Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανταποδοτικά Τέλη Δήμων και ΤΑΠ


kstaf

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,


 


θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια, γνώση και γνώμη στο συγκεκριμένο θέμα καθώς βρέθηκε από το πουθενά να κτυπά και την δική μου πόρτα. Θα αναπτύξω λίγο το ιστορικό:


Τα πεθερικά μου το 1989 έκτισαν μια τετραόροφη οικοδομή, η οποία αποτελείται από υπόγειο (2 αποθήκες των 70 τμ), ισόγειο (2 καταστήματα των 70 τμ), 1ο, 2ο και 3ο όροφο (κάθε όροφος έχει από ένα οροφοδιαμέρισμα) με τον 2ο και 3ο όροφο να μένουν ημιτελείς στην οικοδομή. Το 2006 έκαναν γονική παροχή:


-  στο μεν ένα παιδί τους την μια αποθήκη υπογείου και το ημιτελές διαμέρισμα 2ου ορόφου με πλήρη κυριότητα, και το ένα κατάστημα ισογείου με ψιλή κυριότητα διατηρώντας οι ίδιοι την επικαρπεία.


- στο δε άλλο παιδί τους (και εξαιρετικό σύζυγό μου) την άλλη αποθήκη του υπογείου και το ημιτελές διαμέρισμα 3ου ορόφου με πλήρη κυριότητα, και το άλλο κατάστημα ισογείου με ψιλή κυριότητα διατηρώντας οι ίδιοι την επικαρπεία.


Μετά από πολλούς κόπους και βάσανα (ειδικά λόγω κρίσης) καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το οροφοδιαμέρισμα του 3ου ορόφου πριν 1 μήνα ακριβώς και ξεκινήσαμε διαδικασία παροχής ρολογιού από την ΔΕΗ. Η ΔΕΗ μας ζήτησε μια βεβαίωση από τον Δήμο περί μη οφείλης ανταποδοτικών τελών και ΤΑΠ. Ο σύζυγος μου πήγε πριν δυο βδομάδες στον Δήμο και τα νέα ήταν δυσάρεστα! Και εξηγούμαι:


1. Καταρχήν ο Δήμος όσον αφορά την οικοδομή ολόκληρη αυτό που είχε στα κοιτάπια του ήταν ότι η οικοδομή αποτελείται από ένα ισόγειο και έναν πρώτο όροφο, κοινώς για τον δήμο δεν υπήρχαν πουθενά υπόγεια, 2ος και 3ος όροφος.


2. Επειδή λέει δεν πήγαμε μέχρι τέλος Απριλίου 2014 να ενημερώσουμε τον Δήμο ότι έχουμε ημιτελείς κατοικίες και υπόγεια, οφείλουμε ανταποδοτικά τέλη και ΤΑΠ της τελευταίας πενταετίας (καθώς το προγενέστερο διάστημα παραγράφεται) με πρόστιμο 200%, το οποίο ο Δήμος απαιτεί ολόκληρο χωρίς διακανονισμούς καθώς όπως αναφέρει δεν μπορούμε να υπαχθούμε σε καμιά ευνοϊκή ρύθμιση λόγω μη δήλωσης των ακινήτων.


Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια ιδέα για το πως να χειριστώ την κατάσταση; Κατανοώ ότι ο σύζυγος μου μόλις του έγινε η γονική παροχή το 2006 όφειλε να ενημερώσει τον Δήμο (κάτι που δεν ήξερε), και δεν έχω πρόβλημα να πληρώσουμε το οποιοδήποτε κόστος προκύπτει εφόσον είναι δική μας υπαιτιότητα. Αυτό που δεν κατανοώ είναι πως γίνεται ένας Δήμος να του αναφέρεις ότι επιθυμείς να εξοφλήσεις όλο το ποσό εφάπαξ και να μην κάνει καμία απολύτως μείωση στα πρόστιμα και στις προσαυξήσεις.


Εφόσον μέχρι σήμερα 27/6/2014 δεν έχουμε πάει επίσημα στον Δήμο να ενημερώσουμε για τα ακίνητα που λείπουν από τα κοιτάπια του, μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει πως να πάω να τα δηλώσω αλλά συνάμα να υπαχθώ σε κάποια ευνοική ρύθμιση μείωσης προστίμων; Όπως κατανοείτε τα ποσά είναι τρομερά (μας έχουν αναφέρει 4000 συνολικά για εμάς και άλλα 4000 για τον αδερφό του συζύγου μου) και φυσικά οι εποχές είναι δύσκολες. Θα με διευκόλυνε οποιαδήποτε βοήθεια καθώς ο Δήμος δεν έχει δείξει την ευγενή διάθεση να με καθοδηγήσει με αποτέλεσμα να δαπανώ ατελείωτες ώρες στο diavgeia και στο google αναζητώντας αποφάσεις και παρόμοιες περιπτώσεις.


 


Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων και μόνο που θα διαβάσετε το δράμα μου!!! rolleyes.gif


Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας!Ενημερωθείτε παρακαλώ για τα παρακάτω:

 

 
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4257
Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών.

(ΦΕΚ Α' 93/14-04-2014)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'

ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο.Τ.Α

 

Άρθρο 51

 

1. Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:
Α) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί έως 31.12.2009 υπάγονται στις ρυθμίσεις των σχετικών διατάξεων του ν. 3801/2009
Β) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί από 1.1.2010 δύνανται να ρυθμίζονται ως ακολούθως:
α) Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
β) Για οφειλές μέχρι 5.000,00 ευρώ σε είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 100 ευρώ.
γ) Για οφειλές από 5.000,01 ευρώ μέχρι 10.000,00 ευρώ σε σαράντα οκτώ (48) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
δ) Για οφειλές από 10.000,01 ευρώ μέχρι 20.000,00 ευρώ σε εβδομήντα δύο (72) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
ε) Για οφειλές από 20.000,01 ευρώ και πάνω σε εκατό (100) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
Είναι δυνατή η καταβολή των οφειλών σε λιγότερες των ανωτέρω προβλεπόμενων δόσεων ύστερα από σχετική αίτηση του οφειλέτη και κατά τη διαδικασία της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου. Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων και επιβαρύνονται με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, οι οποίες υπολογίζονται με βάση το ισχύον επιτόκιο αναφοράς για πράξεις αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής, πλέον οχτώ εκατοστιαίων μονάδων ετησίως υπολογισμένο, το οποίο και παραμένει σταθερό καθ' όλη τη διάρκεια της ρύθμισης.

 

2. Στην παρούσα ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, συμπεριλαμβανομένων των μισθωμάτων με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τόκους υπερημερίας, ή τυχόν προβλεπόμενες λοιπές ρήτρες που τις επιβαρύνουν μέχρι την ημερομηνία αυτή, χωρίς δικαίωμα του οφειλέτη να ζητήσει την εξαίρεση μέρους αυτών.
Εξαιρούνται και δεν υπάγονται στη ρύθμιση:
α) οφειλές από κάθε είδους πρόστιμα αυθαίρετων κατασκευών,
β) οφειλές υπαγόμενες σε καθεστώς ειδικότερων, ευνοϊκότερων προβλέψεων περί καταβολής σε δόσεις.
Σε κάθε περίπτωση η εν λόγω εξαίρεση δεν ισχύει στην εφάπαξ εξόφληση των οφειλών με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) των κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

 

3. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται στον οικείο Δήμο, το αργότερο εντός τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση το αίτημα εξετάζεται από την οικονομική επιτροπή του δήμου, η οποία αποφαίνεται μετά από σχετική εισήγηση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου.

 

Άρα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί ως τις 14/08/2014

 

Όλο το νόμο μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ (το άρθρο 51 που πιστεύω ότι σας αφορά είναι στις σελίδες 12-13

 

Καλή επιτυχία! :)

 

Link to comment
Share on other sites

σωστα

αλλα να ειναι  βεβαιωμενες και ληξιπροθεσμες εως14-4-2014...

  • photo-thumb-69876.jpg?_r=0

Online

Δημοσίευση 25 Ιούνιος 2014 - 11:27

να υπενθυμισουμε την δυνατοτητα ρυθμισης οφειλων προς τους Δημους μεχρι   14    Αυγουστου

 

[ιδ.σχετ. αναλυτικη  ανακοινωση απο Δημο Καλαμαριας]

 

  Ρυθμίζονται οι οφειλές προς το Δήμο Καλαμαριάς text_header_2.gifprint.gif email.gif

Καλαμαριά    04/ 06/ 2014



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρυθμίζονται οι οφειλές προς το Δήμο Καλαμαριάς

Έως την 14η Αυγούστου 2014 θα έχουν τη δυνατότητα οι δημότες να υποβάλλουν αίτηση στο Δήμο, ώστε να ρυθμίσουν  τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους με ευνοϊκούς όρους: α) είτε με εφάπαξ  καταβολή και απαλλαγή του 100% των προστίμων και των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής αυτών, β)  είτε με δόσεις, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και τη μερική απαλλαγή των προστίμων και των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Καλαμαριάς κατανοώντας την αντικειμενική αδυναμία ενός μεγάλου αριθμού πολιτών να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και αξιοποιώντας τη ρύθμιση του Ν. 4257/2014 ,παρέχει την ευχέρεια αυτή στους οφειλέτες του, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις . Στη ρύθμιση αυτή υπάγονται όλες οι οφειλές  (πρόστιμα, τέλη, φόροι , μισθώματα ) που έχουν βεβαιωθεί και καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 14-4-2014 .

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο νόμο για τα πολεοδομικά πρόστιμα ή για οφειλές με ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής, τα οποία κατ αρχήν εξαιρεί, εκτός αν εξοφληθούν εφάπαξ οπότε απαλλάσσονται 100%  του συνόλου των προσαυξήσεων .

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να προσέρχονται στην Αντιδημαρχία Οικονομικών - Διοίκησης και Προγραμματισμού, Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας  (Κομνηνών 58) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες από τις 7.00  έως 15.00 (τηλ. επικοινωνίας 2313 314-044,045,040)

   

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κύριε Δημήτρη.

Επειδή ειλικρινά έχω πικρή εμπειρία από την επιλεκτική ερμηνεία νόμων εκ μερικών δήμων,

επιτρέψτε μου προσωπικά να σταθώ αυστηρά σε ότι αναφέρει ο νόμος.

 

«Β) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί από 1.1.2010 δύνανται να ρυθμίζονται ως ακολούθως:»

 

Το «από» δεν συνοδεύεται και «έως» έτσι ώστε να θεωρηθεί ότι εφαρμόζεται μόνο για τις οφειλές

που έχουν βεβαιωθεί & καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 14/4/2014.

Εσάς ως νομικός ποιά είναι η γνώμη σας ως προς την ερμήνευση του νομοθέτη;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας!Ενημερωθείτε παρακαλώ για τα παρακάτω:

 

 
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4257

Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών.

 

(ΦΕΚ Α' 93/14-04-2014)

 

Άρθρο 51

 

1. Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:

Α) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί έως 31.12.2009 υπάγονται στις ρυθμίσεις των σχετικών διατάξεων του ν. 3801/2009

 

Β) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί από 1.1.2010 δύνανται να ρυθμίζονται ως ακολούθως:

2. Στην παρούσα ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, συμπεριλαμβανομένων των μισθωμάτων με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τόκους υπερημερίας, ή τυχόν προβλεπόμενες λοιπές ρήτρες που τις επιβαρύνουν μέχρι την ημερομηνία αυτή, χωρίς δικαίωμα του οφειλέτη να ζητήσει την εξαίρεση μέρους αυτών.

Εξαιρούνται και δεν υπάγονται στη ρύθμιση:

α) οφειλές από κάθε είδους πρόστιμα αυθαίρετων κατασκευών,

β) οφειλές υπαγόμενες σε καθεστώς ειδικότερων, ευνοϊκότερων προβλέψεων περί καταβολής σε δόσεις.

Σε κάθε περίπτωση η εν λόγω εξαίρεση δεν ισχύει στην εφάπαξ εξόφληση των οφειλών με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) των κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

 

 

 

Άρα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί ως τις 14/08/2014

 

Όλο το νόμο μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ (το άρθρο 51 που πιστεύω ότι σας αφορά είναι στις σελίδες 12-13

 

Καλή επιτυχία! :)

φιλε ταχυδρομε

καλημερα

 

 νομιζω  οτι  τα "υπογραμμισμενα" απαντουν πληρως

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας κύριε Δημήτρη.Συγχωρέστε  τη στραβομάρα μου,όντως δεν τα είχα προσέξει.

Εν τοιαύτη περιπτώσει,τι μπορεί να κάνει η φίλη παραπάνω;

Μήπως να βεβαιώσει τις οφειλές και να περιμένει μία νέα ρύθμιση;

Μήπως να κάνει μία ένστανση στην αρμόδια επιτροπή του δήμου της,ζητώντας

την απαλοιφή ενός μέρους τουλάχιστον των προστίμων(200%!!).

Πιστεύω ότι η συμβουλή σας θα είναι πολύτιμη ως προς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει,

ειδικότερα με τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες.

Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε...

Link to comment
Share on other sites

η φιλη μας εχει προβλημα,

 

-με τα υπογεια που- οπως φαινεται-  δεν τα δηλωνε ποτέ....  

ειτε ειναι ανεξαρτητα μη ηλεκτροδοτουμενα

 

ειτε ειναι παρακολουθηματα των ισογειων καταστηματων

 

για τα ημιτελη...δεν νομιζω οτι της χρεωνουν ή αν μπορουν να της χρεωσουν προστιμα

 

κατι εγινε με εκεινο το συμβολαιο  του 2006...αν εκει φαινονταν σαν ημιτελη...

αν αποπεραστωθηκε προ διμηνου...αν εγινε κλεισιμο της οικοδομης...

 

Πανω σε συτο θα το ψαξει με τον λογιστη της [ειναι η ιδια] και τον δικηγορο της

 

τις καλημερες μου

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον! Έχω χάσει όπως καταλαβαίνετε τον ύπνο μου με αυτή την ιστορία! Πράγματι δεν αντιστοιχεί η περίπτωση μου στο συγκεκριμένο Νόμο καθώς αφορά περιπτώσεις όπου είχε βεβαιωθεί η οφειλή μέχρι την έκδοση του Νόμου, τον Απρίλιο του 2014. 

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι τα πάντα είναι δηλωμένα σε Πολεοδομία, Κτηματολόγιο κ.λπ. Μόνο με τον Δήμο παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Πράγματι έχω καταλήξει ότι η ευθύνη είναι μισή/μισή με τον Δήμο: Ο Δήμος είχε όλη την οικοδομή (υπογειο, ισόγειο, 1ο, 2ο και 3ο) κανονικά μέχρι το 2006 και ξαφνικά το 2006 όσα έγιναν γονική παροχή εξαφανίστηκαν. Απλά εδώ έρχεται ο Δήμος και λέει "Ήρθατε το 2006 να μας ενημερώσετε για την γονική παροχή ώστε να σας αποστέλλεται το ΤΑΠ ταχυδρομικά; Όχι. Λυπάμαι, χάσατε". Και οκ, πραγματικά δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω. Έσφαλα, όφειλα να ενημερώσω, δεκτό, θα πληρώσω. Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι υπάρχει παντελής άρνηση για να μειώσουν τα πρόστιμα. Αυτή η προσαύξηση 200% είναι που ουσιαστικά με σκοτώνει! Ο Δήμος λέει ότι εάν έρθω πχ στις 30/6 και ενημερώσω τον Δήμο για την γονική παροχή, ο Δήμος δεν αποδέχεται ότι το διαμέρισμα ήταν ημιτελές, το θεωρεί κλειστό μη ηλεκτροδοτούμενο και οφείλω τα τέλη της τελευταίας 5ετίας με πρόστιμο 200%. Αυτό που με τσακίζει είναι ότι επικοινώνησα με 4 Δήμους στην Αττική αναφέροντας την περίπτωση μου (χωρίς να διευκρινίζω που είναι το ακίνητο) και η απάντηση όλων είναι ότι εάν επιθυμώ να καταβάλλω το ποσό εφάπαξ εννοείται και δεν θα συμπεριληφθεί κανένα πρόστιμο. Μόνο στον δικό μας Δήμο έχουμε την συγκεκριμένη αντιμετώπιση.

Παρόλα αυτά από ενημέρωση που είχα από υπάλληλο του Δήμου (την οποία δεν μπορώ κάπως να επιβεβαιώσω) μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξει ρύθμιση και για όσους δεν έχουν πάει ποτέ στους Δήμους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Υπάρχει έστω κάποιος που να μπορεί να μου επιβεβαιώσει ότι υπάρχει στα σκαριά κάτι τέτοιο; Μπας και κοιμηθώ σαν άνθρωπος!

Link to comment
Share on other sites

ακομα δεν εχω καταλαβει

τι ειδους ενημερωση ηθελε ο δημος

για ενα ακινητο το οποιο μεταβιβασθηκε το 2006

 

για το οποίο  τοτε εδωσε μια βεβαιωση ΤΑΠ...και επισυναφθηκε στο συμβολαιο

 

και αφου ηταν "ημιτελες" σε τι οφειλεται το ΤΑΠ..

 

παντως οχι στο ημιτελες κτισμα..

 

ισως στο ποσοστο οικοπεδου...αλλα και  τα 2.000 ευρω ανα διαμερισμα ειναι τεραστιο ποσό...

δες τον δικηγορο σου

'

συνηθως καταθετουμε μια προσφυγη με αιτημα συμβιβασμου

και ή την αφηνουμε να συζητηθει...περιμενοντας καποια ρυθμιση

ή την κλεινουμε στην επιτροπη γλυτωνοντας ή ολο ή το μισο προστιμο

 

ειναι και καποιοι Δημοι....φαρμακι σκετο...

 

και συνηθως ειναι αυτοι που εκαναν χαρές και πανηγυρακια καθε λιγο και λιγακι...

Link to comment
Share on other sites

Μπας και κοιμηθώ σαν άνθρωπος!

 

Ανεξάρτητα με την έκβαση του προβλήματος που αντιμετωπίζετε(η οποία εύχομαι να είναι η καλύτερη),

θέλω ειλικρινά να παραμείνετε ήρεμη και ψύχραιμη διαφυλάττοντας όσο γίνεται καλύτερα την υγεία σας.

Πριν 15 περίπου χρόνια αντιμετωπίσαμε οικογενειακώς ένα εντελώς απρόβλεπτο γεγονός,του οποίου

η λύση ήταν αρκετά δαπανηρή.Η σύζυγός μου το πήρε τόσο κατάκαρδα ώστε εξαιτίας αυτού να νοσήσει

με γυροειδή αλωπεκία & ως γυναίκα ήταν κάτι που την έριξε ακόμη περισσότερο ψυχολογικά.

Δύο χρόνια πέρασαν για να το ξεπεράσει,τη στιγμή που το πρόβλημα που το δημιούργησε διευθετήθηκε

πολύ νωρίτερα.

Προσέξτε λοιπόν την υγεία σας αλλά και την οικογένειά σας.Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο,αυτό που

μας «τρώει» πολλές φορές το μεταδίδουμε και στους ανθρώπους που αγαπάμε άσχετα αν δεν το καταλαβαίνουμε.

Για όλα υπάρχει πάντα η λύση και για την περίπτωσή σας  οι συμβουλές του κ.Δημήτρη είναι νομίζω ο

καλύτερος δρόμος που μπορείτε ν' ακολουθήσετε.Καλά αποτελέσματα να έχετε και αν θέλετε μετά από καιρό,

ενημερώστε το thread με την κατάληξη του ζητήματός σας ώστε να βοηθηθούν κι άλλοι συμπολίτες μας.

 

 

@Κύριε Δημήτρη,

Της οικονομικής χρεοκοπίας προηγήθηκε η ηθική,η αξιακή.Ευελπιστώ πολλοί-ες από εμάς να ξαναβρούμε έστω και λίγα

απ' όλα εκείνα τα καλά που μας χαρακτήριζαν ως ανθρώπους μέχρι πριν κάποια χρόνια.Ας είναι οδηγός παραδείγματα

σαν το δικό σας αλλά και πολλών άλλων όσον αφορά την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπό τους.

Να είστε πάντα καλά..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.