Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέτρα ασφαλείας σε ατμολέβητα


Recommended Posts

Ανέλαβα τεχνικός ασφαλείας σε μια βιοτεχνία  η οποία έχει εγκαταστημένο και έναν μικρό ατμολέβητα παροχής ατμού 400kg/h. Τι μέτρα ασφαλείας να προτείνω; Θα πρέπει να υπάρχει αποκλειστικό βιβλίο συντήρησης του ατμολέβητα; Θα πρέπει να πάρει κάποιο πιστοποιητικό δοκιμής; 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το άρθρο 7 της ΥΑ10735/651/2012 θα πρέπει να τηρείται ημερολόγιο, το οποίο θα έχει εγγραφές, λέει "σε τακτά χρονικά διαστήματα και τουλάχιστον κάθε οκτώ ώρες", αλήθεια γίνεται πουθενά αυτό; . Επίσης στο άρθρο 9 της ίδιας απόφασης, λέει "ο επιβλέπων τη λειτουργία του ατμολέβητα οφείλει να διατηρεί βιβλίο συντηρήσεων και επισκευών...". Θα πρέπει να ορίσει η επιχείρηση κάποιον ειδικά επιβλέπων του ατμολέβητα ή εννοεί τον επιβλέπων μηχανικό της εγκατάστασης που υπάρχει πάλι επειδή το ορίζει ο νόμος;

 

Αν κάποιος έχει πραγματική εμπειρία από εγκαταστάσεις με ατμολέβητα ας μας διαφωτίσει λίγο.

 

 

Επίσης θα ήθελα να ξέρω κάτω από ποιές συνθήκες θα μπορούσε ένας ατμολέβητας να σκάσει; 

Edited by gstat
Link to comment
Share on other sites

Δώσε καμιά πρόσθετη πληροφορία για τον ατμολέβητα.Τι κατηγορίας είναι κτλ;Αρχικά βρες τον τεχνικό φάκελο του ατμολέβητα(σχέδια,δοκιμές),εάν δεν τον έχει ο πελάτης σου σίγουρα θα τον βρεις στη Διεύθυνση ανάπτυξης.Απλά γενικά να είσαι πολύ προσεκτικός όχι μόνο με τον ατμολέβητα(καζάνι) αλλά και με το δίκτυο ατμού.Επειδή ο αέρας δεν είναι ασυμπίεστος όπως το νερό,είναι εξαιρετικά επικίνδυνο εάν σου "σκάσει".Ημερολόγιο πρέπει να τηρείται υποχρεωτικά κι εάν εσύ διαπιστώσεις ότι δεν εναρμονίζεται ο πελάτης να το σημειώσεις στο τετράδιο του Τ.Α.

Link to comment
Share on other sites

Ο ατμολέβητας είναι Γ κατηγορίας και κατασκευής 2010, είναι αυτόματος με ασφαλιστικά υπερπίεσης και ελέγχου στάθμης.   Η μέγιστη πίεση λειτουργίας είναι 10 ατμόσφαιρες. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.