Μετάβαση στο περιεχόμενο

salryfs

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by salryfs

  1. Γιατί μου είπανε από την ΥΔΟΜ οτι επειδή τα εν λόγω κτίρια που είναι προϋφιστάμενα του 1975 ή του 1983 παίρνουν εξαίρεση από κατεδάφιση άρα είναι νομίμως υφιστάμενα άρα τα λογίζουμε σας τα κτίρια που είναι προ του 1955 και γι' αυτό πρέπει να πάνε με άδεια κατεδάφισης.
  2. Καλησπέρα μια ερώτηση γνωρίζετε αν μπορούμε να εκδόσουμε εγκριση εκτελεσης εργασιων σε κτιριο που εχει τακτοποιηθει με τον 4495/17 και ειναι κατηγορία 1 ή 2? ευχαριστώ
  3. Συναδελφοι τελικά γνωρίζουμε άν αυτή η απόφαση απο το ΣΤΕ για τα εκτός σχεδίου επηρεάζει και τα αγροτεμάχια ανω των 4000 στρεμματων που έχουν δημιουργηθεί προ του έτους 1985 ή αφορά όλα τα αγροτεμάχια ανεξαιρέτως ημερομηνίας της δημιουργίας τους? Ευχαριστώ!!
  4. Όντως θα πρέπει να συνεννοηθώ με ΥΔΟΜ για να πάρω μια τελική απάντηση!! Σε ευχαριστώ πολύ!!
  5. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας συνάδελφε! Να σημειώσω ότι ο όγκος του λεβητοστασίου δεν οδηγεί σε υπέρβαση του επιτρεπόμενου όγκου συμπεριλαμβανομένης και της στέγης. Θα ήθελα να ρωτήσω, μπορεί να γίνει αναθεώρηση της άδειας προσθήκης στέγης μετά την τακτοποίηση του λεβητοστασίου με τον Ν. 4495, ή θα την θεωρήσει η Υδομ άκυρη λόγω απόκρυψης του λεβητοστασίου (ακόμα και αν δεν έχει ανακληθεί) και θα πρέπει να εκδοθεί νέα άδεια νομιμοποίησης της στέγης?
  6. Καλησπέρα θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας σε ένα θέμα που έχει προκύψει. Σε οικόπεδο εντός σχ. πόλεως έχει κατασκευαστεί διώροφη οικοδομή με οικοδομική άδεια του 1995 Το 2016 έβγαλε νέα οικοδομική άδεια για προσθήκη στέγης στην πλάκα του 'Α ορόφου και το 2018 έβγαλε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για επισκευή όψεων και διάνοιξη νέων ανοιγμάτων Σήμερα μου ανατέθηκε να ελέγξω την οικοδομή για να δώσω βεβαίωση νομιμότητας και να εκδώσω ταυτότητα κτιρίου και διαπίστωσα ότι εντός προκηπίου είχε κατασκευαστεί ισόγειος βοηθητικός χώρος λεβητοστασίου. και στον περιβάλλοντα χώρο όπου σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια έδειχνε ισόγεια αποθήκη 40 τ.μ. κατασκευάστηκε μικρότερη αποθήκη 20 τ.μ. και στα άλλα 20 τ.μ. κατασκευάστηκε υπόστεγος χώρος κατ' επέκταση της ισόγειας αποθήκης. Από τον τρόπο κατασκευής συμπέρανα ότι ο χώρος λεβητοστασίου έχει κατασκευαστεί κατά την ανέγερση της διώροφης οικοδομής (το έτος 1995) αλλά προφανώς επειδή ήταν εντός της πρασιάς δεν το δείξανε σε καμία οικοδομική άδεια ούτε και στις άδειες που εκδόθηκαν μετά το 2011. Θα ήθελα την άποψη σας, αν σε αυθαίρετο κτίριο το οποίο μπορεί να αποδειχθεί (είτε από αεροφωτογραφία είτε από άλλο δημόσιο έγγραφο) ότι είναι κατασκευασμένο πριν το έτος 2011 αλλά έχουν εκδοθεί μεταγενέστερα διοικητικές πράξεις μετά το 2011 το οποίο το απέκρυψαν μπορούμε να το εντάξουμε στις διατάξεις του Ν. 4495/17 η θα πρέπει να κατεδαφιστεί? Τέλος σημειώνεται ότι το ακίνητο είναι σε περιοχή κηρυγμένη εκτάκτου ανάγκης και μπορεί να γίνει τακτοποίηση κατηγορίας 5
  7. Δηλαδή δεν θα πάει η παράβαση υπέρβασης ύψους στο αυθαίρετο περίγραμμα με αναλυτικό? Επίσης αν πάει με αναλυτικό προϋπολογισμό δεν συμψηφίζεται με την λοιπή παράβαση του στεγάστρου?
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι! Έχω μια περίπτωση σε διώροφη οικοδομή με οικοδομική άδεια εντός σχεδίου πόλεως όπου έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ο πελάτης μου έχει τον Ά όροφο και τον μελλοντικό (αέρα). Κατά την μέτρηση διαπιστώθηκε υπέρβαση νόμιμου περιγράμματος της οικοδομής και υπέρβαση ύψους στο διαμέρισμα του Ά ορόφου (σύμφωνα με την οικ. άδεια) κατά 0,20 (3,20 αντί 3,00) χωρίς να υπερβαίνει το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής. Οι υπερβάσεις που έβαλα είναι ΥΔ ΚΧ για την υπέρβαση νόμιμου περιγράμματος έβαλα και μια λοιπή παράβαση για ένα στέγαστρο και θέλω να ρωτήσω για την υπέρβαση ύψους στο νομίμως υφιστάμενο περίγραμμα του διαμερίσματος θα βάλω μια έξτρα λοιπή παράβαση ή θα τη την συμψηφίσω με την λοιπή παράβαση του στεγάστρου και στο τμήμα της υπέρβασης νόμιμου περιγράμματος θα υπολογίσω την υπέρβαση ύψους με συντελεστή του παραρτήματος Α < 0.20% ή > 0.20% ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  9. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Συνάδελφε καλησπέρα! Άδεια εργασιών μικρής κλίμακας σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο έκανα τακτοποίηση σε όλο το κτήριο που βρίσκεται εντός του εν λόγω αγροτεμαχίου και μου ζητάνε οι ιδιοκτήτες να τους βγάλω άδεια για πισίνα στον περιβάλλον χώρο του αγροτεμαχίου! Μπορώ ενώ δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο να εκδώσω ΕΕΜΚ για την πισίνα (compact) στο εν λόγω αγροτεμάχιο με τακτοποιημένο κτίσμα εντός? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  10. Καλησπέρα συνάδελφε! Εχω ένα παρόμοιο πρόβλημα που μου ζητάει η πολεοδομία προσωρινή οριοθέτηση και εκτος του οτι έχω πανω απο 20 μ απόσταση απο το ρέμα μου έκανε και μελέτη ιδιώτης μηχανικός και μου υπέγραψε οτι το ρέμα είναι μικρό! το ερώτημα είναι μπορεί να το πιστοποίησει αρμόδιος ιδιώτης μηχανικός η πρέπει να πάρει απάντηση απο αρμόδια υπηρεσία! Γιατι η πολεοδομία μου ζήτησε μόνο απο υπηρεσία απάντηση για τον χαρακτηρισμό του ρέματος. Ευχαριστώ!
  11. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα συνάδελφε! Εχω ένα παρόμοιο πρόβλημα που μου ζητάει η πολεοδομία προσωρινή οριοθέτηση και εκτος του οτι έχω πανω απο 20 μ απόσταση απο το ρέμα μου έκανε και μελέτη ιδιώτης μηχανικός και μου υπέγραψε οτι το ρέμα είναι μικρό! το ερώτημα είναι μπορεί να το πιστοποίησει αρμόδιος ιδιώτης μηχανικός η πρέπει να πάρει απάντηση απο αρμόδια υπηρεσία! Γιατι η πολεοδομία μου ζήτησε μόνο απο υπηρεσία απάντηση για τον χαρακτηρισμό του ρέματος. Ευχαριστώ!
  12. Συνάδελφε έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι κανένας νόμος ή εγκύκλιο από όσο έχω ψάξει δεν έχει επεξηγήσει το θέμα αυτό το οποίο είναι και πολύ συχνό! Συνεπώς το αφήνει λίγο στην κρίση μας! Το αν θα κάνουμε όμως άλλη δήλωση για τις Ο.Ι. και άλλη για τους κοινόχρηστους ή αν θα κάνουμε κοινή νομίζω ότι δεν απασχολεί τον συμβολαιογράφο και νομίζω δεν έχει και καμία αρμοδιότητα να το ελέγξει! Ο συμβολαιογράφος απλά θα ζητήσει την περαίωση τα σχέδια και τις βεβαιώσεις για κάθε οριζόντια. Και δεύτερον αν γίνει με μια δήλωση είτε με δύο δηλώσεις τελικά τα τετραγωνικά που θα υπολογίσω για τα επιτρεπόμενα θα αφορούν μόνο για τα τετραγωνικά των υπερβάσεων που τακτοποιώ εγώ ή θα συμπεριλαμβάνονται και τα τετραγωνικά των τακτοποιήσεων με τους προηγούμενους νόμους που έγιναν στην οικοδομή. Ευχαριστώ!
  13. Οι συνιδιοκτήτες είναι τρείς, εκ των οποίων ο ένας έχει την μία οριζόντια (την μία μεζονέτα με υπόγειο) όπου έχει τακτοποιήσει τμήμα του ‘Α ορόφου και περαιώσει με τον Ν. 4178/13, και οι άλλες δύο οριζόντιες είναι: (μια οριζόντια στο υπόγειο της δεύτερης μεζονέτας) και μια οριζόντια στο ισόγειο και στον Ά όροφο) Και στις δύο μεζονέτες έχουν τακτοποιηθεί χώροι σε όλους τους ορόφους με τον Ν 3843/10. Αναλυτικότερα : Τακτοποιήθηκαν με το Ν. 3843/10, σε τμήμα υπογείου αλλαγή χρήσης από βοηθητικό σε κύριο χώρο, σε τμήμα ισογείου αλλαγή χρήσης από χώρο στάθμευσης γκαράζ σε κύριο χώρο και σε Ά όροφο αλλαγή χρήσης από ημ. χ σε κύριο χώρο. Αυτές οι τακτοποιήσεις έγιναν και στις δύο μεζονέτες. Εν συνεχεία ο συνιδιοκτήτης με την οριζόντια της μίας μεζονέτας με υπόγειο τακτοποίησε τμήμα του Ά ορόφου (ένα δωμάτιο με αυθαίρετη προσθήκη κατ’ επέκταση) την οποία και περαίωση. Και εγώ τακτοποιώ τώρα στις υπόλοιπες δύο οριζόντιες που συμπεριλαμβάνονται στην δεύτερη μεζονέτα : ξεμπάζωμα από την μία πλευρά στον χώρο του υπογείου, προσθήκη δωματίου στον υπόγειο χώρο της αποθήκης (Σημειώνεται ότι η αποθήκη αυτή βγαίνει εκτός περιγράμματος της διώροφης οικοδομής αλλά έχει δημιουργηθεί από την κατασκευή της και είναι παρακολούθημα του υπογείου), αλλαγή χρήσης σε υπόλοιπο τμήμα του υπογείου και στον Ά όροφο προσθήκη δωματίου κατ’ επέκταση. Τέλος τακτοποιώ και ισόγειο κτίσμα που βρίσκεται στον περιβάλλον χώρο του Αγροκτήματος σε κοινόχρηστο χώρο χωρίς χιλιοστά) και τις λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις (στέγαστρα υπόστεγα κλπ.). Η άδεια βγήκε το 2001 και η σύσταση οριζόντιας έγινε επίσης το 2001 Συνεπώς το ερώτημα είναι αν μπορώ να κάνω μία κοινή δήλωση για όλα αφού συναινούν και οι τρείς και τι ποσοστά επιτρεπόμενων θα βάλω για να υπολογίσω το πρόστιμο.
  14. Καλησπέρα Σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου και εντός ζώνης σχ. Πόλεως το οποίο έχει επιτρεπόμενη κάλυψη και επιτρεπόμενη δόμηση 200.00 τ.μ. Έχει κτισθεί με οικ. άδεια νέα διώροφη οικοδομή (δύο μεζονέτες) με υπόγειο και ισόγειο γκαράζ. Στην συνέχεια έγινε τακτοποίηση ημ. χώρων και στις δύο μεζονέτες, σε υπόγειο ισόγειο και Ά όροφο. Και επίσης έγινε και τακτοποίηση και περαιώθηκε με τον 4178/13 σε προσθήκη του Ά ορόφου της μίας μεζονέτας στην μία οριζόντια. Μου ζητήθηκε να προβώ σε τακτοποίηση της δεύτερης μεζονέτας της διώροφης οικοδομής η οποία έχει άλλες δύο οριζόντιες μία στο υπόγειο και άλλη μία σε ισόγειο και Ά όροφο αλλά και σε αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο σε κοινόχρηστο χώρο δηλαδή ο οποίος δεν έχει χιλιοστά. Πρώτον. Μπορώ να τακτοποιήσω με μία κοινή δήλωση υπαγωγής έχοντας τις συναινέσεις, τους αυθαίρετους χώρους που βρίσκονται στην δεύτερη μεζονέτα που έχει δύο οριζόντιες αλλά και τα αυθαίρετα κτίσματα που έχουν κατασκευαστεί στον κοινόχρηστο χώρο. Δεύτερον. Μπορώ να τακτοποιήσω με μία δήλωση , ποια είναι τα επιτρεπόμενα μεγέθη σε δόμηση και κάλυψη, που θα κάνω για τον υπολογισμό του προστίμου αλλά και για την επιλογή της κατηγορίας, στις δύο οριζόντιες που έχουν χιλιοστά αλλά και στον κοινόχρηστο όπου δεν έχουν δοθεί χιλιοστά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  15. Όχι δεν έγινε μεταγενέστερα είχε κατασκευαστεί κατά το έτος κτίσης του κτιρίου και μαζί με άλλες αυθαιρεσίες τις οποίες αυθαιρεσίες τις δήλωσε ενώ την εν λόγω κατασκευή όχι και ρωτάω αν κακώς δεν την δήλωσε με το Ν. 720/77 η λόγω του ότι η εξωτερική τοιχοποιία είναι με υαλότουβλα ανέφερε ο γοκ του 73 ότι τέτοιοι χώροι δεν μετράει στην δόμηση και την κάλυψη.
  16. Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε δυόροφη οικοδομή που κατασκευάστηκε σύμφωνα με οικ. άδεια του 1976 δηλώθηκαν αυθαίρεσίες εν συνεχεία χώροι που κατασκευάστηκαν καθ υπέρβαση της οικ. άδειας. Δηλώθηκαν όλοι οι χώροι εκτός απο έναν χώρο προσθήκης κατ' επέκταση διαστ. 4.00 χ 1.30 μ ο οποίος ο εξωτερικός του τοίχος έχει κατασκευαστεί με υαλότουβλα. Γνωρίζει κάποιος αν κακώς δεν δηλώθηκε αυτός ο χώρος με τον Ν. του 720/77 ή λόγω της κατασκευής του τοίχου με υαλότουβλο, υπήρχε κάποια διάταξη σύμφωνα με τον ΓΟΚ του 73 που απάλλασσε αυτόν τον χώρο απο την δόμηση και την κάλυψη? Σημειώνεται ότι αυτός ο χώρος έγινε καθ'υπέρβαση της άδειας του 1976 και κατασκευάστηκε εντός υποχρεωτικής απόστασης Δ (15.00 μ εκτός σχεδίου) απο το όριο του αγροτεμαχίου. Ευχαριστώ.
  17. γεια σε όλους/ες εχω σπασει το κεφαλι μου και οσο και εαν το εψαξα, δεν εχω βρει ακρη σε : ζευγαρι συνταξιουχων (67 και 62 ετων), εχουν εκαστος, πληρη κυριοτητα 50-50%, σε δημο μεγαλυτερο των 3000 κατοικων, εξ' ολοκληρου αυθαιρετη μονιμη κατοικια συμφωνα με το ε1/ε2, εμβαδου: ισογειο κυριος χωρος 76,80 μ2, με σοφίτα εμβ 52,30 μ2 και εξωτερικο υπόγειο (πλήρως) βοηθ. χωρο 18 μ2 , και με λοιπες παραβασεις αναλυτικου προυπολογισμου (μπαρμπεκιου με κεραμοσκεπη, στεγαστρα κλπ.) οι οποιοι έχουν (εκτος απο το 50% στο παραπανω ακινητο) στο ε9 εκαστος : -ο αντρας 16,67 % σε οικόπεδο ε=286 μ2 στην αθηνα, (με παλιο βιοτεχνικο κτίριο ε=800μ2, μη ηλεκτροδοτουμενο, εντός ) -η γυναικα 50 % (το αλλο 50% η αδερφη της), σε οικοπεδο στην αθηνα, με παλιό (1979) σπιτι εμβαδου 47,20 και 14 μ2 αποθηκη. απορίες: 1) το ποσοστο στο οικοπεδο με το βιοτεχνικο κτίριο υπολογιζετε στο πλαφον των 70μ2 και πως ? 2) το ποσοστο στο οικοπεδο με το παλιο σπιτι υπολογιζετε στο μισο εμβαδον των κυρ. χωρων ? (δλδ τα 47,20 / 2 = 23,60 μ2 αφαιρούνται απο το πλαφον ?) 3) η σοφιτα παιρνει συντελεστη 0,30, αλλα σε άλλο φ.κ. με "αλλη κατοικια" ? 4) το εξωτερικο υπόγειο 18 μ2 παιρνει μειωτικο συντελεστη 0,50, σε αλλο φ.κ. με "αλλη κατοικία" ? ευχαριστω πολύ YNWA
  18. συναδελφε και σε μένα συμβαινει αυτό . σε μια παρομοια δηλωση (προ του '83 οροφος με σοφιτα σε εντος σχεδιού ) που μεταφέραμε απο τον 4178 , δεν εχει γινει ΚΑΜΙΑ αλλαγη του προστίμου μετα την μεταφορα στον 4495 (εχει πληρωθει το παραβολο 2000 € και περισευαν αλλα 1000 € περιπου) . μήπως βρήκες τι συμβαίνει ? ευχαριστώ
  19. δεν ανοιγει το setup "δεν επιτρεπεται η προσβαση" , έχω win xp .
  20. σιγουρα δεν χρειαζετε υ.δ. ή εξουσιοδοτηση του ιδιοκτητη για να του κανουμε αιτηση στο πληροφοριακο συστημα ?
  21. Σήμερα πήγε ένας πελάτης να πληρώσει μια δόση του αυθαιρέτου του (όπως κάνει κάθε μήνα ) και στην τράπεζα (EUROBANK) του είπε η ταμίας δεν δεχόμαστε την πληρωμή !!! Έχει ακούσει κανένας κάτι ? Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.avgoust
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.