Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοπεδο εκτος Ρυμοτομικής Βασει κτηματολογίου


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

Ο προβληματισμός που θα παραθέσω προέκυψε από συζήτηση με συνάδελφο, πάνω σε θέμα τοπογραφικού οικοπέδου με κτηματολόγιο.

 

Το τοπογραφικό με το οποίο έγινε το συμβόλαιο αγοράς (προ εφαρμογής του κτηματολογίου) δείχνει το πρόσωπο του οικοπέδου σε επαφή με την οικοδομική-ρυμοτομική γραμμή, και ότι δε χρήζει τακτοποίησης (επιβεβαιώνεται και από την έγκριση οικ. Γραμμών των όμορων κτισμάτων από τον δήμο).

 

Μετά την ανάρτηση του κτηματολογίου, οι κορυφές που δείχνει το κτηματολόγιο να ορίζουν το  πρόσωπο του οικοπέδου, βγαίνουν κατά περίπου 15εκ έξω από την οικοδομική-ρυμοτομική γραμμή του Ο.Τ. (και εννοείται προκύπτει και διαφορά  στα τ.μ του οικ βάσει κτηματολογίου).

 

Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες ανοχές για το κτηματολόγιο. Το ερώτημα είναι:

 

Μετά από 15-20 χρόνια που θα κλείσει το κτηματολόγιο (θα παγιωθεί η ιδιοκτησία), και αν οι ιδιοκτήτες δεν προβούν σε κάποιου είδους διόρθωση, το οικόπεδο με τα τμ του κτηματολογίου θα έχει τμήμα πέραν της ρυμοτομικής γραμμής, δηλαδή ρυμοτομούμενο τμήμα;

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η διαφορά των 15 εκ υπάρχει μόνο στην πρόσοψη του οικοπέδου; Μήπως πρόκειται για διαφορά λόγο μετατροπής συντεταγμένων από ΤΜ3  σε ΕΓΣΑ;

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορα συναδελφε ειναι "διάχυτη" στο ΟΤ λόγω απουσίας διανομής. Στο ρυμοτομικό δεν εμφανιζονται ορια οικοπέδων, διότι αυτά ήταν ιδιοκτησίες που παραχωρήθηκαν απο το κρατος το '30. Οταν ηρθε η νεα ρυμοτομια μονο τα ορια του ΟΤ αποτυπωθηκαν στους χαρτες και τα κτίσματα χωρις ορια οικοπέδων. Το τι λεει ο καθε τιτλος των επιμέρους οικοπεδων και με το τι ειδους τοπογραφικα γιναν, ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια.

 

Το μονο που μπορω να ελέγξω ειναι το προσωπο του οικ σε σχεση με το ΟΤ.

 

Το νεο τοπογραφικο εχει γινει με GPS rover απευθειας σε ΕΓΣΑ. Εχω φερει οδευση απο τριγωνομετρικα και σε ΤΜ3. Επισης εχω παρει με το rover και τα τριγωνομετρικα σε ΕΓΣΑ, και η συγκριση ειναι πολυ καλη με διαφορα 4εκ.

 

Το κτηματολογιο δεν ξερω τη εκανε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.