπει όλα με το ένα... Δεύτερο για προσανατολισμό δε χρειάζεται ;

 

2. Και εδώ τα ίδια χάλια. Απορεί κανείς τι τα έχουμε τα προεδρία και το συνδικαλισμό.

 

3 Άλλο και αυτό ... Βέβαια η πλειονότητα θα συνεργαστεί με μας ... Πρόσφατα όμως έμαθα από άτομο που εργάζεται σε εμπορεία σταθμών πως οι Αθηναίοι αρχιτέκτονες αγοράζουν τους ακριβότερους σταθμούς !!!

 

Πολύ λίγους, γιατί αν το γυρίσουμε στα διώροφα θα δει μαύρη μέρα ο κοσμάκης

 

:D :D

Link to comment
Share on other sites

Οι Αρχιτέκτονες ναι, δυστυχώς, μπορούμε να υπογράφουμε τοπογραφικά.

 

Η αλλαγή του 2010, που ουσιαστικά είναι ''μπάτε σκύλοι αλέστε'' (και καλά ενοποίηση), εγώ την ξέρω σαν Ευρωπαϊκή οδηγία. Και αν δεν απατώμαι οι οδηγίες αυτές είναι προαιρετικές κα όχι υποχρεωτικές (αν γνωρίζει κανείς κάτι άλλο ας ενημερώσει) και άρα δεν καταλαβαίνω τον πανικό (ευρωδικαστήρια και τέτοια). Αλλά καλό να μην επεκταθούμε εδώ στο θέμα καθότι διαφορετικό του βασικού τίτλου - υπάρχει συζήτηση στο Εργασιακά-Ασφαλιστικά.

Link to comment
Share on other sites

ss_sk..δεν είπα δυστυχώς και ούτε το εννοώ! αυτό που θέλω να πω είναι ότι ΣΥΜΦΩΝΑ με το ΤΕΕ οι Αρχιτέκτονες υπογράφουν τοπογραφικά αλλά για μεταβιβάσεις, όχι για οικ. άδειες. θα το γνωρίζεις ώς συντοπίτης,χεχε..

βέβαια σε αυτό που τονίζει ο thom, έχει δίκιο, οι περισσότεροι όντως συνεργάζονται με τοπογράφους..το θέμα μου είναι ότι ή δεν υπάρχουν οι πρέποντες κανονισμοί ή δεν τηρούνται αυτοί που υπάρχουν (ακόμα κ από το ευρύτερο συνάφι..)

Link to comment
Share on other sites

Οι οδηγίες (ντιρεκτίβες) της Ε.Ε. έχουν την έννοια ότι τα κράτη μέλη πρέπει να τις ενσωματώσουν στην Εθνική τους Νομοθεσία. Μέχρι να γίνει αυτό δεν έχουν καμιά νομική ισχύ. Η Ε.Ε. μπορεί να εγκαλέσει το κράτος μέλος που δεν ενσωμάτωσε την οδηγία στην εθνική του νομοθεσία μέσα στο χρονικό όριο που έθεσε. Σ' αυτή την περίπτωση η Ε.Ε. στέλνει το "ανυπάκουο" κράτος μέλος στο Ευρωδικαστήριο.

Έτσι νομίζω ότι έχουν τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.