Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέση πινάκων διανομής χαμηλής τάσης σε υποσταθμό μέσης


jb007aa

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

Μου έτυχε πρόσφατα να κάνω μια μελέτη για ιδιωτικό υποσταθμό μέσης τάσης.

Η απορία μου είναι η εξής: είναι δυνατόν οι πίνακες διανομής χαμηλής τάσης να μπουν στον χώρο των μετασχηματιστών ή στον διαμορφωμένο προθάλαμο του υποσταθμού? Ή απαιτούν ξεχωριστό χώρο?

 

Για παράδειγμα επισυνάπτω μια εικόνα του υποσταθμού.

 

Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

post-15945-0-91340400-1418983173_thumb.jpg

Edited by jb007aa
Link to comment
Share on other sites

Ο Μ/Σ έχει το δικό του χώρο.

Η ΧΤ μπαίνει ξεχωριστά μόνη της ή μαζί με τις κυψέλες ΜΤ. Αρκεί να υπάρχει επαρκής χώρος για εργασία και οι λοιπές προδιαγραφές.

Αυτά απο την εμπειρία μου, δεν ξέρω τι λένε οι κανονισμοί.

Edited by Myiannis
Link to comment
Share on other sites

Συμπλήρωσε παρακαλώ jb007aa την ειδικότητά σου, για να γνωρίζουμε, τυπικά τουλάχιστον, σε τι τεχνικό επίπεδο γίνεται η συζήτηση. Γιατί, αν ισχύει η εγγραφή που υπάρχει στο προφίλ σου "Επάγγελμα: Ιδιώτης-Μη μηχανικός", τότε, η απάντηση στα ερωτήματά σου είναι εύκολη: να αναζητήσεις τις υπηρεσίες ηλεκτρολόγου μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

πρωτα βοηθησε μαs εσυ το σχεδιο πoios το κανε γιατι οπωs βλεπω δεν υπαρχει προβλημα το κολλημα που εχειs που ειναι στο σκαριφημα?τι θελειs να κανειs.αυτο που φαινετει ειναι αυτονομο σε εξωτερικο χωρο η μεσα σε υπογειο κτηριου?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που κατάλαβα εγώ από την κάτοψη είναι πως ο Γενικός Πίνακας Χαμηλής Τάσης είναι σε ξεχωριστό από τον Μ/Σ χώρο. Ως εργολάβο ,σε συμφέρει βέβαια να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά ώστε τα καλώδια να έχουν το μικρότερο δυνατό μήκος . Το ερμάριο που δείχνει ως Χ.Τ. στο δωμάτιο του Μ/Σ θα μπορούσε να είναι η σταθερή αντιστάθμιση αέργου ισχύος του Μ/Σ(συνηθίζεται εκεί-ασφαλισμένο με μαχαιρωτές ασφάλειες βέβαια).Όμως ο χώρος για τον κυρίως ΓΠΧΤ μου μοιάζει μικρός, και δεν βλέπω και χώρο για διαδρομές -αναχωρήσεις καλωδίων διανομής(μετά τον κύριο διακόπτη ΧΤ).

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τα θέματα διευθέτησης  του εξοπλισμού που αφορούν τον ΥΣ εφαρμόζεται το άρθρο 30 του Κτιριοδομικού Κανονισμού. Σύμφωνα μ' αυτό, στον χώρο των πινάκων ΜΤ και του ΜΙ δεν προβλέπεται άλλος εξοπλισμός. Επομένως, αυτό που παρουσιάζεις ως πεδίο/πίνακα ΧΤ στον χώρο του ΜΙ δεν μπορεί να υπάρξει ως τέτοιος, ακόμη και για καθαρά λειτουργικούς λόγους. Βέβαια, το σχέδιο που μας παρουσιάζεις ως χωροθέτηση ΥΣ, ταιριάζει μια χαρά ως χώρος ΥΣ που δεσμεύει η ΔΕΗ {ΔΕΔΗΕ} σε ιδιωτικά κτίρια για τροφοδότηση ΧΤ των καταναλωτών της περιοχής. Στην περίπτωση αυτή, ο πίνακας ΧΤ που φαίνεται στον προθάλαμο, θα είναι τελικά μικρός, αφού θα καλύπτει την προοριζόμενη χρήση του [τροφοδοσία ΧΤ του κτιρίου που φιλοξενεί τον ΥΣ.

Αν τα προηγούμενα δεν καλύπτουν την περίπτωσή σου, τότε υπάρχει σχεδιαστικό/μελετητικό πρόβλημα στον ΥΣ. Στην περίπτωση αυτή, τα μετρητικά ΜΤ του ΔΕΔΔΗΕ που είναι; [παροχή τύπου Α ή Β, δηλαδή].

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.