Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταδικασμένος ισόβιος(;) μηχανικός


sito

Recommended Posts

Άσχετο.. Άδεια χειριστή μηχανημάτων έργων επειδή έχουμε δίπλωμα μηχανολόγου ήμαρτον!! Έχουμε τελικά και εμείς κάτι άκυρα..

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Sito αυτό που σου είπε το ΤΣΜΕΔΕ είναι ότι λόγω της υποχρεωτικής ασφάλισης σε αυτό, δεν μπορείς να δηλώνεσαι ως κάτι άλλο. Δηλαδή, ως μισθωτός είτε κάνεις την καθαρίστρια είτε το μηχανικό, στα επίσημα έγγραφα πρέπει να δηλώνεσαι μηχανικός γιατί ασφαλιστικός φορέας σου είναι το ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο δεν ασφαλίζει κάτι άλλο πλην μηχανικών.

Γιαυτό αρκετοί εργοδότες γκρινιάζουν με τους μηχανικούς μισθωτούς.

 

Διάβασε και τα σχετικά άρθρα του φόρουμ.

 

 

Με λίγα λόγια δεν μπορεί να με δηλώσει εργοδότης σαν βοηθος χειρηστή ώστε να πάρω τις 20 μέρες προϋπηρεσία για να βγαλω την άδεια.... Τελικά η λογική δεν σταματάει όπου αρχίζει ο στρατός αλλά όπου αρχίζει το δημόσιο

Link to comment
Share on other sites

Από ότι κατάλαβα θα ασφαλιστείς κανονικά στο ΙΚΑ και θα πάρεις τα ένσημα σου και μετά την άδεια. Πολλοί μηχανικοί άλλωστε είχαν μερίδα στο ΙΚΑ όταν δούλευαν πριν το πτυχίο.Πόσοι από αυτούς την έχουν κλείσει όταν γράφτηκαν μετά το πτυχίο στο ΤΣΜΕΔΕ; Άρα είναι πολλοί οι διπλοεγεγγραμένοι σε Ταμεία, και το ΤΣΜΕΔΕ μάλλον λέει μπούρδες, κανείς δεν σου απαγορεύει να δουλέψεις με ΙΚΑ και να έχεις και ΤΣΜΕΔΕ. Απλά κανείς δεν το κάνει, γιατί είναι χαζομάρα να πληρώνεις δύο Ταμεία.

Τώρα να δουλέψεις ως χειριστής φυσικά και έχεις την ικανότητα να την κάνεις όχι μόνο τυπικά αλλά και ουσιαστικά. Πολλοί από τους συναδέλφους σου επισκευάζουμε γερανούς. Δεν είμαστε καταρτισμένοι εμείς και είναι τα κορθόνια που παίρνουν ένα μηχάνημα και δεν αντιλαμβάνονται ούτε στο ελάχιστο πως και τι δουλεύει και από τι μπορεί να προκλήθηκε η βλάβη ή ακόμα χειρότερα πως να αποφύγουν την βλάβη;

Και ναι είναι τέτοια η κρίση που για πολλούς μηχανικούς η άδεια χειριστή θα ήταν μία πολύ καλή λύση και όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το εξωτερικό που είναι περιζήτητοι.

Edited by dzois1985
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.