Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διανομή σε αγρόκτημα που το τέμνει ρέμα


Recommended Posts

κύριοι, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις πληροφοριες και για το χρόνο που σπαταλήσατε.

 

grtopo , εχεις δίκιο , το μη οριοθετημένο ρέμα παραμένει ιδιοκτησια και επίσης το ρέμα δεν τέμνει (κατατμεί ) την αρχική.

Link to comment
Share on other sites

ρε μάγκες να ρωτήσω κάτι? το μη οριοθετημένο ρέμα αποτελεί ιδιοκτησία και το οριοθετημένο όχι. σωστά?

όταν πας να βγάλεις οικοδομική άδεια δεν πρέπει να οριοθετηθεί το ρέμα έστω και προσωρινα? άρα πλέον δεν ειναι ιδιοκτησία σου.

γιατί λοιπόν δεν το αφήνεις εκτός από την αρχή? έτσι μικραίνει το εμβαδόν μικραίνει η αντικειμενική και ότι αυτό συνεπαγεται(αμοιβή συμβολαιογράφου, εφορία..)

 

ας μας πει κάποιος γνώστης του θέματος αν είναι σωστή η άποψη αυτή. μην πάρω κόσμο στο λαιμό μου.

Link to comment
Share on other sites

Σε συνέχεια του 2016 ο οποίος έδωσε σωστή απάντηση συνεχίζω:

Κοινής χρήσεως πράγματα: Τα αενάως και ελευθέρως ρέοντα ύδατα: στην έννοια αυτών περιλαμβάνεται και η κοίτη μέσα στην οποία ρέουν, ενώ ΔΕΝ περιλαμβάνονται το όμβριο ή το στάσιμο νερό αφού δεν είναι ρέον ή ο χείμαρρος (αποφαση ΣτΕ 19/1971 και 92/77 Α.Π) αφού ρέει παροδικά και όχι "αενάως¨"

Οι όχθεις και η κοίτη ΜΗ ΠΛΕΥΣΙΜΩΝ ποταμών ανήκουν στους παρόδιους ιδιοκτήτες ακινήτων (αποφ 5/71 Ειρ. Μυλοποτάμου, Αρχείο Νομολογίας ΚΒ' σελ 328).

Η εγκαταλειφθείσα κοίτη ποταμού μη πλεύσιμου ανήκει στους κυρίους των παραποτάμιων κτημάτων. Οι παρόχθιοι ιδιοκτήτες δικαιούνται να επεκτείνουν το ακίνητό τους μέχρι τη μέση του χειμάρρου. Για την κοίτη των χειμάρρων δεν ισχύει το άρθρο 1072 του Α.Κ και αυτές δεν έχουν την ιδιότητα των κοινοχρήστων πραγμάτων.

...... Τονίζεται ότι παρ' όλο ότι δεν είναι κατ' αρχήν κοινόχρηστες οι κοίτες των χειμάρρων, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΩΣ ΤΟΙΑΥΤΕΣ εάν έχει εγκαταλειφθεί "απο αμνημονεύτου χρόνου" η ιδιωτική κυριότητα οπότε ΩΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟ έχει περιέλθει στο ΔΗΜΟΣΙΟ (Γνωμ 78/80 ΝΣΚ).

 

αυτά!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.