Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εναρξη επαγγελματος


Recommended Posts

Γειας σας!

θελω να παω εφορια να κανω εναρξη επαγγελματος.Μηπως εχει κανει καποιος τωρα προσφατα και θυμαται να μου πει τι δικαιολογητικα χρειαζομαι να εχω μαζι μου?

 

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα, 

 

Καταρχάς χρωστάω στο τσμεδε το 2014. Σκέφτομαι να ανοιξω μπλοκακι το 2015, πήγα σημερα στην εφορία χολαργού, και δεν ήξεραν να μου πουν τι χρειαζεται,

γενικά και αόριστα να είμαι στο τσμεδε και στο τεε. Δεν ηξερε να μου πει ομως τι χαρτι θελει, πχ ασφαλιστική ενημερότητα(που δε μου δίνει ομως το τσμεδε) ή κάτι αλλο.

Μου πε να ρωτησω στο τσμεδε τι δίνουν για εναρξη, αυτοι ξερουν λεει....  Θα ψάξω να ρωτήσω αύριο στο τσμεδε. ξερει κανεις περιπου να μου πει? αυτο που με καιει ειναι αν χρειαζεται διακανονισμος, και αν πχ το 2014 δε χρειαζετα,ι αν θα χρειαζεται το 2015.

Το τέλος επιτηδεύματος υπάρχει ακόμα ή έχει εξαιρεθεί από συγκεκριμένες περιπτώσεις?

είχα ανοίξει και παλιότερα και το εκλεισα στα μεσα του 13..

Link to comment
Share on other sites

Θέλεις οπωσδήποτε ασφαλιστική ενημερότητα και το ΤΣΜΕΔΕ δεν σου δίνει με τίποτα αν χρωστάς, ή αν δεν είσαι σε κάποιο διακαμονισμό

Τέλος επιτηδεύματος 650ε θα πληρώσεις μετά τα 5 χρόνια από έναρξη...Αν όμως είχες ανοίξει κάποτε ο χρόνος μετράει από τότε..Κάνε τους υπολογισμούς σου. 

Αν δεν σου χρειάζεται μην κάνεις έναρξη θα μπλέξεις...

Link to comment
Share on other sites

Οκ, ευχαριστώ,

 

θα πάω και να ρωτήσω, αν χρειάζεται διακανονισμος δεν ανοιγω για πλακα, ηλπιζα μηπως φετος δε χρειαζεται, γιατι βεβαιωση για θεωρηση βιβλιων ειχα παρει τον απριλιο και εχει ετησια ισχύ, και το επιβεβαιωσα μεσω τσμεδε οτι ισχυει ακομα.. αλλα απο την εφορια μου ειπαν οτι δε ξερουν αν τους κανει αυτο το χαρτι..Ασφαλιστικη το ξερω οτι δε μου δινει, αλλα και η εφορια, δεν ηξερε τι θελει...

Κάποιος μου έκανε καποια προταση για δουλεια, αλλα δε τον εμπιστευομαι ακομα...και κολώνω να κάνω διακανονισμό για κάτι που δε ξέρω αν θα κρατήσει και τι εχουν στο μυαλο τους.

Link to comment
Share on other sites

Κατέβασε από το e ΤΣΜΕΔΕ μια βεβαίωση ότι είσαι ασφαλισμένος  του.

Αυτή την παίρνεις είτε χρωστάς είτε όχι καθώς δεν είναι ασφαλιστική ενημερότητα αλλά βεβαίωση ότι είσαι μέλος του.

Πήγαινε με αυτό στην εφορία και κάνε τον κινέζο μήπως την βολέψεις με αυτό.

Διότι εμένα σε μεταβολή που πήγα να κάνω πέρυσι τέτοιο μου ζήτησαν.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Θα το δοκιμάσω..αυτο ήθελα, αυτό μου είπε και ο υπάλληλος, εγω το έψαχνα περισσοτερο ο βλάκας, και μου είπε μετά, ρώτα το τσμεδε και ότι σου πει.. και έτσι έπραξε με έναρξη ενας φιλος μου, ιδια περιπτωση στη πατρα.

Εκτός και αν κάνει και η εφορια τα στραβα ματια, και να πω την αληθεια δεν ειναι και παραλογο, για να πληρωσεις, πρεπει πρωτα να βρεις δουλεια..

το κακό είναι ότι το γράφει μέσα ότι δεν είναι ασφαλιστική ενημερότητα...

ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

 

να γράψω ενα μηνα μετά, ότι με απλή βεβαίωση ασφάλισης δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα στην έναρξη επαγγέλματος. δε χρειάστηκε ούτε ζητήθηκε ποτέ ασφαλιστική ενημερότητα.μου το είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα και ένας λογιστής.

Edited by Vlad
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.