Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βαθμός απόδοσης τοπικών αντλιών θερμότητας


akaliak

Recommended Posts

Ίσως επειδή εμείς σαν μμ έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στα ημ, καθότι εκεί είναι και οι περισσότερες "αμφισβητούμενες φάσεις" των ΤΟΤΕΕ, να έχουμε τις ενστάσεις μας...

 

Sent from my MI 3W using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι; Πως δηλώνετε εσείς στο λογισμικό τις Α/Θ αέρα-νερού; Σαν "Κεντρική αερόψυκτη Α.Θ." ή σαν "Κεντρική Α.Θ. άλλου τύπου"; Εντάξει, αερόψυκτη είναι, αλλά να το τσεκάρω κιόλας.

 

Για να συνεχίσω λίγο την προηγούμενη κουβέντα, ένας επιπλέον λόγος που δεν γίνεται να δηλώνουμε τον μέσο εποχικό συντελεστή συμπεριφοράς (SCOP) αντί του συντελεστή συμπεριφοράς (COP) είναι πως το κτίριο αναφοράς δουλεύει με τον COP και μόνο. Το αντίστοιχο ισχύει και για τους SEER και EER.

 

akaliak, ούτως ή άλλως θα πρέπει ως μηχανικοί να μελετούμε και να φροντίζουμε να υλοποιηθεί μια εγκατάσταση, "σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης" (οι οποίοι κανόνες ανάμεσα στα άλλα συμπεριλαμβάνουν και τις ΤΟΤΕΕ θέρμανσης, κλιματισμού, ύδρευσης κλπ και είναι βασισμένες σε διεθνή πρότυπα και πιθανόν και εκεί μπορεί να έχουμε ο καθένας τις ενστάσεις του) και βέβαια την κρίση και την εμπειρία μας. Την εγκατάσταση θα την υλοποιήσεις με τον τρόπο που πολύ σωστά λες. Η ενεργειακή επιθεώρηση όμως, είναι ένα άλλο, ξεχωριστό κομμάτι, που λαμβάνει υπόψη του διαφορετικές αρκετές φορές απαιτήσεις. Για παράδειγμα οι απαιτήσεις αερισμού ή η θερμοκρασία του αέρα προσαγωγής.

 

Εντάξει, με τον αερισμό, τον προσαγόμενο αέρα και τον νωπό τα έχουν κάνει ολίγον ...τουρλουμπούκι :grin:.

Link to comment
Share on other sites

Με το ίδιο σκεπτικό λοιπον θα έπρεπε να δηλώνουμε την ονομαστική ισχύ και β.α. ενός λέβητα και όχι αυτή που προκύπτει απο την αναλυση καυσαερίων.

 

Δεν υπάρχει λογική σε ορισμενα θέματα. Μια αναθεώρηση θα μας σωσει...[emoji4]

 

Sent from my MI 3W using Tapatalk

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.