Μετάβαση στο περιεχόμενο

εξοικονόμηση κατ' οίκον και προσθήκη


jedi.Yannis

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Πελάτης έχει μπει στο εξοικονόμηση κατ' οίκον  και μου ήρθε να του κάνω την Β φάση, (ΠΕΑ κλπ). Μου είπε επίσης ότι θέλει να κάνει και προσθήκη ένα ακόμα δωμάτιο κατ' επέκταση.

Κάνω το 1ο ΠΕΑ και κάνω αίτηση για το πρόγραμμα. Αν στην πορεία βγει η άδεια και ξεκινήσω εργασίες προσθήκης και καταλήξει μαζί με τις εργασίες του προγράμματος να έχει κάνει και την προσθήκη (επειδή αργεί το πρόγραμμα 8-10 μήνες), στο 2ο ΠΕΑ τι θα πρέπει να δειχθεί;

 

Φυσικά δεν το κάνω εγώ, αφού έκανα όλα αυτά, αλλά ο συνάδελφος τι θα κληθεί να μετρήσει;

Θα κάνει ΠΕΑ για το πρόγραμμα;, ΠΕΑ για όλο το κτίριο για την άδεια; και τι θα δώσω στο πρόγραμμα;

 

΄Η να πω του πελάτη, να βγάλει την άδεια μετά το πρόγραμμα;

Link to comment
Share on other sites

Το δεύτερο ΠΕΑ, όπως και το πρώτο, αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση της ιδιοκτησίας. Αρα, σε περίπτωση που έχεις κάνει προσθήκη πριν την έκδοση του 2ου ΠΕΑ, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι με τα νέα δεδομένα (αλλαγή εμβαδού, αλλαγές στα διαφανή και αδιαφανή στοιχεία του κελύφους, αλλαγή στις σκιάσεις, κ.α.) εξακολουθείς να πετυχαίνεις τους ελάχιστους στόχους του προγράμματος.

Μπορείς να κάνεις μια σχετικά ακριβή εκτίμηση των πραγμάτων, αν φτιάξεις από τώρα ένα xml όπου θα βάλεις τα στοιχεία της οικοδομής όπως θα προκύψει μετά την προσθήκη ώστε να ελέγξεις που βρίσκεσαι, αρκεί να ξέρεις από τώρα το πως και με τι υλικά θα κατασκευαστεί η προσθήκη.

Link to comment
Share on other sites

Τους στόχους του προγράμματος τους πετυχαίνω σίγουρα, γιατί λόγω ΚΕΝΑΚ θα πρέπει ένα κτίριο πριν το 1955 να το βγάλω κατηγορία Β. (ριζική αλλαγή ή προσθήκη πάνω από κάποιο ποσοστό...κάνω σε όλο το κέλυφος ΚΕΝΑΚ.) Η προσθήκη είναι πιο απαιτητική από το πρόγραμμα έτσι κι αλλιώς. Απλά έχω κάποιους ενδιασμούς γιατί το 1ο ΠΕΑ θα βγει σε κτίριο 60τμ και το 2ο σε κτίριο 100τμ. Και επειδή θα μπλέξω με άσχετους σε 500 μεριές, όχι επειδή φταίνε κάποιοι από αυτούς, αλλά επειδή όλο το κράτος έχει γεμίσει καταγγελίες, ευθυνόφοβους και αλλαξοκολιές στις αρμοδιότητες δεν ξέρω αν θα πάρω την εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού ή θα τραβιέμαι μερικούς μήνες στο ΥΠΕΚΑ και στα από κάτω του....

 

Έχει και ένα δωμάτιο αυθαίρετο, που βγαίνει εκτός προγράμματος γιατί δεν θα πάρω 48ρη σε αυθαίρετο (ή τουλάχιστον έτσι μου είπαν στην ΥΔΟΜ)....αυτά τα λίγο απ'όλα μπελάς ρε παιδί μου. Τέλος πάντων.... ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Μάλλον θα το πάω:

ΠΕΑ 1 σε όλο το υφιστάμενο

επεμβάσεις στο νόμιμο τμήμα για 30%+

ΠΕΑ 2 σε όλο το υφιστάμενο

και μετά άδεια για νομιμοποίηση και επέκταση.

 

καλή μου τύχη

Link to comment
Share on other sites

Ε ναι, γιατί αλλιώς θα μπλέξεις κι εσύ κι ο ιδιοκτήτης. Έτσι κι αλλιώς γιατί να βιαστεί για την προσθήκη; Αφού λεφτά δεν υπάρχουν :sad:. Άσε που μπορεί να το ξανασκεφτεί με όλα αυτά τα φορομπηχτικά μέτρα.

Το αυθαίρετο δεν θα πρέπει να έχει τακτοποιηθεί πριν προχωρήσεις στο 1ο ΠΕΑ για το εξοικονομώ;

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ το βάλω σε φάση προς έκδοση οικοδομικής άδειας. Το πρόγραμμα δεν ελέγχει την νομιμότητα (ως προς την επιδότηση). Την κοιτάνε μετά στην πολεοδομία. Αλλά πάλι θα είναι μπλεγμένο. Αν και νομίζω υπάρχει παραθυρο σε αυτό.... σε μία άλλη περίπτωση είχα εργασίες από εξοικονόμηση, οι μισές στην λίστα της μικρής κλίμακας και οι υπόλοιπες 48ρη. Οπότε έκανα 2 άδειες. Θα μπορούσα να κάνω μία 48ρη για το πρόγραμμα στο νόμιμο τμήμα και Ο.Α. για νομιμοποίηση και προσθήκη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.