Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντικατάσταση πλακιδίων βεράντας


Tatoyfo

Recommended Posts

Δεν κανω κανενα λαθος, μεχρι τα 35μου χρονια πλακακια τοποθετουσα, δεν ηταν διαδεδομενη τοτε η κολλα πλακιδιων (αν και στην περιοχη μου ειχε και εχει 2 μεγαλους παρασκευαστες κολλας πολυ πριν της Ιζοματ) και τοποθετουσαμε απ ευθειας στο τσιμεντο με δονητη. Η υγρασια εκεινη δηλαδη του φρεσκου κονιαματος γιατι δεν δημιουργησε ποτε προβλημα? Συγνωμη αλλα ειμαι κατηγορηματικος.. Δεν τιθεται θεμα φυλακισμενης υγρασιας! Κακοτεχνιας ναι. Ο ''Βασιλιας'' ειναι το τσιμεντο και τα βασικα προσμικτα κυριο σκοπο εχουν να μην χρειαζεται τεχνη-γνωση στο να κολλησει καποιος κατι σωστα (μιλαω για απλα κλασικα δαπεδα σπιτιων κ οχι για πισινες). Γ αυτο και οπως λεμε εμεις οι λαικοι.. και της κατσικας ο κ.λ.ς μαστορας ειναι.. 

Ειμαι κατηγορηματικος, θεμα παγωνιας μπορει να εχει το πρωτο βραδυ αν ειναι βορεινο με θερμοκρασια ημερας κατω απο μηδεν, παγιδευμενης υγρασιας ομως αποκλειεται.

Link to comment
Share on other sites

To λαθος που κανεις ομως Στελιο, ειναι οτι δεν μπορεις να κολλησεις απ ευθειας πανω στο παλιο υποστρωμα, αν δεν ξερεις και δεν εξετασεις σε τι κατασταση βρισκεται αυτο. Αν ειναι σαθρο, απο πιθανη υγρασια (ρωγμες στους αρμους, σπασμενα πλακακια, κακοκτεχνιες κτλ κτλ), θελει ξηλωμα ΚΑΙ το παλιο υποστρωμα. Αλλιως δωρον αδωρον...

Link to comment
Share on other sites

Λαθη ειμαστε ανθρωπους καν... συγνωμη αναποδα μου βγηκε! Το μονο που θελησα να πω ειναι οτι δεν τιθεται θεμα εγκλωβισμου υγρασιας, σε καμια περιπτωση δεν προκειται να υπαρξει τετοιο θεμα απο μονο του, και αν υπαρξει θα φταιει κατι αλλο και οχι το φρεσκο υποστρωμα (δεν υπαρχει οικοδομη στην Ελλαδα που να περιμενανε μηνες ωστε να στεγνωσει το υποστρωμα, λετε σε βορεια κρατη να περιμενουν δεκαετιες?). Πανω απο παλια πλακακια ειναι τραγικο λαθος να τοποθετησουμε νεα, αντι να βαλουμε τα καλυτερα υλικα προσφυσης ειναι προτιμοτερο και οικονομικοτερο τα παλια πλακακια να ξηλωθουν. Το ιδια και ακομα χειροτερα ισχυουν αν προκειται για παλια μαρμαρα η μωσαικα διοτι αυτα.. ακομη και στην απιθανη περιπτωση να μην εχουν ξεκολησει.. με τα χρονια χρησης εχουν απορροφησει τοσα απορυπαντικα ωστε να ειναι αμφιβολη η οποιαδηποτε αντοχη καποιου προσμικτου-ασταρωματος σε αυτα. Ξηλωνουμε το παλιο δαπεδο, εκτιμουμε το υποστρωμα του (πρακτικα ενας καλος μαστορας μπορει να το εκτιμησει πολυ ΚΑΛΑ αυτο) και εφ οσον το υποστρωμα ειναι καλο προχωραμε, αν ειναι σαθρο κτλ το αντικαθιστουμε και αυτο (δυσκολη περιπτωση γιατι υπαρχουν εκει υδραυλικα δικτυα). 

Link to comment
Share on other sites

Στελιο νομιζω εχεις παρεξηγησει τον καθηγητη Ροδοπουλο που χρησιμοποιησε τον ορο ''παγιδευμενη υγρασια''

 

Το ιδιο πραγμα λετε κατ ουσιαν. ΑΝ για τον οποιοδηποτε λογο, εχει περασει υγρασια στο υποστρωμα και εχει κουφωσει, θελει απαραιτητως ξηλωμα πριν τοποθετηθει το καινουριο πλακακι.

 

Μ ενα σφυρι να χτυπησεις το καταλαβαινεις αμεσως. Δεν ειναι και καμια τρομερη επιστημη.

 

Κατα τ αλλα συμφωνω, οτι η υγρασια δεν φευγει μεσα απ τους αρμους (εκει ισως διαφωνειτε με τον Ροδοπουλο). Αν ηταν ετσι θα πιαναμε την επομενη μερα να στρωσουμε πλακακι πανω στην φρεσκια τσιμεντοκονια...

Link to comment
Share on other sites

Κουβεντα καλο ειναι να κανουμε.

Αλλα Επαγγελματιες καλο θα ειναι να σχολιαζουν "τα του επαγγελματος τους" και οχι να ειναι απολυτοι σε θεματα που αγνοουν παντελως.

 

(δεν υπαρχει οικοδομη στην Ελλαδα που να περιμενανε μηνες ωστε να στεγνωσει το υποστρωμα, λετε σε βορεια κρατη να περιμενουν δεκαετιες?)

 

 

Απλα αυτες οι βορειες χωρες εχουν αλλο τροπο δομησης, αλλα υλικα, αλλες μεθοδους κατασκευης.

Επισης αυτες οι βορειες χωρες που εχουν ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ συνεργεια, ξερουν τι υλικα (αχρηστα κατα τη γνωμη σου) να χρησιμοποιησουν, ποτε να τα χρησιμοποιησουν, πως, σε τι αναλογιες κτλ κτλ κτλ...

 

 

Ο ''Βασιλιας'' ειναι το τσιμεντο και τα βασικα προσμικτα κυριο σκοπο εχουν να μην χρειαζεται τεχνη-γνωση στο να κολλησει καποιος κατι σωστα

 

 

Τσιμεντο να γινει....

Εσυ, σε 10 δευτερολεπτα, εκμηδενισες μια βιομηχανια που εχει δαπανησει μερικα τρις σε ερευνα και τεχνολογια...!!!

 

Την κολλα πλακιδιων τι τη χρειαζεσαι?

Τσιμεντο και αμμο θαλασσης, κλασσικα.....

Αρμοστοκο θες? Δεν χρειαζεται. Τσιμεντο και αμμο θαλασσης.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

terry φαντασου τον Λουμιδη να κατσαδιαζει τους καφετζηδες, κατι τετοιο κανεις. Και μαλιστα το κανεις περα απο καθε ηθικη και οριο βαζοντας στο στομα μου πραγματα που ΔΕΝ ΕΙΠΑ.

Με ποιο δικαιωμα το κανεις αυτο? 

Ειπα λοιπον..

1ον! τοποθετουσα πλακακια επανω σε τσιμεντοκονια με δονητη πολυ πριν κυριαρχησει η κολα.

2ον! Ναι 2 εταιρειες μεγαλες και σοβαρες με μεγαλη παραδοση και μεγαλο μεριδιο στην αγορα βρισκονται στην εδρα μου (γνωστοι μου ειναι και σε προσωπικο επιπεδο) και αρκετα χρονια αργοτερα στην περιοχη μου εγκατεστησε εργοστασιο η ιζοματ. Αυτα ειναι ετσι απολυτα οπως τα λεω οκ! Ας θεωρησω λοιπον οτι παρεξηγησες τα γραφομενα μου και να ζητησω δημοσια συγνωμη (ελπιζοντας και εσυ να εκφρασεις δημοσια οτι περι παρεξηγησεως προκειται) στην ιζοματ και να τονισω οτι την θεωρω κορυφαια στην Ελλαδα! Και ειναι κορυφαια!

3ον! Δεν κατηγορησα την κολλα πλακιδιων, ειμαι απο τους πρωτους που την προτειναν σε πελατες τους για τον απλουστατο λογο του οτι.. Πληρωνομουν εξτρα τα ισοπεδωτικα, δεν ειχε το χαμαλικι (καποιοι μαλλον δεν ξερετε περι αυτου) του τσιμεντου και με αυτην εβγαζα πιο πολλα μετρα..

4ον! Αμμο θαλασσης (πως σου ηρθε αυτο το ξεκαρφωτο και το πεταξες?) δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε διοτι ειμαι κοντα στον Αξιο.

Θα σε παρακαλεσω να προσεχεις πως μιλας και τι γραφεις. Θα τα διαβασει κοσμος αυτα και δεν ειμαι εγω αυτος που εκτιθεται.

Εγω αν δεν γνωριζω κατι δεν μιλαω, το βουλωνω και διαβαζω! Αμα γνωριζω κατι τοτε επιμενω, με αποτερω στοχο να μαθουν κ αλλοι η  να με διορθωσει καποιος, να μαθω εγω, και να του πω ευχαριστω.

Καντε με να πω ευχαριστω και οχι να φωναζω.

 

 

ΥΓ. η τοποθετηση με κολλα πλακιδιων κατα κανονα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ. Να συζητησουμε περι αυτου ωστε να μαθαινει κ ο καυμενος ο κοσμος η θα συνεχισετε καποιοι να αμφισβητΑτε το αυτονοητο? (οτι δηλαδη η υγρασια λογω εποχης δεν θα επηρεασει την τελικη συγκοληση του δαπεδου αλλα ισως φταιξουν αλοι σοβαροτεροι παραγοντες).

Edited by Στελιος1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.